Geçmişten Günümüze Tüm Xbox Konsolları

Bu zamana kadar piyasaya sürülen Xbox konsolları hangileri sorusunun yanıtını merak edenler için rehber hazırladık. İşte merak edilen sorunun yanıtı!

Xbox konsolları bu zamana kadar hem tasarım hem de donanım bakımından büyük değişimlere uğradı. Xbox serisinde yer alan konsolların bazıları büyük beğeni toplarken bazıları ise beklentilerin altında kaldı. Peki, bu zamana kadar piyasaya sürülen Xbox serisi konsollar hangileri?

Geçmişten Günümüze Xbox Serisi 

  • Xbox
  • Xbox 360 
  • Xbox 360 Slim
  • Xbox 360 E 
  • Xbox One 
  • Xbox One S 
  • Xbox One X 
  • XBOX Series S
  • XBOX Series X

Xbox Cloud Türkiye'de Nasıl Kullanılır?
NASIL YAPILIR

Xbox Cloud Türkiye'de Nasıl Kullanılır?

Oyun sektörünün güncel kura göre yeni fiyatlandırmaya geçmeye başladığı son haftalarda, ülkemizde de kullanıma sunulan Xbox Game Pass, oyuncular için büyük bir kurtarıcı olarak görülüyor.

Xbox 

2001 yılında hayatımıza giren Xbox, 299 dolar ile satışa sunulmuştu. Konsolun en çok satan oyunu ise Halo'ydu. Konsol ilk zamanlar 500 binden fazla satılmıştı ve Playstation'ın yeni rakibi olmaya başlamıştı. O tarihte PlayStation 2 satıştaydı. Xbox serisi ise piyasaya daha yeni girmişti. 

Xbox 360 

2005 yılında piyasaya sürülen Xbox 360, 400 dolar civarında fiyata satılıyordu. Microsoft, artık Sony'nin büyük bir rakibiydi ancak Xbox 360, olumsuz eleştirilerle karşı karşıya kalmıştı çünkü cihaz çok fazla ısınıyordu ve hata veriyordu.

Xbox Series X ve Xbox Series S Ebeveyn Denetimi Nasıl Kurulur?
NASIL YAPILIR

Xbox Series X ve Xbox Series S Ebeveyn Denetimi Nasıl Kurulur?

Çocuklu aileler Xbox gibi oyun konsollarına büyük bir talep gösteriyor. Hem yetişkinler hem de çocuklar bu tarz konsollarla saatlerce oyun oynamanın tadını çıkarabiliyor.

Xbox 360 Slim

2010 yılında Xbox 360 Slim isimli bir konsol piyasaya sürüldü. Xbox 360'a kıyasla daha küçük boyuta sahip olan konsol daha iyileştirilmiş soğutma sistemine sahipti ve daha iyi bir performans sunuyordu.

Xbox 360 E

Xbox 360'ın diğer bir versiyonu olan Xbox 360E 2013 yılında duyuruldu. Serinin önceki modellerine kıyasla daha sessiz bir deneyim sunan konsol, diğer Xbox modellerine kıyasla farklı bir tasarıma sahip.

Xbox One 

2013 yılında piyasaya sürülen Xbox One, Blu-Ray disk desteği, yeni Kinect 2.0 teknolojisi ve dah abirçok özellik ile öne çıkıyordu. Bir dönemin en popüler konsollarından biri olan Xbox One'ın toplamda 50 milyon adet civarında sattığı söyleniyor.

Xbox One S 

Şık tasarımıyla dikkat çeken Xbox One S, Xbox One'ın daha küçük bir versiyonudur. 2016 yılında piyasaya sürülen konsol 4K video oynatma, HDR10 yüksek dinamik aralıklı video desteği v e daha birçok özellik ile dikkat çekiyordu.

Xbox One X 

Xbox One'ın son sürümü olan Xbox One X 2017 yılında satışa sunuldu. Donanım tarafında bazı iyileştirmeler içeren konsolda yüzde 30 civarında performans artışı elde edildiği söyleniyor. Söz konusu konsol ayrıca iyileştirilmiş soğutma ve güç sistemleriyle de dikkat çekiyordu.

Xbox Series S

Xbox Series X'e kıyasla daha küçük bir boyuta sahip olan Xbox Series S, kolayca taşınabiliyor. Şık tasarımıyla dikkat çeken konsolun depolama tarafında 512 GB ve 1 TB olmak üzere iki farklı sürüm bulunuyor. Konsolun kontrolcüsünün de başarılı şekilde tasarlandığını belirtmek gerekiyor.

Xbox Series X 

2020 yılında piyasaya sürülen Xbox Series X sahip olduğu güçlü donanım bileşenleriyle dikkatleri üzerinde toplamayı başardı. 4K oyun deneyimi sunan oyun 8K HDR yüksek dinamik aralık desteğine sahip. 12 TFLOP'a sahip olan konsol, başarılı şekilde tasarlanmış kontrolcüsüyle de öne çıkıyor.

Discord'u Xbox'a Bağlama Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Discord'u Xbox'a Bağlama Nasıl Yapılır?

Özellikle PC üzerinden oyun oynayan kişilerin sıklıkla kullandı yazılı ve sesli iletişim uygulamalarından biri olan Discord her geçen gün büyümeye ve gelişmeye devam ediyor.

Bu içeriğimizde sizler için geçmişten günümüze tüm Xbox konsolları listesi hazırladık. Peki, sizce en iyi Xbox konsolu hangisi? Ayrıca Xbox mı tercih edersiniz PlayStation mı? Aşağıda bulunan yorumlar kısmında görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR