HTC Raider 4G ve HTC Rhyme Tanıtıldı

HTC Raider 4G ve HTC Rhyme isimli akıllı telefonlar tanıtıldı.

HTC Raider 4G ve HTC Rhyme Tanıtıldı

HTC, iki günde tanıttığı iki ürünlü akıllı telefon sektöründeki tüm ilgiyi üzerine çekmeyi başardı.

HTC Rhyme ya da bir diğer adıyla HTC Bliss isimli cihaz, 1 GHz frekansında çalışan bir Qualcomm işlemci kullanıyor ve bu işlemciye 768 MB değerinde bir ara bellek (RAM) eşlik ediyor. Androd 2.3.4 Gingerbread işletim sistemi üzerine kurulan HTC telefon, kendine özgü olarak geliştirdiği Sense 3.5 arayüzünü bu cihazda da kullanıyor.

Ay sonunda ABD’de satışa sunulacak olan ürün HSPA desteği sunarak internet bağlantısını yüksek seviyede kullanabiliyor. 480 x 800 piksellik görüntü sunabilen 3.7 inçlik çoklu dokunmatik ekranı bulunan cihaz, mikro SD kart desteği sunabilmesinin yanı sıra kendi bünyesinde 4 GB’lık depolama alanı ile geliyor. Arka alanında 5 MP çözünürlüklü ve ön kısmında bir VGA kamera bulunan telefon 720p değerinde HD video çekebilecek güce sahip. Son olarak cihazın Wi-Fi 802.11n, Bluetooth ve GPS donanımlarını da bulunduğu ekleyebiliriz.

HTC Rhyme’in tanıtılmasından bir sonra karşımıza çıkan HTC Raider 4G ise oldukça iyi özelliklerle beliriveriyor. Sadece 163 gramlık bir ağırlığı bulunan ürün LTE özelliği ile 100 Mbit boyutunda indirme ve 50 Mbit boyutunda yükleme imkânı tanıyor. Cihazın kalbinde bulunan 1.5 GHz hızındaki çift çekirdekli işlemcinin yanı sıra 1 GB boyutundaki ara bellek (RAM), oldukça hızlı bir ürünün ortaya konmasına olanak veriyor.

4.5 inçlik bir boyuta ve 540 x 960 piksellik görüntü çözünürlüğüne sahip olan HTC Raider 4G, Android 2.3.4 Gingerbread işletim sistemini kullanıyor. Bu işletim sistemiyle birlikte son derece uyumlu çalışan HTC Sense arayüzü bu cihazda da kullanılmış. Facebook ve Twitter’a uyumlu yazılıma sahip olan Raider 4G, yüksek seviyede bağlantı özelliğine paralel bir şekilde 16 GB boyutunda dahili hafızaya ve mikro SD kart yuvasına sahip.

Arka bölümünde 8 MP ve ön bölümünde 1.3 MP olmak üzere iki adet kameraya sahip olan akıllı telefon, bu donanıma ek olarak çift LED flaş özelliğine ve kendinden odaklanma yapısına sahip bir şekilde görüntü kaydedebilirken, 1080p değerinde tam HD videolar çekilebilmesine de olanak sağlıyor.

Wi-Fi 802.11 b/g/n, GPS, Bluetooth ve dört band GSM bağlantılarını destekleyebilen üründe, ivmeölçer, ışık ve mesafe sensörü parçacıkları da bulunuyor.

YORUMLAR