Geçmişten Günümüze PlayStation'ın Değişimi ve Gelişimi

PlayStation konsollarının geçmişten günümüze değişimine ve gelişimine gelin birlikte göz atalım.

Tüm dünyanın oyun oynarken en çok kullandığı oyun konsollarından biri olan PlayStation hepimizin kalbinde ayrı bir yeri var. PlayStation 1’den tutun PlayStation 5'e kadar birçok oyuna ev sahipliği yapmış konsol hayatımızın bir vazgeçilmezliği olmuş durumda. Kimi zaman hüzünlü oyunlar oynadığımız oyunlar kimi zaman heyecandan yerinde duramadığımız oyunlara ev sahipliği yapmış PlayStation serisi, Xbox ile sürekli yarışmakta. Peki geçmişten günümüze tüm PlayStation serisi neler? Gelin birlikte tüm PlayStation konsollarına bakalım. 

Tüm PlayStation Konsolları Geçmişten Günümüze Sırasıyla 

  • PlayStation 1 
  • PlayStation 2 
  • PlayStation 3 
  • Playstation 4 
  • PlayStation 5 

PlayStation 1 

Günümüzde hala nostaljik olarak birçok kişi PlayStation 1’i oynamakta. Öyle ki 1994 yılında hayatımıza giren bu konsol, birçok kişinin kalbinde yer edinmiş durumdadır. 300 dolar gibi bir fiyatla hayatımıza giren ve 2006 yılına kadar üretimi süren konsol, 2 MB RAM’İ 1 megabaytlık video RAM'e sahiptir. 

PlayStation 2 

PlayStation 1'in ardından yeni bir dizayn ile karşımıza gelen PlayStation 2 dik bir şekilde duruyor ve 2000 yılında hayatımıza girmişti. 8 megabayt video RAM’e 32 megabayt RAM’e sahip olan playStation 2, müzik CD'leri bile çalıp biliyordu. Ayrıca ayrı bir aparat alarak yani eyetoy denilen bir kamera alarak PlayStation’a bağlandığında kamera destekleyen oyunları oynayabiliyordur.

PlayStation 3 

Gelgelelim efsanelerin efsanesi ve GTA V'de ev sahipliği yapmış konsola, gerek PES gerek FIFA gerekçesi NBA gibi birçok oyunları oynatabilen ve hatta Blur gibi araba yarış oyunları oynatabilen ve grafikleri ile de PlayStation 3 tüm zamanların en iyi Playstation’dı. Birçok seveni olan PlayStation 3 günümüzde hala popüler olmakla kalmayıp en sevilen oyun konsolları arasında da yer almıştır.

Geçmişten Günümüze Windows İşletim Sistemleri
İNTERNET

Geçmişten Günümüze Windows İşletim Sistemleri

Hayatımızın bir parçası olan Windows işletim sistemi 20. yüzyılda 1985 yılında hayatımıza girmiştir. Bu bilgisayar dünyasında bir vazgeçilmez olacaktı.

PlayStation 4 

Şu an günümüzde en çok kullanılan PlayStation konsolu olarak geçmektedir. Son çıkan oyunları PlayStation 4'te oynayabiliyor olmak ve ayrı bir dizaynı olan konsol 2012 yılında çıkmış ancak birçok yeni özelliğe sahiptir. 

PlayStation 5 

Gelgelelim PlayStation konsollarının sonucunsuna şu an dünyada bir PlayStation 5 kıtlığı bulunmakta. Öyle ki çok fazla talep olmasına rağmen üretimi yavaş sürmekte. Hem DVD ile çalışabilen hem de dijital platformlar için sadece indirme ile çalışabilen bir yapıya sahiptir. 

Geçmişten Günümüze Tüm Xbox Konsolları
OYUN

Geçmişten Günümüze Tüm Xbox Konsolları

Xbox konsolları bu zamana kadar hem tasarım hem de donanım bakımından büyük değişimlere uğradı. Xbox serisinde yer alan konsolların bazıları büyük beğeni toplarken bazıları ise beklentilerin altında kaldı.

Bu içeriğimizde geçmişten günümüze tüm PlayStation serisini sizler için derledik. Peki sizlerin en sevdiği PlayStation serisi hangisiydi ve neden? Aşağıda bulunan yorumlar kısmında görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR