BlueStacks Kurulumu Nasıl Yapılır?

BlueStacks yükleme nasıl yapılır? Bu sorunun yanıtını merak eden kullanıcılar için oldukça detaylı bir rehber hazırladık. İşte uygulamanız gereken adımlar!

BlueStacks yükleme işlemini gerçekleştirmek için bazı adımları sırası ile uygulamanız gerekiyor. Hazırladığımız rehberde uygulamanız gereken adımları sıraladık. Bu sayede dünya çapında çok fazla kişi tarafından kullanılan programı çok kolay bir şekilde bilgisayarınıza kurabilirsiniz.

Android oyun ve uygulamaları bilgisayarlarında çalıştırmak isteyen kullanıcılara hazırlanmış bir yazılım olan ve dünya genelinde en çok tercih edilen Android emülatörü BlueStacks’i sorunsuzca kullanabilmek için kurulum öncesi dikkat etmeniz gerekenleri ve kurulumunu adım adım anlatıyoruz.

BlueStacks, Android telefon ve tabletler için hazırlanmış tüm uygulama ve oyunları bilgisayarınızda tam ekran çalıştırmanıza imkan tanıyan en iyi yazılım ve hem kurulumu hem de kullanımı oldukça basit. Peki, BlueStacks nasıl yüklenir?

En İyi Android Emülatörleri
YAZILIM

En İyi Android Emülatörleri

Android emülatörü nedir, ne işe yarar? En iyi Android emülatörleri, uygulamaları geliştirme aşamasında test etmenin bilinen en iyi yollarından bir tanesi.

Sürekli olarak güncellendiğinden en yeni Android uygulama ve oyunları sorunsuzca çalıştırabilen yazılımın kurulum aşaması çok basit olmasına karşın kurulumdan önce dikkat edilmeyen bazı hususlardan ötürü kurulumda sorunlarla karşılaşılabiliyor.

BlueStacks Nedir, Güvenli mi?

BlueStacks, Windows işletim sistemli bilgisayarınız üzerinden mobil uygulamaları ve oyunları açabilmenizi sağlayan bir emülatör programıdır. Uzun yıllar önce kullanıcıların kullanımına sunulan emülatör, günümüzde dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip.

Ücretsiz olarak sunulan emülatör programını herhangi bir ücret ödemeden indirebilirsiniz. İndirme işleminin ardından kurulum aşamasına geçmeniz gerekiyor. Peki, büyük bir başarı elde eden emülatörü bilgisayarınıza kurabilmeniz için bazı adımları uygulamalısınız.

BlueStacks Yükleme Adımları Neler?

  • Programı indirin.
  • Kurulum dosyasına çift tıklayın.
  • "Kabul Et" butonuna basın.
  • Kurulum yerini belirleyin.
  • "Sonraki" butonuna tıklayın.
  • "Kur" butonuna basın.

BlueStacks (BlueStacks App Player) yazılımının kurulumuna geçmeden önce bilgisayarınızın gereksinimleri karşılayıp karşılamadığından emin olmanız gerekiyor. Bilgisayarınızın 2GB RAM’e sahip olması, sabit sürücüsünde 9GB boş alanın olması, sürücülerinin güncel olması gerekiyor.

Ayrıca yönetici hesabı ile oturum açmanız çok önemli. Bu dört şartı sağladığınızdan emin olduktan sonra BlueStacks'in son sürümünü aşağıdaki bağlantıdan indirin.

Artık BlueStacks kurulumuna geçebilirsiniz.Tüm dünyada çok popüler bir program olan BlueStacks'i bilgisayarınıza kurabilmek için ilk önce başarılı yazılımın üzerine çift tıklamanız gerekiyor. Kurulum dosyasını açtıktan sonra bir pencere ile karşı karşıya kalacaksınız.

Açılan pencerede yer alan "Kabul Et" butonuna tıklayın. Bu işlemin ardından programın hangi dizine yükleneceğini belirlemeniz gerekiyor. Eğer varsayılan dizini değiştirmek istiyorsanız "Gözat" butonuna tıklayabilirsiniz.

Programın nereye kurulacağını belirledikten sonra bir sonraki aşamaya geçmek için "Sonraki" butonuna tıklamalısınız. Bu işlemin hemen ardından "Kur" butonun atıklayarak kurulum sürecini başlatabilirsiniz. Yükleme süresi, bilgisayarınızda yer alan donanım bileşenlerine göre değişiklik gösterebilir.

Programı kurma sürecinde sorun yaşayan kullanıcılar için söz konusu adımları görseller ile anlattık. Görsellere aşağıdan göz atabilirsiniz.

Popüler emülatör programını bilgisayarınıza yükleyebilmek için ilk önce kurulum dosyasına çift tıklayın. Kurulum dosyasını açtıktan sonra karşınıza yukarıdaki pencere çıkacak. Bu pencerede yer alan "Kabul Et" butonuna basın.

Bu aşamada programın nereye kurulacağını belirlemeniz gerekiyor. "Gözat" seçeneğini seçerek programı farklı bir dizine kurabilirsiniz.

Kurulum sürecini başlatmak için "Kur" butonuna tıklamanız gerekiyor. Bu butona bastığınız takdirde program, kısa süre içerisinde bilgisayarınıza yüklenecek.

Bir önceki adımda "Kur" butonuna basmanız halinde yukarıdaki pencere ile karşı karşıya kalacaksınız. Bu ekranda kurulum ilerlemesini görebilirsiniz. Süreç tamamlandığında program kurulmuş olacak.

Fazla uzun sürmeyen bir kurulum işleminin ardından BlueStacks’in ana ekranına ulaşacaksınız ancak yazılımı kullanmaya başlamadan önce uygulama mağazası ve uygulama senkronizasyonunu etkinleştirmeniz gerekiyor.

Bunun için özel bir şey yapmanız gerekmiyor. Tek yapmanız gereken herhangi bir uygulamaya tıklamak ve önünüze gelen seçeneklere “Continue” butonuna tıklayarak onay vermek.

Bu aşamadan sonra Android uygulama ve oyunları bilgisayarınıza yükleyip çalıştırabilmeniz için bir Google hesabınıza ihtiyacınız var. Mevcut Google hesabınızla giriş yaparak ilerliyorsunuz.

Eğer Google hesabınız için 2 adımlı doğrulamayı etkinleştirdiyseniz “Oturum Açılamadı” iletisini alacaksınız. (Bu bir hata değildir. “İlerle” butonuna tıklayarak geçin.)

2 adımlı doğrulama ekranını telefonunuza gelen mesajı veya Google Authenticator uygulamasında oluşturulan güvenlik kodunu girerek geçiyorsunuz.

Artık BlueStacks ile bilgisayarda Android oyun ve uygulamalarının keyfini sürebilirsiniz. Bu yazıda çok sayıda bilgisayar kullanıcısı tarafından kullanılan emülatör programının nasıl kurulacağını detaylı bir şekilde anlattık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşayabilirsiniz.

YORUMLAR