Instagram Gönderileri Nasıl Kaydedilir

Instagram, fotoğraf ve video kaydetme işleminin oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmesine imkân tanıyor. Bu yazıda merak edilen soruyu yanıtlayacağız.

Instagram, fotoğraf ve video kaydetme işleminin yapılabilmesine olanak tanıyor. Görüntü tabanlı sosyal medya platformu üzerinden paylaşılan videolar ve fotoğraflar çok kolay bir şekilde kaydedilebiliyor. Elbette bunun için bazı adımları uygulamak gerekiyor. Bu yazıda bu işlemi nasıl yapabileceğinizi öğreneceksiniz.

Facebook'un geçtiğimiz senelerde devraldığı Instagram, fotoğraf ve video paylaşımı söz konusu olduğunda günümüzün en yaygın olarak kullanılan sosyal medya servisleri arasında. Bunun sebeplerinden bir tanesi Instagram'ın sadece bu iş için özel olarak tasarlanmış bir arayüze sahip olması.

Bu arayüzün sade ve kullanıcı dostu olması Instagram'ı Facebook gibi sosyal medya servislerinden ayırıyor ve Instagram'a özel bir kullanıcı kitlesi oluşturuyor. Birçok ünlü kişi ve marka Instagram üzerinden milyonlarca insana ulaşabiliyor.

Instagram her ne kadar kolay kullanılabilir ve kafa karıştırmayan bir arayüze sahip olsa da bazen önemli araçların eksikliği hissedilebiliyor. Bu araçlardan biri de orijinal adıyla Intagram bookmark ya da Türkçeye çevrilmiş haliyle Intagram yer işareti veya Instagram yer imi özelliği.

Instagram GIF Yapma Yöntemleri
SOSYAL MEDYA

Instagram GIF Yapma Yöntemleri

Instagram GIF yapma işlemini gerçekleştirmek isteyen sosyal medya kullanıcıları için çok detaylı bir rehber hazırladık.

İnternet tarayıcılarımızda yıllardır kullanmakta olduğumuz bu özellik sayesinde internet sitelerinin bağlantılarını kaydedebiliyor ve dilediğimiz zaman bu bağlantıları kullanarak kolay ve hızlı bir şekilde internet sitelerine erişebiliyorduk.

Instagram'da her gün yüzlerce yeni fotoğraf ve video paylaşıldığı için beğendiğimiz fotoğraf ve videoları sonradan bulmak ve görüntülemek bir kabus olabiliyor. İşte yer imleri aracılığıyla Instagram gönderi kaydetme özelliği bu noktada oldukça işimize yarıyor.

Kullanıcılar diledikleri paylaşımlara yer imi koyarak bu fotoğraf ve videoları arama derdinden kurtuluyorlar. İşte bu yazımızda da bu işi nasıl gerçekleştireceğinizi anlatacağız.

Instagram Fotoğraf ve Video Kaydetme Adımları Neler?

  • Instagram'a girin.
  • Kaydetmek istediğiniz fotoğrafı ya da videoyu bulun.
  • Gönderinin sağ alt köşesindeki yer imi simgesine basın.

Tüm dünyada çok büyük bir popülerliğe sahip olan görüntü tabanlı sosyal medya platformunda gezinirken beğendiğiniz bir fotoğrafı ya da videoyu kaydedebilirsiniz. Kaydettiğiniz görsele veya videoya daha sonra bakabilmeniz mümkün. Örneğin, bir gönderiyi kaydedebilir ve daha sonra söz konusu gönderiyi arkadaşınıza veya ailenize gösterebilirsiniz.

Gün içerisinde en fazla vakit geçirilen uygulamalardan bir tanesi olan Instagram'da fotoğrafları ve videoları kaydedebilmek için yalnızca birkaç adım uygulamak yeterli. Bu adımlar sırası ile uygulandığı takdirde kaydetme işlemi gerçekleşir.

Fotoğrafları ve videoları kaydedebilmek için ilk olarak görüntü tabanlı sosyal medya uygulamasını açmanız gerekiyor. Akıllı telefonunuzda ya da tabletinizde yüklü olan uygulamayı açtıktan sonra üyelik bilgileriniz ile oturum açın. Hesabına giriş yaptıktan hemen sonra kaydetmek istediğiniz fotoğrafı veya videoyu bulun.

Fotoğrafın veya videonun sağ alt köşesinde yer alan yer imi simgesine dokunun. Bu işlemi gerçekleştirmeniz halinde gönderi kaydedilecektir. Aynı butona tekrar dokunarak kaydettiğiniz görseli listeden çıkarabilirsiniz.

Instagram Kaydedilenler Nerede?

  • Instagram uygulamasına girin.
  • Profil simgesine basın.
  • Sayfanın sağ üst köşesinde bulunan üç çizgi butonuna dokunun.
  • "Kaydedilenler" menüsünü açın.
  • "Tüm Gönderiler" kategorisini görüntüleyin.

Kaydettiğiniz görseller bir bölümde listelenir. O bölümü açabilmek için profil simgesine dokunmanız gerekiyor. Böylece profil sayfanızı açacaksınız. Açılan sayfanın sağ üst köşesinde bulunan üç çizgi butonuna basın. Bu işlemi yapmanız durumunda bir pencere açılacak.

Açılan pencere üzerinden "Kaydedilenler" menüsüne girin. Daha sonra "Tüm Gönderiler" kategorisini görüntüleyin. Bu işlemi gerçekleştirdiğiniz takdirde sosyal medya hesabınız üzerinden bu zamana kadar kaydettiğiniz tüm fotoğraflara ve videolara ulaşabilirsiniz.

Kaydettiğiniz fotoğrafları ve videoları kategorize edebilirsiniz. Görüntü tabanlı sosyal medya platformunda gönderilerin kategorize edilmesi oldukça kolay. Yalnızca birkaç adım ile söz konusu işlemi gerçekleştirebilmeniz mümkün. Söz konusu işlem için ilk olarak yukarıda yer alan adımları uygulayarak "Kaydedilenler" bölümüne erişmeniz gerekiyor.

Kaydedilenler sayfasının sağ üst köşede yer alan "+" simgesine dokunun. Bu işlemin ardından bu zamana kadar kaydettiğiniz gönderiler ile karşı karşıya kalacaksınız. Oluşturacağınız kategoride yer almasını istediğiniz gönderileri seçin. Daha sonra kapak görselini ve koleksiyon adını belirleyin. Son olarak sağ üst köşede bulunan "Ekle" butonuna basın.

Bu yazıda görüntü tabanlı sosyal medya uygulamasında yer alan fotoğrafları ve videoları nasıl kaydedeibleceğinizi açıkladık. Ayrıca kaydettiğiniz gönderilere nasıl erişebileceğinizi ve kaydedilen gönderileri nasıl kategorize edebileceğinizi de anlattık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR