Fatih Kalem Nedir? Nasıl İndirilir? Nasıl Kullanılır?

Etkileşimli tahtalarda kullanabileceğiniz pratik ve hızlı kalem programı olan Fatih Kalem nedir, nasıl indirilir ve nasıl kullanılır?

Fatih Kalem Nedir? Nasıl İndirilir? Nasıl Kullanılır?

Fatih Projesi kapsamında sunulan etkileşimli tahtalarda kullanabileceğiniz pratik ve hızlı kalem programı olan Fatih Kalem nedir, nasıl indirilir ve nasıl kullanılır? Bu rehberimizde Fatih Kalem İndir yazılımı hakkında merak edilen tüm detayları sizler için bir araya getirdik. 

Fatih Kalem Nedir?

Fatih Kalem, etkileşimli tahtalar üzerinde kullanabileceğiniz pratik ve ücretsiz kalem programıdır. Ekranınıza bir katman daha ekleyerek bu katmana dilediğiniz şekilde not alabilmenize ve çizim yapabilmenize olanak sunan program, özellikle okullarda sıklıkla tercih ediliyor. 24 farklı renkte ve 6 farklı boyda 3 tip kalem sunan Fatih Kalem, ders içeriğini daha etkileşimli ve daha görsel bir yapıya büründürmenize yardımcı oluyor.

Ekranın istediğiniz bir bölümüne yazı yazabildiğiniz ya da şekiller çizebildiğiniz yazılım; belgelerin, gösellerin, internet sayfalarının, uygulamaların ve videoların üzerinde de kullanılabiliyor. Ayrıca yaptığınız işlemleri 4 farklı boyda silgi ile temizleyebilir ya da ileri alma - geri alma araçlarını kullanabilirsiniz.

Fatih Kalem Nasıl İndirilir?

  • Aşağıdaki Fatih Kalem indirme sayfasını ziyaret edin.
  • Açılan sayfadan İndir butonuna basın.
  • İndirilen dosyaya çift tıklayın ve kurulum adımlarını gerçekleştirin.
  • Fatih Kalem programını kullanmaya hazırsınız!

Fatih Kalem sayfasını kullanarak programı Windows işletim sistemi ile çalışan etkileşimli tahtalarda kullanmaya başlayabilirsiniz. Ufak bir bilgilendirme olması adına bu programın macOS, Android ve iOS işletim sistemine sahip cihazlarda çalışmayacağını hatırlatalım.

Fatih Kalem Nedir? Nasıl İndirilir? Nasıl Kullanılır? -1

Fatih Kalem Nasıl Kullanılır?

  • Fatih Kalem programını çalıştırın.
  • Ekranın solundaki araç çubuğuna dokunun.
  • Birinci sekme, düzenleme moduna girmenizi ya da düzenleme modundan çıkmanızı sağlar.
  • İkinci sekme, not alabileceğiniz ya da çizim yapabileceğiniz kalem menüsünü açar.
  • Üçüncü sekme, aldığınız notları ya da çizimleri silebilmeniz için silgi menüsünü açar.
  • Dördüncü sekme ise hazır geometrik şekilleri ya da haritaları kullanabilmenize olanak sunar.

Fatih Kalem indir programını çalıştırdığınızda, ekranın sol tarafında bir simge göreceksiniz. Bu simgeye dokunarak düzenleme modunu aktif hale getirebilirsiniz. Düzenleme modu aktif hale geldiğinde ekrandaki programlarla etkileşime giremeyeceğinizi hatırlatalım. Örneğin sayfalar arası geçiş yapmak istediğinizde, öncelikli olarak simgeye tekrar tıklayın ve düzenleme modundan çıkış yapın.

Düzenleme moduna tekrar giriş yaptığınızda, simgenin altında bir açılır menü belirecek. Menünün ikinci sekmesinde kalemler, üçüncü sekmesinde silgiler ve dördüncü sekmesinde ise hazır haritaların, geometrik şekillerin, araçların ve hayvan çizimlerinin yer aldığı araçlar göreceksiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Fatih Kalem Ücretsiz mi?

Öğretmenlerin çok daha verimli bir şekilde çalışabilmelerine imkân tanıyan Fatih Kalem isimli program ücretsizdir. Akıllı tahtalarda kullanılabilen programı herhangi bir ücret ödemeden indirebilirsiniz.

Fatih Kalem Ne İşe Yarar?

Fatih Kalem, akıllı tahtalar için geliştirilmiş olan bir programdır. Eğitimcilerin ders anlatımı esnasında ihtiyaç duyabileceği özellikleri içeren program, ders anlatımını daha verimli hâle getirir. PDF, video ve resim gibi dosyaların üzerine yazı yazabilmenize olanak tanıyan hizmet, ekran üzerinde rahat bir şekilde hareket edebilmenize yardımcı olur.

Fatih Kalem Portable Nedir?

Fatih Kalem, iki farklı dosya tipinde kullanıcılara sunuluyor: Standart ve Portable. Standart sürüm kurulum adımlarını zorunlu tutarken, Portable sürümde herhangi bir kuruluma ihtiyaç duymuyorsunuz ve tek tıkla çalıştırabiliyorsunuz. Programı sık sık kullanacaklar için normal kurulum yöntemini, ara sıra kullanacaklar için ise Portable sürümü tavsiye ederiz.

Başarılı Ders Çalışma Programı Nasıl Hazırlanır?
İNTERNET

Başarılı Ders Çalışma Programı Nasıl Hazırlanır?

Ders çalışma programı nasıl hazırlanmalıdır? Bu aşamada nelere dikkat edilmelidir? Bu sorular, derslerinde daha başarılı olmak isteyen her öğrencinin sorduğu soruların başında gelmektedir.

Bu yazıda Fatih Kalem uygulaması ne demek sorusu dahil olmak üzere birçok soruyu yanıtladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın. Ayrıca ders çalışırken verimliliği arttırmak istiyorsanız en iyi ders çalışma uygulamaları listemizi inceleyebilirsiniz.

YORUMLAR