Dropbox ile Dosya Paylaşımı Nasıl Yapılır?

Dropbox ile dosya paylaşımı yapmak oldukça basit ve kolay. Dropbox ile dosya paylaşımı nasıl yapılır merak ediyorsanız bu yazımıza bir göz atın.

dropbox-dosya-paylasimi

Günümüzde artık fotoğraf, video ses kaydı gibi pek çok şeyi sevdiklerimizle paylaşmak için bir platform arıyoruz. Günlük hayatta konuşup iletişim kurduğumuz çoğu platform dosya göndermeye ya izin vermiyor. Bu noktada Dropbox gibi dosya paylaşımı yapan araçlardan faydalanabiliyoruz. Dropbox ile dosya paylaşımı yapmak oldukça basit ve kolay. Eğer Dropbox ile dosya paylaşımı nasıl yapılır merak ediyorsanız yazımızın devamını okuyarak siz de dilediğiniz dosyayı istediğiniz kişiyle paylaşabilirsiniz.

Dropbox ile Dosya Paylaşımı Nasıl Yapılır?

dropbox-dosya-paylasimi2

  • Önce Dropbox’ın sitesine gidin ve bir üyelik oluşturun.
  • Ardından sol üst tarafta bulunan “Upload” seçeneğine tıklayın ve yüklemek istediğiniz dosyayı ya da klasörü seçin.
  • Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra paylaşmak istediğiniz dosyanın sağ tarafında bulunan “Copy Link” seçeneğine tıklayın.
  • Çıkan linki kopyalayın.
  • Sadece bu dosyayı indirmek isteyen kişilerin ulaşabileceği bir yere bu linki yapıştırın.
  • Linke tıklayan kişiler kolay bir biçimde sizin paylaştığınız dosyaları indirebilecekler.

Not: Dosyalarınızı kiminle paylaştığınıza çok dikkat edin. Linki güvendiğiniz kişilerle paylaşın. Linke erişimi olan herkesin bu dosyayı indirebileceğini unutmayın.

Linke erişimi olan herkesin paylaştığınız dosyanın içerisindeki dosyalara da erişebileceğini unutmayın. Bu nedenle dosyalama işlemini düzgün ve titiz bir biçimde gerçekleştirmenizi öneriyoruz.

Dropbox ile dosya paylaşımı yapmak oldukça basit ve kolay. Dropbox’ın arayüzü o kadar sade ve anlaşılır ki, üyeliğinizi açar açmaz çok rahat bir biçimde kullanmaya başlayabileceğiniz şekilde tasarlanmış. Bu özelliğinden ötürü pek çok kişi Dropbox’ı tercih ediyor. Siz de hızlı bir şekilde dosyalarınızı başkasıyla paylaşmak istiyorsanız Dropbox’ı tercih edebilirsiniz.

dropbox-dosya-paylasimi1

Dropbox, ücretli ve ücretsiz olmak üzere sizlere çeşitli planlar sunar. Ücretsiz versiyonunda 2 GB’a kadar dosya paylaşabilirsiniz. Profesyonel amaçlı kullanımlarınız için Dropbox’ın ücretli planlarını da kullanmayı düşünebilirsiniz. Özellikle çalıştığınız şirket içinde yoğun bir dosya transferi durumu söz konusuysa ücretsiz planlardan ziyade ücretli planlara bir göz atmalısınız. 

Dropbox, bulut tabanlı bir sistem olduğu için hem cep telefonunuzda hem de bilgisayarınızda senkronize bir biçimde çalışır. Telefon ve bilgisayar arasında çok fazla dosya aktarım işlemi yapıyorsanız Dropbox’ı telefonunuza da indirmek isteyebilirsiniz.

Android İçin En İyi 10 Dosya Paylaşma Uygulaması
MOBİL

Android İçin En İyi 10 Dosya Paylaşma Uygulaması

Bildiğiniz gibi tarih boyunca insanlık her döneme belli bir çağ adı vermişlerdir. Şu anda bulunduğumuz çağın adı da yakın çağ olmasına rağmen artık bambaşka bir devre girdiğimizi de inkar edemeyiz.

Dropbox ile dosya paylaşımı yapmak hakkında paylaşacaklarımız bu kadardı. Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında erişmek için Tamindir’i takipte kalmayı unutmayın.
 

YORUMLAR