General Mobile GM 23 SE Su Geçirir mi? Suya Dayanıklı mı?

General Mobile markasının yeni çıkan akıllı telefon modeli General Mobile GM 23 SE suya dayanıklı mı? Suya maruz kaldığında hasar görür mü? İşte detaylar!

General Mobile'ın orta segment ürünleri arasında yer alan GM 23 SE'nin sahip olduğu teknik özellikler ve özellikle suya / toza karşı dayanıklılığı cihaza ilişkin en çok merak edilen konular arasında yer alıyor.

2023 yılında çıkan ve buna karşın uygun fiyatı ile dikkat çeken GM 23 SE'nin işlemci, ekran, batarya ve kamera özellikleri ile birlikte su ve toz geçirgenliği ile ilgili detayları da bu yazımızda sizler için ele alıyoruz.

General Mobile GM 23 SE Genel Özellikleri

6.5 inçlik ekrana sahip olan cihazda ekran teknolojisi olarak AMOLED veya super AMOLED gibi en gelişmiş teknolojiler kullanılmıyor. Ancak ekran performansından üst düzey beklentisi olmayanlar IPS LCD ile donatılmış 720 x 1600 px HD+ ekranı yeterli bulabiliyor. 16 milyon renk sunan ekranda çerçevesiz tasarım, multi touch, damla çentik detayı gibi ayrıntılar mevcut.

Kamera özelliklerine baktığımzda ise özellikle arka kameranın 2023 yılında çıkan yeni cihazlara kıyasla oldukça düşük bir değere sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Arka kamerada 8 MP çözünürlük sunan telefonun ön kamerası ise 5 MP'lik bir performans sunuyor. Profesyonel çekim yapmayanlar ve telefonu sadece günlük iletişim işlemleri için kullanan bu detaya takılmamayı tercih edebilir.

Batarya kapasitesi 5000 mAh olması, oldukça yeterli. Bu anlamda tek dezavantajı hızlı şarj desteğinin olmaması. Android 12 işletim sistemine sahip olan cihazda kullanılan yonga seti ise MediaTek Helio G37.

Cihazda 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı sunuluyor. Hafıza kartı desteği ise 256 GB olarak belirtiliyor. Bağlantı özelliklerine baktığımızda Wi-Fi 5, Bluetooth 5, GPS ve A-GPS'in kullanılabilir olduğunu görüyoruz.

USB için Type-C girişi mevcut. SIM girişlerinde ise 3 slot seçeneği ve çift hat desteği var.

General Mobile GM 23 SE Su Geçirir Mi? Suya Dayanıklı Mı?

2023 yılının popüler akıllı telefon modellerinde suya karşı dayanıklılık kullanıcıların önem verdiği özelliklerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Benzer şekilde cihazın toza karşı dayanıklılığı da cihaz seçimi yaparken dikkat edilen kriterler arasında yer alıyor.

Akıllı telefon alıcıları bu aşamada ilk olarak inceledikleri cihazda IP sertifikasının olup olmadığına bakıyor. IP derecelendirmesi suya ve toza karşı gösterilen performansa ilişkin net bir bilgi edinmemize olanak sağlıyor.

General Mobile GM 23 SE'ye baktığımızda bu cihazın herhangi bir IP sertifikalandırmasına sahip olmadığını görüyoruz. Dolayısıyla toza ve suya karşı ne kadar dayanıklı olduğu hakkında net bir şey söylemek doğru olmaz.

General Mobile GM 23 Özellikleri ve Fiyatı
MOBİL

General Mobile GM 23 Özellikleri ve Fiyatı

General Mobile tarafından geliştirilmiş, uygun fiyatlı olarak tanımlayabileceğimiz bir akıllı telefon modeli olarak GM 23 geçtiğimiz günlerde tanıtıldı.

Tamamen su geçirmez olmasa bile belli bir ölçüde suya dayanıklılık gösterebilen, hatta sadece sıçramalara karşı koruma sağlayan cihazlarda bile IPX3 gibi bir sertifikalandırma yapılıyor.

General Mobile GM 23 SE'de bu tarz bir derecenin bulunmaması, cihazın su ile herhangi bir temasının çeşitli riskler doğurabileceğini gösteriyor.

Bazı akıllı telefon modelleri IP ile derecelendirilmese bile koruyucu bazı özellikleri ile az miktarda sıçramalara direnç gösterebiliyor. General Mobile GM 23 SE'nin sahip olduğu teknik özelliklerde ise buna dair herhangi bir veri bulunmuyor.

General Mobile GM Phoenix 5G Özellikleri ve Fiyatı
MOBİL

General Mobile GM Phoenix 5G Özellikleri ve Fiyatı

Çok şık bir görünüme sahip olan General Mobile GM Phoenix 5G özellikleri ile dikkatleri üzerinde toplamayı başarıyor.

Bu bilgiler ışığında 2023 yılının Mayıs ayında piyasaya sürülen General Mobile GM 23 SE'nin su geçirmez veya suya dayanıklı bir cihaz olduğunu söyleyemiyoruz.

Dolayısıyla cihazı kullanırken su ile temas konusunda dikkatli olmanız gerekiyor. Aksi halde cihazınızın büyük bir hasar görmesi an meselesi olabilir.

YORUMLAR