YouTube için En İyi Video Düzenleme Programları

Sizler için hazırladığımız bu rehberimizde YouTube için en iyi video düzenleme programları listesi ile karşınızdayız. Peki, hangi programı tercih etmelisiniz?

YouTube için en iyi video düzenleme programları neler? Dünya genelindeki milyonlarca kişinin severek kullandığı YouTube, isteyen herkesin kendi videolarını yayımlayabilmesine de olanak tanır. Yeni bir içerik üreticisi iseniz, başlangıçta hangi programı kullanmanız gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz.

En İyi Video Yükleme Siteleri
İNTERNET

En İyi Video Yükleme Siteleri

Günümüzde çok sayıda video paylaşım siteleri / platformları yer alıyor. Peki, en iyi video yükleme siteleri neler? Bu yazıda video yükleyebileceğiniz ve diğer kullanıcıların videolarını izleyebileceğiniz hizmetleri bir arada topladık.

Dünya çapında çok büyük bir popülerliğe sahip olan YouTube’da çok fazla sayıda video yer alıyor. Platformda yer alan videoların sayısı her geçen dakika artmaya devam ediyor. Eğer siz de popüler video paylaşım hizmetinde içerik üreticisi olmaya karar verdiyseniz, videolarınızı düzenleyebilmeniz için bir video düzenleme yazılımına ihtiyacınız var.

YouTube için En İyi Video Düzenleme Programları Neler?

  • Adobe Premiere Rush
  • iMovie
  • Veed Online Video Editor
  • Blender
  • Final Cut Pro
  • Cyberlink PowerDirector Ultra
  • DaVinci Resolve
  • Adobe Premiere Pro
  • Shotcut
  • Wondershare Filmora

Yukarıda video düzenleme işlemini gerçekleştirebileceğiniz birbirinden başarılı programlar yer alıyor. Bu programların detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

1- Adobe Premiere Rush

Premiere Rush, videolarınızın başkalarından farklı olmasını sağlayacak yaratıcı esnekliğe sahiptir. Ses, hareketli grafikler ve daha fazlası için basit araçlar sayesinde istediğiniz videoları hiç olmadığı kadar kolay oluşturabilirsiniz. Geçiş eklemek için sadece tıklayın ve sürükleyin.

Çok çeşitli yerleşik şablonlarla şık başlıklar ekleyin ve düzenleyin. Hızlı ayar ve elle renk düzeltme ile videolarınızı iyileştirin. Kullanıcı dostu arayüzdeki profesyonel hız kontrolleriyle hızı kolayca ayarlayın. Ses kısma ve kolay seslendirme ile sesi içe aktarın ve ayarlayın.

Doğru en boy oranında istediğiniz sosyal medya kanalına aktarın. Premiere Rush, iPhone, Android ve masaüstünde çalışır ve projeleriniz otomatik olarak bulutla eşitlenir. Uygulamayı her açışınızda, hangi cihazı kullanıyor olursanız olun en son düzenlemeleriniz karşınıza çıkar.

2- iMovie

Bu maceraya adım atarken ücretli ve karmaşık programlardan uzak durmak istiyorsanız, Apple cihazlarda kullanabileceğiniz iMovie sizin için ideal bir seçenek olabilir. Basit düzenleme işlemleri için ön plana çıkan bu uygulama, temel ihtiyaçlarınız için ideal bir çözüm sunuyor.

3- Veed Online Video Editor

Söz konusu şey video düzenlemek olduğunda pahalı bilgisayarlara ve binlerce liralık programlara ihtiyaç duyduğunuzu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz! Veed, çevrim içi ücretsiz video düzenleme programı olarak kullanıcılara aradıklarından çok daha fazlasını sunuyor.

Tamamı ile tarayıcı tabanlı çalışan program, böylece büyük dosyalar indirmenizi ve kurmanızı gerektirmiyor. Ayrıca sistem bileşenleriniz de rahat bir nefes almış oluyor. Pratik kullanıcı arayüzü ile öne çıkan program hakkında daha fazla bilgi edinmek için Veed web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

4- Blender

Blender açık kaynak olarak geliştirilen ücretsiz bir 3 boyutlu modelleme, animasyon, sunum, interaktif klip hazırlama ve oynatma yazılımıdır. Tüm büyük işletim sistemlerinde desteği sağlanan ve GNU lisanslamasıyla her türden kullanıcıya özgür bir ortam sağlayan bu alternatif yazılım, üç boyutlu gerçek modellemeler yapabileceğiniz, karmaşık görünmesine rağmen kısa süre içerisinde rahatlıkla kullanabileceğiniz, profesyonel benzerlerini aratmayan bir araç.

5- Final Cut Pro

YouTube için bir video düzenleme yazılımı arıyorsanız, Final Cut Pro X gerçekten çok kullanışlı. Kullancıı dostu arayüze sahip olan Final Cut Pro X, geliştirilmiş performans için MacBook Pro Dokunmatik Çubuk ve Metal grafik API gibi özelliklerden yararlanır. Sahip olduğu zengin özellikleri ile dikkatleri üzerinde toplamayı başaran program sayesinde etkileyici görünüme sahip videolar hazırlayabilirsiniz.

6- Cyberlink PowerDirector Ultra

CyberLink PowerDirector Ultra video düzenleme konusunda alanında öncü programlardan biridir. Oldukça başarılı olan program performansı ve desteklediği teknolojiler ile öne çıkmaktadır. 64 bit TrueVelocity 3 teknolojisi sayesinde oldukça hızlı dijital kurgu yapan program birden fazla ekran kartını desteklemesiyle işlem süresini minimuma indirmektedir.

Program Ultra HD yani 4k kalitede ve 3 boyutlu olarak video düzenleme kabiliyetine sahiptir. Bunun yanında Dolby Digital ve DTS 5.1 surround desteği video kadar ses açısından da kaliteli sonuçlar almanızı sağlamaktadır. Program video düzenleyebilmeniz için kullanabileceğiniz 300'den fazla aracı ve 100'den fazla efekti içermektedir. Bunun yanında DirectorZone.com üzerinden sunulan binlerce ücretsiz efekt sizleri beklemekte.

7- DaVinci Resolve

DaVinci Resolve, kurgulama, görsel efekt, hareketli grafikler, renk düzeltme ve ses post prodüksiyon için yenilikçi araçları tek bir yerde sunan benzersiz bir program.

Tek tıkla kurgu, renk, efekt ve ses sayfaları arasında geçiş yapmanızı sağlayan kolay kullanımlı arayüze sahip olan program, çok kullanıcılı ortak çalışma için tasarlanmış; kurgucular, asistanlar, renk uzmanları, VFX görsel efekt sanatçıları ve ses tasarımcılarının hepsi aynı anda aynı proje üzerinde canlı çalışabiliyor.

Hollywood sinema filmlerinin, televizyon programlarının ve reklamlarının bitirilmesinde diğer yazılımlardan çok daha fazla kullanılan DaVinci Resolve, tüm temel dosya formatları, medya türleri ve post prodüksiyon programlarıyla çalışmak üzere tasarlanmış.

Projelerinizi DaVinci Resolve, Final Cut Pro, Adobe Premiere Pro arasında kullanmak için XML, EDLs veya AAF kullanabilirsiniz. Fusion ile derin entegrasyon VFX çalışmaları için görüntülerinizi göndermenizi kolaylaştırır veya After Effects gibi programlar arasında projelerinizin gidiş gelişini sağlamanızı mümkün kılar. Ses çalışmalarınız için projelerinizi DaVinci Resolve ve ProTools arasında kolaylıkla taşıyabilirsiniz.

8- Adobe Premiere Pro

Popüler video paylaşım hizmeti için oluşturduğunuz videonun profesyonel bir görünüme sahip olmasını istiyorsanız Adobe Premiere Pro’yu tercih edebilirsiniz. Adobe tarafından geliştirilen program, zengin özellikleri sayesinde videoların etkileyici hale gelmesine imkân tanıyor.

Düzenleme konusunda bir deneyiminiz yoksa ilk etapta biraz zorluk yaşayabilirsiniz ancak bir süre sonra programın arayüzüne alışabilirsiniz. Programın kullanımına alıştıktan sonra çok başarılı düzenlemeler gerçekleştirebilirsiniz.

9- Shotcut

Açık kaynak kodlu video düzenleme programı Shotcut, herhangi bir ücret ödemeden video düzenleme işlemini gerçekleştirmek isteyen kullanıcılar için harika bir seçenek. Oldukça kolay bir kullanıma sahip olan programda kullanıcı dostu bir arayüz yer alıyor.

Çok sayıda ses ve video formatını destekleyen programda çeşitli efektler bulunuyor. Windows, Mac ve Linux sürümlerine sahip olan programda 4K çözünürlük desteği mevcut. YouTube’da içerik üretmek isteyen kullanıcılar, program üzerinden çok pratik bir şekilde video düzenleyebilir.

10- Wondershare Filmora

Çok başarılı bir arayüze sahip olan Wondershare Filmora üzerinden çok kolay bir şekilde video düzenleyebilirsiniz. Zengin özelliklere sahip olan programda MP4, FLV, MKV ve MOV gibi yaygın dosya formatlarını destekler. Popüler yazılımda hareket takibi, ekran kaydedicisi, video efektleri ve yeşil ekran dahil pek çok işlev mevcut.

YORUMLAR