iPhone Kulaklık Modunda Kaldı, Ne Yapmalıyım?

iPhone kulaklık modunda kaldı sorunu nasıl çözülür? İşte oldukça can sıkıcı bir problem ile karşı karşıya kalan kullanıcıların uygulaması gereken yöntemler!

iPhone kulaklık modunda kaldı hatası, kullanıcıların sıklıkla karşılaştığı sorunlardan bir tanesidir. Peki, iPhone neden kulaklık modundan çıkmıyor? Bu sorunla karşı karşıya kalan kullanıcılar için bir rehber hazırladık.

Hoparlör veya kulaklığın çok hızlı şekilde çıkarılması, kulaklık veya hoparlörün cihaz işlem yaparken çıkarılması, uyumlu olmayan veya düşük kalite, bilinmedik markaların hoparlörünün kullanılması veya kulaklık girişindeki bir sorun, kulaklık modunda kalma hatasına sebebiyet verebilmektedir.

Meydana gelen sorun donanım kaynaklıysa cihazınızı resmi Apple Store ya da yetkili bir teknik servise götürülmelidir. Karşı karşıya kalınan sorun yazılımdan kaynaklanıyorsa hazırladığımız rehberde yer alan yöntemleri uygulayabilirsiniz.

iPhone Kulaklık Modunda Kaldı Sorunu Nasıl Çözülür?

  • Kulaklığı birkaç kez takıp çıkarın.
  • Başka bir kulaklık takıp çıkarmayı deneyin.
  • Telefonu uçak moduna alın.
  • Cihazınızı yeniden başlatın.
  • Telefonun su ile temas edip etmediğini kontrol edin.
  • Kulaklık girişini temizleyin.
  • iOS'i güncelleyin veya geri yükleyin.
  • Ağ ayarlarını sıfırlayın.
  • Apple Destek ile iletişime geçin.

Yukarıdaki maddelerde yer alan yöntemler, cihazınızda meydana gelen hatanın çözülmesine yardımcı olabilir. Bunların nasıl yapılacağını ise aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Kulaklığı Birkaç Kez Takıp Çıkarın

Bu yöntem her ne kadar basit olsa da yaşadığınız sorunu ortadan kaldırabilir. Bu nedenden dolayı kulaklığı ya da hoparlörü birkaç kez çıkarıp takmayı deneyin. Bu yöntemi uyguladıysanız ancak işe yaramadıysa bir sonraki adıma geçin.

Başka Bir Kulaklık Takıp Çıkarmayı Deneyin

Yaşadığınız sorunun kaynağı, sahip olduğunuz kulaklık olabilir. Elbette orijinal EarPods’lardan bahsetmiyoruz. Yurt dışından oldukça düşük bir fiyata satın aldığınız bir kulaklık iOS’te bir soruna yol açmış olabilir.

Meydana gelen problemin kulaklığınızdan kaynaklanıp kaynaklanmadığını tespit etmek için farklı bir kulaklık deneyin. Bu yöntemi denediyseniz ve sorununuz hâlâ devam ediyorsa bir sonraki adıma geçin.

Telefonu Uçak Moduna Alın

  • Denetim Merkezi’ni açın.
  • Uçak simgesine dokunun.
  • Birkaç saniye bekledikten sonra yeniden aynı simgeye dokunun.

Cihazınız hâlâ kulaklığın takılı olduğunu zannediyor olabilir. Bu sebepten ötürü iOS işletim sistemine sahip olan akıllı telefonunuzu uçak moduna almayı deneyebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için yalnızca birkaç adım uygulamanız yeterli.

Söz konusu yöntemi uygulayabilmek için ilk olarak Denetim Merkezi’ni açmanız gerekiyor. Face ID özelliğine sahip olan iPhone modellerinde sağ üst kenardan aşağı doğru kaydırarak, home butonu olan cihazlarda ise alt kenardan yukarı doğru kaydırma işlemini yaparak Denetim Merkezi arayüzüne ulaşabilirsiniz.

Denetim Merkezi’nde yer alan uçak simgesine dokunun. Bu işlemi uyguladıktan sonra birkaç saniye bekleyin. Daha sonra aynı simgeye bir kez daha dokunmanız gerekiyor. Böylelikle telefonunuzun uçak modunu aktif edip tekrar devre dışı bırakmış olacaksınız.

Cihazınızı Yeniden Başlatın

Yeniden başlatma, iOS işletim sistemine sahip olan cihazlarda meydana gelen pek çok sorunu çözebilmektedir. Cihazı yeniden başlatmak, ses çıkış ayarlarını da yeniler. Dolayısıyla cihazınızı yeniden başlatın ve sorunun hâlâ devam edip etmediğini kontrol edin. Sorun devam ediyorsa diğer yönteme geçin.

Telefonun Su ile Temas Edip Etmediğini Kontrol Edin

En sevdiğiniz şarkıları dinlerken koşmayı veya egzersiz yapmayı seviyorsanız teriniz kulaklık jakı ile temas etmiş olabilir. Bunun yanı sıra özellikle yaz aylarında telefonunuz cebindeyken bile yüksek nemden ötürü port, su ile temas edebilir.

Su ile temas eden kulaklık jakı, söz konusu problemin yaşanmasına yol açabilir. Bu sebepten ötürü iPhone’unuzun su ile temas edip etmediğini kontrol etmeyi deneyebilirsiniz. IPhone modellerinin yan kısmında Sıvıyla Temas Göstergeleri (LCI) yer alır. LCI’ın kırmızı rengi göstermesi, telefonunuzun sıvı ile temas ettiği anlamına gelir.

Kulaklık Girişini Temizleyin

Kulaklık girişinde biriken toz ve su kalıntısı, söz konusu problemin yaşanmasına yol açabilir. El feneri yardımı ile kulaklık jakının içerisine bakıp oldukça dikkatli bir şekilde kürdan veya pamuk ile temizleyin. Bu yöntemi uygularken kulaklık girişine zarar vermemek için çok dikkatli olmalısınız.

iOS'i Güncelleyin veya Geri Yükleyin

Cihazınız jailbreak’li ise dikkat etmeden yüklediğiniz bir tweak, sistem dosyalarına zarar vermiş olabilir. Cihazı DFU moda alıp kurtarma veya güncellemeyi deneyin. Bu işlem uzun sürecek ancak neticede modifiye edilmiş sistem dosyaları yerini orijinal sistem dosyalarına bırakacak. Diğer deyişle cihazınız satın aldığınız ilk haline geri dönecek.

iPhone X, XS, XR Nasıl Kullanılır, Sıfırlanır, Kurtarma - DFU Moda Alınır?
MOBİL

iPhone X, XS, XR Nasıl Kullanılır, Sıfırlanır, Kurtarma - DFU Moda Alınır?

iPhone X, XS, XR nasıl kullanılır, kurtarma - dfu moda nasıl alınır gibi sorulardan yola çıkarak Apple kullanıcılarının yazılımsal sorunları kolaylıkla çözmenizi sağlıyoruz.

Ağ Ayarlarını Sıfırlayın

  • Ayarlar sayfasını açın.
  • Genel kategorisini görüntüleyin.
  • Sıfırla menüsünü açın.
  • Ağ ayarlarını sıfırla seçeneğini seçin.

Yukarıda yer alan yöntemleri uyguladıysanız fakat sorun hâlâ devam ediyorsa ağ ayarlarını sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Bu yöntem hücresel veri, Wi-Fi ve Bluetooth’u sıfırlar. Bununla birlikte senkronize edilen cihazlar ve bağlı olunan ağlar kaldırılır.

IPhone'da meydana gelen problemi ağ ayarlarını sıfırlayarak çözebilmek için ilk önce ayarlar sayfasını açmanız gerekiyor. Ayarlar sayfasında yer alan Genel kategorisine dokunun. Bu işlemi yapmanız halinde yeni bir sayfa açılacak. Açılan yeni sayfa üzerinden Sıfırla menüsüne basın. Son olarak "Ağ ayarlarını sıfırla" seçeneğini seçin.

Apple Destek ile Iletişime Geçin

İster Twitter üzerinden isterseniz de web tarayıcısından destek ekibi ile iletişime geçebilirsiniz. Böylece meydana gelen sorunun donanımsal mı yoksa yazılımsal mı olduğu ortaya çıkacaktır. Uzaktan yardım da sorununuzu çözmediyse, bulunduğunuz şehirdeki Apple yetkili servis sağlayıcısını ziyaret edebilirsiniz.

iPhone Kulaklığından Çıkan Ses Nasıl Artırılır?
NASIL YAPILIR

iPhone Kulaklığından Çıkan Ses Nasıl Artırılır?

Dünyanın en popüler kulaklıklarından biri olan Airpods" şifresi en iyi kulaklık modelleri arasında yer almaktadır. Ancak bazı kullanıcılar Airpord da yani iPhone da kulaklık'dan gelen sesi pek beğenmemektedir.

Telefon kulaklık modunda kaldı rehberi hakkında ne düşünüyorsunuz? Burada yer verdiğimiz yöntemler sorununuzu çözdü mü? Bu konu hakkındaki görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR