Google Play'den APK Dosyası Nasıl İndirilir

Google Play'den APK dosyası indirme yapabilmeniz için uygulamanız gereken bir yöntem mevcut. Bu yöntemin nasıl uygulanacağını detaylı bir şekilde açıkladık.

Google Play'den APK dosyası indirme işleminin nasıl yapıldığını merak ediyor olabilirsiniz. Bu işlem sayesinde akıllı telefon ya da tabletinize yükleyemediğiniz oyun veya uygulamaları indirebilir ve yükleyebilirsiniz. Peki, Android'in resmi uygulama mağazası üzerinden APK dosyaları nasıl indirilir? Hazırladığımız rehberde merak edilen soruyu yanıtlayacağız.

Google Play mağazasındaki bazı uygulamalar, bulunduğunuz konum veya kullandığınız cihaza göre her uygulamayı yüklemenize izin vermeyebiliyor. Böyle bir durumda karşılaştığınızda uygulamaların APK dosyalarını farklı yollarla edinmeniz gerekiyor.

Android Dosyalarını Kalıcı Olarak Silme Nasıl Yapılır?
MOBİL

Android Dosyalarını Kalıcı Olarak Silme Nasıl Yapılır?

Android akıllı telefonlarda ve tabletlerde yer alan tüm verileri temizlemek için fabrika ayarlarına sıfırlama seçeneğinin oldukça sık bir şekilde kullanıldığı ortada.

Android'in resmi mağazasından APK dosyalarını indirebilmeniz mümkün. Bu işlemi mümkün hale getiren bir uygulama mevcut. Bu uygulama sayesinde söz konusu mağazanın internet sitesi üzerinden oyun ve uygulamaların APK dosyalarını indirebilirsiniz.

İndirme işleminin ardından yükleme işlemini gerçekleştirebilir ve yazılımı kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu yazıda Google Play Store'dan APK dosyalarını nasıl indirebileceğinizi oldukça ayrıntılı bir şekilde açıkladık. Hazırladığımız rehberde yer alan adımları sırası ile uygulayarak işlemi tamamlayabilirsiniz.

Google Play'den APK Dosyası İndirme Adımları Neler?

  • APK Downloader Extension'ı indirin ve yükleyin.
  • Google Play'in sitesini açın.
  • İndirmek istediğiniz oyun veya uygulamanın sayfasını görüntüleyin.
  • Paylaş butonuna basın.
  • APK Downloader Extension'ı seçin.
  • "Get" butonuna dokunun.

Android'in resmi mağazası olan Google Play Store üzerinden APK dosyalarını çok kolay ve pratik bir şekilde indirebilirsiniz. Böylelikle mağaza üzerinden yüklemenize izin verilmeyen uygulama ve oyunları indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. Bunun için uygulamanız gereken adımlar oldukça basit. Dolayısıyla herhangi bir zorluk yaşamadan süreci tamamlayabilirsiniz.

Söz konusu işlem için ilk olarak APK Downloader Extension'ı indirmeniz gerekiyor. APK Downloader Extension adlı uygulama bu tür uygulamaları indirebilmenize olanak sağlayan bir mobil uygulama. Dolayısıyla söz konusu işlem için bu uygulamayı yüklemelisiniz.

APK Downloader Extension isimli mobil uygulamayı indirmek için aşağıda yer alan bağlantıya tıklayabilirsiniz. Bu işlemi yapmanız halinde uygulamanın sayfasına yönlendirileceksiniz. Uygulama sayfasında yer alan "İndir" butonuna basın. İndir butonuna dokunduğunuz takdirde indirme işlemi başlayacak. İndirme işlemi tamamlandıktan sonra dosyaya dokunarak yükleme işlemini gerçekleştirin.

Uygulamayı yükledikten sonra Google Play'in internet sitesini açmanız gerekiyor. Daha sonra indirmek istediğiniz oyun ya da uygulamanın sayfasını görüntüleyin. Sayfa açıkken Paylaş butonuna basın. Bu işlemi yapmanız durumunda bir pencere açılacak. Açılan pencere üzerinden APK Downloader Extension'ı seçin ve hemen ardından "Get" butonuna dokunun.

Google Play Store isimli Android'in resmi mağazası üzerinden APK dosyalarını indirme işlemleri sırasında sorun yaşayan kişiler için adımları resimlerle anlattık.

Kısıtlanmış olan uygulamayı indirmek için, uygulamanın Google Play sayfasını mobil cihazınızın web tarayıcısında açmanız gerekiyor.

Ardından Paylaş butonuna tıkladıktan sonra ekranda beliren uygulamalardan APK Downloader Extension’ı seçip, sonraki ekranda “GET” düğmesine basmanız gerekiyor. Bu işlemlerden sonra uygulama indirilmeye başlıyor.

Bir diğer alternatif yöntem ise, uygulamanın bağlantısındaki ID kısmını programa girmek. Örnek olarak Facebook uygulamasını alalım. Uygulamanın bağlantısı "https://play.google.com/store/apps/details?id=com.facebook.katana" şeklinde.

Koyu işaretli olan kısmı APK Downloader Extension uygulamasında Package bölümündeki boş alana yazıyoruz ve ardından "Get" butonuna tıklıyoruz.

Bu işlemden sonra uygulamanın APK dosyası indirilmeye başlıyor. Dosya indirildikten sonra üzerine tıklayarak uygulamayı yükleyebilirsiniz.

Uygulamanın çalışabilmesi için Google Play Services’a ihtiyaç duyuluyor. Eğer yüklü değilse Google Framework ID’nizi girerek oturum açabilir, uygulamaları indirmeye başlayabilirsiniz. Ayrıca, APK Downloader Extension’ı sadece ücretsiz uygulamaları indirirken kullanabiliyorsunuz.

APK Yüklenmiyor, Çözümü Nedir?

  • Ayarları açın.
  • Güvenlik bölümüne girin.
  • "Bilinmeyen Kaynaklara İzin Ver" seçeneğini seçin.

İndirdiğiniz APK dosyasını yüklerken sorun yaşıyorsanız cihazınız üzerinden bir seçeneği aktif hale getirmeniz gerekiyor. Bunun için ilk olarak akıllı telefon ya da tabletiniz üzerinden ayarlar sayfasına girin. Ayarlar sayfasında yer alan Güvenlik kategorisini açın. Son olarak "Bilinmeyen Kaynaklara İzin Ver" seçeneğini işaretleyin.

Söz konusu seçeneği etkinleştirdikten sonra söz konusu APK dosyasını yeniden yüklemeye çalışın. Böylece APK dosyalarını cihazınıza yüklerken bir sorun yaşamazsınız.

Bu yazıda Android'in resmi mağazası üzerinden APK dosyalarını nasıl indirebileceğinizi ve APK dosyası yüklerken karşılaştığınız problemi nasıl çözebileceğinizi detaylı bir şekilde açıkladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

YORUMLAR