Bilgisayarınızın RAM Performansını Nasıl Artırabilirsiniz?

Bilgisayar RAM hızlandırma ve bilgisayar RAM performansı nasıl artırılır? Sizler için açıklıyoruz.

Günümüzde her yerde kullanılan bilgisayarlar artık birer vazgeçilmezimizdir. Öyle ki dünya üzerinde milyarlarca bulunmak ve sürekli olarak kullanılmaktadır. Bilgisayarların en önemli donanımlarından biri olan RAM'ler büyük oranda bilgisayar performansına etki etmektedir. Biz de sizler için bilgisayar RAM hızlandırma nasıl yapılır? detaylı bir şekilde anlatıyoruz. Gelin, bu işlem nasıl yapılıyor? yakından bakalım.

Bilgisayar RAM Hızlandırma Nasıl Yapılır?

Kısaca bilgisayarınızın RAM performansını artırmak ve RAM hızınızı artırmak istiyorsanız yapmanız gereken ilk işlemlerden biri de yeni bir RAM almak olacaktır. Fakat zaman zaman insanlar yeni bir donanım almakta zorluk yaşayabilir.

Bu nedenle RAM performansınızı artırmak istiyorsanız bir diğer şeçenek olan arka plandaki uygulamaları kapatmanız olacaktır. Bu sayede RAM hızınız artmasa bile daha hızlı bir şekilde işlemlerinizi gerçekleştirebileceksiniz. Çünkü bilgisayardaki RAM hızı arka planda çalışan uygulamalar sistemi yavaşlatacaktır.

Son olarak RAM hızını artırmanın bir diğer yolu ise RAM temizleme programları kullanmaktır. İşte sizler için bir RAM temizleme programları:

RAM Temizleme Programları

Görev yöneticisi size zor geliyorsa, bu işlemleri gerçekleştiren yazılımları kullanabilirsiniz. Bu yazılımlar, belleği sürekli olarak kullanan programları bulup kapatıyorlar. Cleanmem ve SuperRAM araçlarını kullanabilirsiniz. Bu araçlar RAM’inizi temizlemenize yardımcı olacaktır.

Bu içeriğimizde bilgisayardaki RAM performansı nasıl artırılır? başlıklı soruya çözüm yolları getirdik. Peki sizler bilgisayar RAM hızlandırırken ne gibi çözümler kullanıyorsunuz? Aşağıda bulunan yorumlar kısmında görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın. Ayrıca ECC RAM nedir, ne işe yarar? Meraklıları yazımıza göz atabilir.

YORUMLAR