Google Chrome Yabancı Siteleri Türkçeye Çevirme Nasıl Yapılır?

Google Chrome yabancı siteleri Türkçeye çevirme nasıl yapılır? İşte yabancı dildeki internet sitelerini Türkçe'ye çevirmek için kullanabileceğiniz yöntemler!

Google Chrome yabancı siteleri Türkçeye çevirme işleminin çok pratik olduğunu biliyor muydunuz? Google'ın web tarayıcısı, yazılar kullanıcılar hangi dilde yazılmış olursa olsun, o web sayfasını baştan aşağı istenen dile çeviren bir özelliğe sahiptir.

Bu makaleyi okuma amacınız Google'ın tarayıcısını kullanarak Rusça, İngilizce ve daha pek çok dille hazırlanan web sitesini kendi dilinize çevirmek de olabilir, Türkçe hazırlanmış bir web sitesini başka bir dile çevirmek de olabilir.

Google Chrome İçin En İyi VPN Eklentileri
YAZILIM

Google Chrome İçin En İyi VPN Eklentileri

Google Chrome için en iyi VPN eklentileri neler? Bu yazıda kullanıcıların internette anonim bir şekilde gezinmesini sağlayan en başarılı VPN eklentilerini bir arada topladık.

Burada olmanızın sebebi ne olursa olsun, makalenin size fazlasıyla yararı dokunacaktır. Bu yazının sonunda hem PC'de hem de mobilde bir web sitesini başka bir dile çevirme özelliğinin nasıl etkinleştirilip kullanılabileceğini öğrenmiş olacaksınız.

Chrome ile Yabancı Siteleri Türkçeye Çevirme Yöntemi

  • Google Chrome'u açın.
  • Yabancı dildeki bir internet sitesine gidin.
  • Chrome PC sürümünde sayfa yüklendikten sonra sağ üst köşede çevirme butonu çıkacaktır, üzerine tıklayın.
  • Mobilde ise üç noktaya basıp açılan menüden "Çevir" seçeneğine dokunmak yeterli olacaktır.

Ziyaret ettiğiniz yabancı dildeki internet sitesinde yer alan yazıları anlamıyorsanız, popüler web tarayıcısında yer alan özelliği kullanabilirsiniz. Bu sayede internet sitesinde bulunan yazıları Türkçeye çevirebilirsiniz. Böylelikle sitede ne anlatıldığına yönelik bilgi sahibi olabilirsiniz.

Çevirme işlemini gerçekleştirebilmek için ilk olarak Google Chrome isimli internet tarayıcısını açmanız gerekiyor. Daha sonra yabancı dildeki web sitesini ziyaret edin. Bu işlemi gerçekleştirmeniz halinde adres çubuğunun sağ kısmında bir çevirme butonu çıkacak.

Adres çubuğunda konumlanan çevirme butonuna tıklayın. Akıllı telefon ya da tablet üzerinden siteyi ziyaret ettiyseniz üç nokta simgesine basın. Bu işlemin ardından bir pencere açılacak. Açılan pencere üzerinden "Çevir" seçeneğini seçin. Bu adımı uyguladığınız takdirde web sitesinde yer alan yazılar otomatik olarak Türkçeye çevrilir. Böylece yazıları rahat bir şekilde okuyabilirsiniz.

Web sitesini yerel dille görüntülemek değil de başka bir dilde görmek istiyorsanız üç noktaya bastıktan sonra "Başka bir dil seç" seçeneğini kullanabilirsiniz. Sayfanın çevrilmesini istediğiniz dili belirledikten sonra web sitesi otomatik olarak o dile çevrilecektir.

Tüm bu adımların ardından yerel dilde görüntülemek istediğiniz internet sitesini yabancı dilden yerel dile çevirebilirsiniz. Bu özelliğin amp sayfalarında çalışmadığını hatırlatalım. Eğer bir amp sayfasında çeviri yapmak istiyorsanız kaynağın orijinal sayfasına gitmelisiniz.

Google Chrome Çeviri Açma Nasıl Yapılır?

  • Masaüstünde Chrome çeviri nasıl açılır?
  • Mobilde Chrome çeviri nasıl açılır?

Eğer yabancı dilde bir internet sitesini ziyaret ettiğinizde adres çubuğu kısmında çevir butonu görünmüyorsa ilk olarak sayfayı yeniden yüklemeyi deneyin. Ziyaret ettiğiniz sayfada Google Translate ile ilgili herhangi bir öge göremiyorsanız çeviri özelliği kapalı olabilir.

Çeviri özelliğini aktif hale getirmek için uygulamanız gereken çeşitli adımlar bulunuyor. Bu adımlar, masaüstü ve mobilde biraz değişiklik gösterir. Peki, Google Chrome çeviri yoksa yani kapalıysa nasıl etkinleştirilir?

1. Google Chrome Çeviri Özelliğini Etkinleştirme (Masaüstü)

  • Google Chrome'u açın.
  • Sağ üst köşedeki üç noktaya tıklayın.
  • Ayarlar butonuna tıklayın.
  • Gelişmiş menüsünü açın.
  • Diller sekmesine giriş yapın.
  • 'Dil' yazan alana tıklayarak açılır menüyü açın.

'Okuduğum dilde olmayan sayfaları çevirmeyi öner' kutucuğunu aktif hale getirin.

Google Chrome’un masaüstü sürümünde çeviri özelliğini aktif hale getirmek için bir dizi adımları sırası ile uygulamanız gerekiyor. Bu adımları çok hızlı ve kolay bir şekilde uygulayarak özelliği etkin hale getirebilirsiniz.

Söz konusu özelliği aktif hale getirmek için ilk olarak bilgisayarınızda yüklü olan Google Chrome isimli popüler internet tarayıcısını açın. Tarayıcıyı açtıktan sonra sağ üst köşede konumlanan üç nokta simgesinin üzerine tıklayın. Bu işlemi gerçekleştirmeniz halinde bir pencere açılacak.

Açılan pencere üzerinden Ayarlar menüsüne tıklayın. Açtığınız menüde çeşitli seçenekler yer alacak. Bu seçenekler içerisinden Gelişmiş kategorisinin üzerine tıklayın. Bu işlemin ardından Diller sekmesine girin. Daha sonra "Dil" bölümüne tıklayarak açılır menüyü görüntüleyin.

"Okuduğum dilde olmayan sayfaları çevirmeyi öner" kutucuğunu etkinleştirin. Bu işlemi yaptıktan sonra yabancı dilde bir web sitesini ziyaret edin ve adres çubuğunda çevir butonunun yer alıp almadığını kontrol edin.

2. Google Chrome Çeviri Özelliğini Etkinleştirme (Mobil)

  • Google Chrome'u açın.
  • Sağ alt veya sağ üst köşedeki üç noktaya tıklayın.
  • Diller sekmesine giriş yapın.
  • 'Sayfaları Çevir' kutucuğunu aktif hale getirin.

Dünya çapında milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan web tarayıcısının mobil sürümünde çeviri özelliğini aktif hale getirmek istiyorsanız, tıpkı masaüstünde olduğu gibi yalnızca birkaç adım uygulamanız gerekiyor. Bu adımları uygulamanız halinde söz konusu özelliği aktif hale getirmiş olacaksınız.

Bu yöntemi uygulamak için ilk önce akıllı telefon ya da tabletinizde yüklü olan Google Chrome adlı tarayıcıyı açmanız gerekiyor. Daha sonra sağ alt ya da sağ üst köşede yer alan dikey üç nokta simgesinin üzerine dokunun. Diller sekmesini açın.

Daha sonra "Sayfaları Çevir" kutucuğunu aktif hale getirin. Bu işlemi yaptığınız takdir özellik etkinleştirilecek. Artık yabancı dilde siteleri ziyaret edebilir ve çeviri özelliğini çok pratik bir şekilde kullanabilirsiniz.

Tüm bu adımların ardından yerel dilde görüntülemek istediğiniz internet sitesini yabancı dilden yerel dile çevirebilirsiniz. Chrome bazı durumlarda görüntülediğiniz sayfanın yabancı dilde olmadığını düşünebilir. Bu gibi durumlarda aynı konuyu farklı bir kaynaktan görüntülemeye çalışın.

Peki, siz hazırladığımız bu rehber hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu rehberde yer alan bilgiler işinize yaradı mı ve herhangi bir sorunla karşılaştınız mı? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR