iOS İçin WhatsApp Grup Konuşmasında Kim Okudu Özelliği

WhatsApp okundu bilgisi öğrenme ve kapatma işlemlerinin nasıl yapılacağını merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. İşte bu işlem için uygulamanız gereken adımlar!

WhatsApp okundu bilgisi öğrenme ve kapatma işlemleri nasıl yapılır? Bu yazıda dünya genelinde çok büyük bir popülerliğe sahip olan anlık mesajlaşma uygulamasında okundu bilgisini nasıl öğrenebileceğinizi ve kapatabileceğinizi açıkladık.

Bildiğiniz gibi WhatsApp konuşmalarımız esnasında gönderdiğimiz mesajın yanında çıkan tik işaretinin adedine ve rengine göre mesajın karşı tarafa ulaşıp ulaşmadığını, okunup okunmadığını kontrol edebiliyoruz.

Bu özellik ne yazık ki grup mesajlaşmalarında bu kadar kolay işlemiyor. Grup mesajlaşmalarında katılımcı sayısının ikiden fazla olduğunu düşünürsek bu kabul edilebilir bir durum. En nihayetinde herkesin ismini ekranda tutup okuyan kişilerin yanına mavi renkli çift tik koymak pek mantıklı bir hareket olmayacaktı.

WhatsApp'ta İstenmeyen Kişileri Silme
MOBİL

WhatsApp'ta İstenmeyen Kişileri Silme

WhatsApp, istenmeyen kişileri silme işlemi için bir seçenek sunar. Bu seçenek sayesinde kişi listenizde yer alan kullanıcıları oldukça pratik ve hızlı bir şekilde silebilirsiniz.

Bu yüzden WhatsApp kullanım alışkanlıklarını bozmadan, kullanışlılıktan da taviz vermeden bu beklentiye efektif bir özellikle cevap veriyor. Grup katılımcıları gönderdikleri mesajların hangi katılımcılar tarafından okunduğunu tespit etmek için saniyelik bir işlem yapmaları gerekiyor.

Peki bu işlem nasıl gerçekleştiriliyor? WhatsApp'ta grup konuşmalarında okundu bilgisini görüntülemek için aşağıdaki adımı uygulamak gerekiyor. Elbette bu işlemin Android ve iOS cihazlar üzerinde farklı şekillerde gerçekleştirildiğini de unutmadan ekleyelim.

WhatsApp Gruplarında Okundu Bilgisi Öğrenme (iOS)

  • WhatsApp'ı açın.
  • Bir grup sohbetini görüntüleyin.
  • Mesajınızın üzerine basılı tutun ve sola doğru kaydırın.
  • Açılan sayfadan mesajınızı kimlerin gördüğünü görebilirsiniz.

Dünya çapında milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan WhatsApp Messenger isimli anlık mesajlaşma uygulamasında çok sayıda özellik yer alıyor. Kullanıcı deneyimini önemli ölçüde iyileştiren özellikler arasında okundu bilgisi de yer alıyor. Bu özellik, bir grupta mesajınızın kimler tarafından okunduğunu gösterir.

Bir grup sohbetinde gönderdiğiniz mesajı hangi kişilerin okuduğunu görebilmek için bazı adımları sırası ile uygulamanız gerekiyor. Bu adımları gerçekleştirdiğiniz takdirde mesajınızı okuyan kişilerin listesini görüntüleyebilirsiniz. Bu işlemi çok kısa sürede tamamlayabilmeniz mümkün.

WhatsApp Messenger isimli anlık mesajlaşma uygulamasını açın. Daha sonra herhangi bir grup sohbetini görüntüleyin. Mesajınızın üzerine basılı tutun ve sola doğru kaydırın. Bu işlemi yapmanız halinde bir sayfa açılacak. Açılan sayfa üzerinden mesajınızı kimlerin gördüğünü görebilirsiniz. 

WhatsApp Gruplarında Okundu Bilgisi Nasıl Öğrenilir? (Android)

  • WhatsApp'ı açın.
  • Bir grup sohbetini görüntüleyin.
  • Mesajınızın üzerine basılı tutun
  • Sağ üst köşedeki üç nokta simgesine basın.
  • "Bilgi" seçeneğini seçin.

Söz konusu işlem için ilk olarak akıllı telefonunuzda yüklü olan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp Messenger'ı açın. Uygulamayı açtıktan sonra sohbetlerin yer aldığı bir sayfa açılacak. Açılan sayfa üzerinden okundu bilgisini öğrenmek istediğiniz grup sohbetinin üzerine dokunun.

Grup sohbetini açtıktan sonra mesajınızın üzerine bir süre boyunca basılı tutun. Bu işlemi yapmanız halinde ekranın üst kısmında yeni seçenekler çıkacak. Sağ üst köşede bulunan üç nokta simgesine basın. Açılan pencere üzerinden "Bilgi" seçeneğini seçin.

Bilgi seçeneğine dokunmanız halinde gönderdiğiniz mesaja ilişkin bir bilgi penceresi açılacak. Açılan pencereden gönderdiğiniz mesajı hangi kişilerin okuduğunu görüntüleyebilirsiniz.

WhatsApp Okundu Bilgisi (Mavi Tik) Kapatma Nasıl Yapılır?

  • WhatsApp'a girin.
  • Sağ üst köşedeki üç nokta simgesine dokunun.
  • Ayarlar menüsünü açın.
  • Hesap kategorisini görüntüleyin.
  • Gizlilik bölümüne girin.
  • "Okundu bilgisi" özelliğini devre dışı bırakın.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma hizmetlerinden bir tanesi olan WhatsApp Messenger'da mavi tik kapatma işlemini yapabilmeniz mümkün. Bunun için uygulama içerisinden bazı adımları uygulamanız ve söz konusu özelliği devre dışı hale getirmeniz gerekiyor. Böylelikle okundu bilgisini kapatabilrsiniz.

Okundu bilgisini kapatabilmek için ilk olarak akıllı telefonunuzda yüklü olan WhatsApp Messenger'ı açmanız gerekiyor. Uygulama ekranının sağ üst köşesinde yer alan üç nokta simgesine basın. Bu işlemi uyguladığınız takdirde bir pencere açılacak. Açılan pencereden Ayarlar menüsünün üzerine dokunun.

Ayarlar sayfasında yer alan Hesap kategorisini görüntülemeniz gerekiyor. Daha sonra Gizlilik bölümüne giriş yapın. Açılan sayfada hesap gizliliğine ilişkin birçok seçenek göreceksiniz. Bu seçenekler arasından "Okundu bilgisi" özelliğini devre dışı bırakın.

Bu yazıda tüm dünyada milyonlarca kişi tarafından kullanılan anlık mesajlaşma uygulamasında okundu bilgisinin nasıl görüntüleneceğini ve kapatılacağını detaylı bir şekilde açıkladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR