iMessage Okundu Bilgisi Nasıl Kapatılır?

iMessage okundu bilgisi kapatma işlemi nasıl yapılır? Bu rehberimizde pek çok Apple kullanıcısının merak ettiği bu sorunun yanıtına daha yakından göz atacağız.

Apple kullanıcıları tarafından severek kullanılan iMessage, kullanıcılar arasında ücretsiz ve anlık mesajlaşmaya imkan sunuyor. Bu noktada fark ettiğiniz gibi bir başkasına gönderdiğiniz mesajların okunup okunmadığını görebiliyorsunuz. Aynı durum, başkası tarafından size gönderilen mesajlar için de geçerli. Peki, iMessage okundu bilgisi kapatma nasıl yapılır? 

iPhone kullanıcılarının diğer iPhone kullanıcıları ile iletişime geçmesine yardımcı olan iMessage, veri bağlantınız üzerinden anlık mesaj gönderimi imkânı sunuyor. Bu noktada iMessage servisinden faydalanabilmek için hem sizin hem de karşı taraftaki kişinin Apple kullanıcısı olması, her iki tarafta da aktif internet bağlantısının bulunması gerekiyor.

iMessage ile birinin size mesaj yazdığını görebilir, gönderdiğiniz mesajın okunup okunmadığını öğrenebilir ve üstelik tüm bunları tamamen ücretsiz bir şekilde yapabilirsiniz. Öte taraftan size gelen mesajlarda karşı tarafa okundu bilgisinin iletilmemesini istiyorsanız, bunu yapmak oldukça kolay.

iMessage Okundu Bilgisi Kapatma Adımları

  • Ayarlar uygulamasına giriş yapın.
  • Mesajlar sekmesine dokunun.
  • "Okundu Bilgisi Gönder" kutucuğunu kapalı hâle getirin.

iPhone kullanıcılarının diğer kişiler ile iletişim kurabilmesine olanak tanıyan iMessage'da okundu bilgisini devre dışı bırakmak için yalnızca birkaç adım uygulamanız yeterlidir. Bu kapsamda ilk olarak akıllı telefonunuzun ayarlar menüsüne girmeniz gerekiyor.

Ayarlar sayfasını açtıktan sonra Mesajlar sekmesini açın. Bu adımı uyguladığınız takdirde çeşitli seçeneklerin yer aldığı bir sayfa ile karşılaşacaksınız. Mesajlar bölümünde konumlanan "Okundu Bilgisi Gönder" kutucuğunu devre dışı hâle getirin.

Tüm bu adımları tamamladıktan sonra, size gelen mesajları okuduğunuzda karşı taraf, bu mesajları okuduğunuzu göremeyecek. Bu seçeneği aynı adımları takip ederek istediğiniz zaman tekrar değiştirebileceğinizi unutmayın. Bu konuda herhangi bir sınırlama bulunmuyor.

iMessage Okundu Bilgisi Açma Nasıl Yapılır?

  • Ayarlar uygulamasına giriş yapın.
  • Mesajlar sekmesine dokunun.
  • "Okundu Bilgisi Gönder" kutucuğunu açık hâle getirin.

Okundu bilgisini kapattıktan bir süre sonra özelliği tekrar aktif hâle getirmek isteyebilirsiniz. Böyle bir durumda öncelikle iPhone'unuzun ayarlar sayfasını açmanız ve hemen ardından Mesajlar bölümünü görüntülemeniz gerekiyor. Açılan sayfada bulunan "Okundu Bilgisi Gönder" kutucuğunu açık hâle getirerek işlemi tamamlayabilirsiniz.

Tüm bu adımları tamamladıktan sonra, size gelen mesajları okuduğunuzda karşı taraf, bu mesajları okuduğunuzu görebilecek. Bu seçeneği aynı adımları takip ederek istediğiniz zaman tekrar değiştirebileceğinizi unutmayın. Bu konuda herhangi bir sınırlama bulunmuyor.

iPhone'da iMessage Kapatma Nasıl Yapılır?

  •  Ayarlara girin.
  • Mesajlar bölümünü açın.
  • "iMessage" özelliğini devre dışı bırakın.

Sahip olduğunuz iPhone modelinde iMessage olarak isimlendirilen özelliği devre dışı bırakmak için sadece birkaç adım uygulamanız gerekiyor. Bunun için önce akıllı telefonun ayarlar sayfasını açın. Bir sonraki adımda Mesajlar bölümüne girin ve hemen ardından "iMessage" özelliğini kapatın.

Apple iPhone 15 Özellikleri ve Fiyatları
MOBİL

Apple iPhone 15 Özellikleri ve Fiyatları

iPhone 15 serisi özellikleri ve fiyatı ile dikkat çekiyor. Peki, 2023 yılında piyasaya sürülen telefon serisi dört farklı modelden oluşuyor.

Peki siz bu rehberde yer verdiğimiz konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Burada yer alan bilgiler işinize yaradı mı? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

Ayrıca iOS işletim sistemine sahip olan akıllı telefonunuzun ekranını özelleştirmek istiyorsanız iPhone'da ana ekran özelleştirme nasıl yapılır sorusunu cevapladığımız yazıya göz atabilirsiniz.

Telefonunuzu Tek Elle Yönetin: iPhone’ları Tek Elle Nasıl Kullanabilirsiniz?
NASIL YAPILIR

Telefonunuzu Tek Elle Yönetin: iPhone’ları Tek Elle Nasıl Kullanabilirsiniz?

Son dönemde tasarlanan iPhone’ların çoğunluğu büyük boyutlarda diyebiliriz. Bu sebeple iPhone’ların çoğu modelini bırakın tek, iki elle dahi kullanmak çok zor olabiliyor.

YORUMLAR