Internet Download Manager Kurulumu ve Kaldırılması

Internet Download Manager (IDM) nasıl kurulur ve silinir? İşte oldukça popüler dosya indirme programını yüklemek ve kaldırmak için uygulamanız gereken adımlar!

Internet Download Manager (IDM) nasıl kurulur ve silinir? Bu yazıda çok sayıda bilgisayar kullanıcısı tarafından kullanılan popüler dosya indirme programının nasıl yükleneceğini ve kaldırılacağını açıklayacağız. Hazırladığımız rehberde yer alan adımları sırası ile uygulayarak söz konusu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Internet Download Manager, IDM ya da bir diğer adıyla IDMAN programı ülkemizde en sık tercih edilen indirme yöneticilerinden bir tanesi ve hızı, kullanım kolaylığı ve web tarayıcıları ile bütünleşik çalışması nedeniyle vazgeçilmezler arasında.

En iyi YouTube Video İndirme Programları (8K Videoları İndirin!)
YAZILIM

En iyi YouTube Video İndirme Programları (8K Videoları İndirin!)

Popüler online video izleme platformu YouTube’da 4K videolar yaygınlaştı, 8K videolar da günden güne artıyor. Peki, en iyi YouTube video indirme programları hangileri? Bu yazıda birbirinden başarılı uygulamaları sıraladık.

Eğer programı kurmak veya kaldırmak konusunda problemler yaşıyorsanız sizin için adım adım yapmanız gerekenleri anlatan bir yazı hazırladık. Görselleri ve yazdıklarımızı takip ederek kolayca Internet Download Manager kullanmaya başlamak için gerekenleri öğrenebilirisiniz.

Kurulumu gerçekleştirmek için öncelikle burada yer alan Internet Download Manager İndir bağlantısını veya direkt olarak aşağıda yer alan indirme butonunu kullanabilirsiniz.

Internet Download Manager Nasıl Kurulur?

  • Kurulum dosyasına çift tıklayın.
  • Next butonlarına basın.
  • Kurulumun sonunda Finish butonuna tıklayın.
  • Türkçeyi seçin.

Internet Download Manager’ı indirdikten sonra indirdiğiniz dosyaya çift tıklayarak kurulumun başlamasını sağlamamız gerekiyor. Programın kurulumu aşamasında aşağıda görebileceğiniz gibi altı adet pencere karşınıza çıkacak ve buradaki ayarlara dokunmayarak resimlerde kırmızı ile işaretlediğimiz gibi “Next” butonuna basarak devam etmelisiniz.

Tüm pencereleri “Next”i tıklayarak geçtiğinizde program bir süre gerekli dosyaları kopyalayacak ve ardından “Finish” butonuna basmanızı gerektiren kurulum sihirbazı tamamlama ekranı karşınıza gelecektir.

Kurulumunuz bu aşamada tamamlanmak üzere. “Finish” butonuna bastığınızda Internet Download Manager’ın dil seçimini yapmanız gereken pencerede “Türkçe”yi seçerek “Tamam”ı tıklamalısınız.

Internet Download Manager’ın kurulumu bu aşamada sona eriyor ve program web tarayıcınızla bütünleşik hale gelmek için gerekli eklentileri kendiliğinden kuruyor. Eklenti kurulum işlemleri tamamlandıktan sonra internet tarayıcınızı yeniden başlatırsanız tarayıcıya bağlı olarak değişmekle birlikte örnek olarak yerleştirdiğim Firefox izin ekranına benzer sayfalar karşınıza gelecektir.

Bu sayfada yer alan “Bu kuruluma izin ver” seçeneğini onayladıktan sonra “Firefox baştan başlasın” butonuna bastığınızda Internet Download Manager tam anlamıyla bilgisayarınıza kurulmuş olacaktır. Bu andan sonra gerçekleştirdiğiniz her dosya indirmesinde otomatik olarak dosyalar Internet Download Manager aracılığı ile indirilmeye başlayacaktır.

Internet Download Manager Nasıl Silinir?

  • Denetim Masası'nı açın.
  • Programlar bölümüne girin.
  • Programlar ve Özellikler kategorisini görüntüleyin.
  • Programı seçin.
  • Kaldır butonuna basın.

Programı kaldırmak için Windows 8 öncesi kullanıcılar “Başlat” menüsünden denetim masasına tıklamalılar. Windows 8 kullananlar ise “Başlangıç” arayüzü içerisindeyken klavyeden “Denetim Masası” yazarak denetim masasını açmalılar.

Denetim Masası içerisinde yer alan “Programlar” başlığı altındaki “Program kaldır” menüsü Internet Download Manager’ı kaldırmamızı sağlayacak. Bu nedenle resimde kırmızıyla işaretlediğimiz gibi tıklayarak devam etmeniz gerekiyor.

Program kaldırma ekranın karşımıza bilgisayarımızın durumuna göre uzunca bir liste gelebilir. Burada dikkatlice “Internet Download Manager”ı buluyoruz ve üstüne bir kere tıklıyoruz. Üst kısımda işaretlendiği gibi “Kaldır/Değiştir” adlı buton görünür hale gelecek. Tıklayarak devam ediyoruz.

Eğer programı başka bir tarihte yeniden kurmayı düşünüyorsanız ve ayarlarınız korumayı tercih ediyorsanız “Default” seçeneği aktifken “Next”i tıklayarak kaldırma işlemine devam etmelisiniz. Eğer programa ait tüm verileri bilgisayarınızdan temizlemek isterseniz “Full” seçili iken “Next”e tıklamalısınız.

Tüm bu işlemleri tamamladığınızda “Finish” butonuna sahip olan pencere karşınıza çıkacaktır. Burada da resimde gördüğünüz gibi devam ederek silme işlemini başlatabilirsiniz.

Program kaldırıldıktan sonra bilgisayarınızın yeniden başlatılmasını talep edecektir. Bu noktada kaydetmeniz gereken verilerinizi kaydettikten sonra “Tamam” butonuna basabilir veya “İptal” seçeneğini seçerek bilgisayarınızı daha sonra kendiniz yeniden başlatabilirsiniz.

Bu yazıda dünya genelinde çok fazla sayıda kişi tarafından kullanılan popüler dosya indirme yöneticisini nasıl yükleyebileceğinizi ve kaldırabileceğinizi görseller ile oldukça ayrıntılı bir şekilde anlattık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR