GTA Serisi Hakkında Muhtemelen Bilmediğiniz 10 İlginç Ayrıntı

GTA serisi hakkında bilinmeyenler neler? Grand Theft Auto serisine ilişkin şaşırtıcı bilgilerin neler olduğunu merak eden oyuncular için bir liste hazırladık.

Bu yazıda GTA serisi hakkında bilinmeyenler listesi hazırladık. Dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan oyun serisi hakkında çoğu oyuncu tarafından bilinmeyen şaşırtıcı pek çok bilgi yer alıyor. Hazırladığımız liste üzerinden Grand Theft Auto serisine dair bilinmeyen bilgilere göz atabilirsiniz.

GTA 6 Hakkında Bilgiler: Hikaye, Karakterler, Harita, Çıkış Tarihi
OYUN

GTA 6 Hakkında Bilgiler: Hikaye, Karakterler, Harita, Çıkış Tarihi

Grand Theft Auto VI çıkış tarihi, hikayesi, karakterleri, haritası ve benzerleri henüz açıklığa kavuşmuş olmamasına karşın GTA serisinin çıkması beklenen oyunu ile ilgili ortada bir sürü iddia bulunuyor.

Grand Theft Auto (GTA) serisinin oyuncuların kalbinde her zaman özel bir yeri vardır. Serinin ilk oyunu 1997 yılında piyasaya sürüldüğünden beri, tüm zamanların en beğenilen ve ticari başarı olarak en çok hasılat yapan konuma ulaşması tesadüf değil.

GTA bugüne kadar tam 220 milyon adet sattı ve son oyunun çıkışından günümüze kadar da hala popülaritesini korumaya devam ediyor. Bu blogda sizlere bu harika seri hakkında muhtemelen bilmediğiniz 10 ilginç ayrıntıyı paylaşacağız.

GTA Serisi Hakkında Bilinmeyenler Listesi

  • 11 Eylül saldırıları nedeniyle GTA 3'te birkaç değişiklik yapıldı. 
  • Rockstar toplamda 1 milyar doları bulan davalarla uğraşmış.
  • GTA IV ve GTA V dünya rekoru kırdı.
  • GTA 5'in senaryosu yaklaşık 3500 sayfa uzunluğunda.
  • GTA 5'in geliştirilme aşamasında 137 milyon dolar harcanmış.
  • GTA serisinde bugüne kadar sadece 2 küçük karakter vardı.
  • Niko Bellic, Behind Enemy Lines filmindeki Sasha karakterinden esinlenmiş.
  • GTA San Andreas'daki OG Loc aslında Ja Rule'nin parodisiymiş.
  • GTA serisinde ortaya çıkan "gerçek" ünlüler vardı.
  • GTA Vice City'deki Havana giysisi, Miami Vice dizisinden alınmış.

1. 11 Eylül Saldırıları Nedeniyle GTA 3'te Birkaç Değişiklik Yapıldı

GTA III, 2001 yılında piyasaya sürüldü ama 11 Eylül saldırıları nedeniyle Rockstar oyunda birkaç değişiklik yapmak zorunda kaldı. Liberty City'nin New York'un kurgusal bir temsili olduğunu bilirsiniz.

Oyunda burada yer alan polislerde ufak oynamalar yapılmış. Ayrıca bazı görevlerde değişikliklere veya kısıtlamalara gidilmiş. Hatta Darkel adında bir karakterde oyundan çıkarılmış. Bunlara rağmen Rockstar, GTA III'ün sadece yüzde 1'ine dokunulduğunu söylüyor.

2. Rockstar toplamda 1 Milyar Doları Bulan Davalarla Uğraşmış

Video oyunu sektörünün en önemli şirketlerinden bir tanesi olan Rockstar Games, bugüne kadar toplam tutarı 1 milyar doları bulan karşı davalarla uğraştığını açıkladı.

3. GTA IV ve GTA V Dünya Rekoru Kırdı

GTA serisinin özel fanları olduğunu biliyoruz. En kısa sürede bitirme rekorları olmadan olur mu? Şimdi sırasıyla kırılan rekorları sıralayalım; GTA III 71 dakikada, Vice City 57 dakika 29 saniyede, GTA IV 5 saat 37 dakikikada, GTA V ise 7 saat 25 dakikada bitirilmiş. Gerçekten inanılmaz!

4. GTA 5'in Senaryosu Yaklaşık 3500 Sayfa Uzunluğunda

Açık dünya temasına sahip olan başarılı video oyunu Grand theft Auto V'in senaryosu yaklaşık 3500 sayfa uzunluğunda ve 160.000 satır diyalogdan oluşuyor. Karşılaştırma olsun diye söylüyorum, GTA IV'de 80.000 satır diyalog bulunuyordu.

5. GTA 5'in Geliştirilme Aşamasında 137 Milyon Dolar Harcanmış

Belki hatırlarsınız; GTA V akıllara durgunluk veren bir satış rekoru kırmıştı. Çıktığı ilk 3 gün içerisinde 1 milyar dolar hasılat yaptı ve oyunun geliştirilme aşamasında 137 milyon dolar harcanmıştı. Oyun sektörünün geldiği noktayı hayal edebiliyorsunuz değil mi? Bu rekoru geçen film hatırlıyor musunuz? Yok denecek kadar az!

6. GTA Serisinde Bugüne Kadar Sadece 2 Küçük Karakter Vardı

İlki Vice City hikayesinde geçen Mary-Beth Williams, ebeveynleri öldürülmüştü. İkincisi de GTA IV'de karşımıza çıkan Jill Von Crastenburg.

7. Niko Bellic, Behind Enemy Lines Filmindeki Sasha Karakterinden Esinlenmiş

GTA IV'ün kahramanı Niko Bellic, Behind Enemy Lines filminde Sasha karakterini canlandıran Vladimir Mashkov'dan esinlenerek oluşturulmuş. Ayrıca Mashkov'a Niko'yu seslendirmesi teklif edilmiş ama o kabul etmemiş. 

8. GTA San Andreas'daki OG Loc Aslında Ja Rule'nin Parodisiymiş

GTA San Andreas'de gördüğümüz "OG Loc" aslında Amerikalı rapçi Ja Rule'nin bir parodisiymiş. Buna ek olarak, oyundaki bir başka karakter olan Ryder'da Eazy-E adındaki rapçi ile büyük bir benzerlik taşımaktadır. 

9. GTA Serisinde Ortaya Çıkan "gerçek" Ünlüler Vardı

Farkında olmasak da GTA serisinde ortaya çıkan Phil Collins, Lazlow Jones, Ricky Gervais gibi "gerçek" ünlüler vardı. Phil Collins GTA Vice City'de, Lazlow Jones GTA V'de, Ricky Gervais'i de GTA IV'de karşımıza çıktı.

10- GTA Vice City'deki Havana Giysisi, Miami Vice Dizisinden Alınmış

GTA Vice City'de gördüğümüz Havana giysisi, 1984-1990 yılları arasında yayınlanan "Miami Vice" dizisinden alınmış. Ayrıca Vercetti'nin giydiği bir de takım elbise vardı. O da dizideki dedektif Ricardo Tubbs'un takımıyla aşırı benzerlik içeriyor.

Bu yazıda Grand Theft Auto serisi ile ilgili bilinmeyen bilgileri bir arada topladık. Konuya dair düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR