CapCut Nedir? Nasıl Kullanılır?

Reels ve TikTok videolarını editlemek için tercih edilen CapCut video düzenleme programı oldukça popüler. Programı nasıl kullanacağınıza yönelik bir rehber!

CapCut; ücretsiz olarak kaliteli videoların oluşturulduğu bir uygulamadır. Video düzenleme uygulaması olarak bilinen CapCut sayesinde sosyal medya hesaplarınız için kaliteli videolar oluşturabilirsiniz. Uygulamayı kullanarak Instagram için Reels videolar oluşturup onları da paylaşabilirsiniz.

CapCut basit arayüze sahip olduğu için herkes tarafından kullanılabilir. Sosyal medya platformlarındaki videoların dikkat çekiciliğini ve profesyonelliğini artırmak için bu uygulamadan yararlanabilirsiniz. Geçiş ve efekt özellikleriyle uygulamayla üretilen içerikler daha ilgi çekici hale geliyor.

CapCut Özellikleri Nelerdir?

CapCut uygulamasının kullanışlı olmasındaki ana neden özellikleridir. CapCut özellikleri şöyle sıralanabilir:

1. Etkileri

Uygulama üzerinden farklı görsel efektleri kullanarak yaratıcı videolar ortaya çıkarabilirsiniz. Sosyal medya platformları başta olmak üzere birçok alan için uygulamayı kullanarak yaratıcı ve farklı videolar oluşturabilirsiniz.

2. Popüler Ses Efektleri ve Müzikler

CapCut uygulamasından özel TikTok şarkılarına erişim sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda uygulamaya ait dev müzik kitaplığından da yararlanarak video oluşturup yayınlama şansına sahipsiniz.

3. Kullanımı Çok Kolaydır

CapCut uygulaması yukarıda belirttiğimiz üzere basit arayüzden oluşmuştur. Uygulamayı kullanarak;

  • Videonun hızını değiştirme
  • Videoyu kesme
  • Video geri alma gibi pek çok işlemi kolayca yapabilirsiniz.

4. Metinler ve Etiketler

Uygulama üzerinde popüler, dikkat çekici ve güzel yazı tipleriyle çıkartmalar yer alıyor. Videoları yazı tipleri ve çıkartmalarla oluşturabilirsiniz. Böylelikle ortaya profesyonel videolar çıkarabilirsiniz.

5. Yüksek Kalite

CapCut uygulaması kullanıcılarına güzellik efektleri ve gelişmiş filtre seçenekleri sunuyor. Kullanıcılar videoları oluştururken efekt ve filtreleri kullanarak ortaya kusursuz video çıkarabilir.

CapCut Nasıl Kullanılır?

CapCut uygulamasıyla farklı videolar tasarlayabilirsiniz. Örneğin; CapCut resimli video yapma gibi birçok farklı çalışma yapabilirsiniz. Resimleri program üzerinde birleştirip müzik koyarak video oluşturabilirsiniz. Videolara eklenen küçük resimlerin yanına yazılar da eklenebilir. Normal resimsiz videolara da yazı eklenerek ortaya profesyonel bir çalışma çıkarılabilir.

CapCut uygulamasıyla oluşturulan videolar üzerinde renk ayarı yapılabilir. Videoların içinden kullanıcı istediği özellikleri çıkarabilir veya yeni özellikler ekleyebilir. Uygulamayı kullanabilmek için öncelikle cihaza yüklenmesi gerekiyor. Daha sonra telefonunuzdaki video ya da fotoğrafları uygulama üzerinden düzenleyebilirsiniz. Uygulama iç arayüzü çok basitleştirilmiş. Bu sayede hızlıca videoları düzenleyebilirsiniz.

Sizlere yazımızda video düzenleme programı CapCut'a dair bir rehber hazırladık. Ayrıca YouTube içeriklerinizin daha çok kişiye hitap etmesi için YouTube İçin En İyi Video Düzenleme Programları başlıklı yazımıza da göz atabilirsiniz.

iPhone'dan Daha Kaliteli Fotoğraf ve Video Çekebilme Yöntemleri
NASIL YAPILIR

iPhone'dan Daha Kaliteli Fotoğraf ve Video Çekebilme Yöntemleri

"Android mi yoksa iPhone mu?" tartışması yıllardır sürüyor. Ancak Apple'ın kamera konusundaki başarısını takdir etmek gerek.

YORUMLAR