iPhone Logosunu Gizli Düğme Olarak Kullanma Nasıl Yapılır?

iPhone logosunu bir tuş olarak kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Bu yazımıza göz atın ve iPhone logosunu gizli düğme olarak kullanma nasıl yapılır öğrenin.

iphone-logosunu-gizli-dugme-olarak-kullanma

iPhone’lar her zaman ilgi çekici ürünler olmuştur. Pek çok iPhone kullanıcısı satın aldığı ürünün özelliklerine %100 hakim olamayabiliyor. Örneğin iPhone logosunu gizli düğme olarak kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte şimdi öğrendiniz. Aşağıda da sizler için bu özelliği nasıl aktif edebileceğinizi anlatacağız.

iPhone’u hızlı ve etkili bir şekilde kullanmak için bu tarz özellikler son derece önemlidir. Kullandığınız cihaza hakim olmak son derece önemlidir. iPhone’unuzun logosunu tuş gibi kullanarak dilediğiniz komutları uygulamak son derece pratik ve hızlı.

Bu özelliğin çalışabilmesi için iPhone 8 veya sonraki model telefonunuzda iOS'in en son sürümünün yüklü olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Aksi halde Apple logosu tuş olarak çalışmayacaktır.

iphone-logosunu-gizli-dugme-olarak-kullanma1

Apple Logosunu Gizli Düğme Olarak Kullanma Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle Ayarları açın.
  • Akabinde Erişilebilirlik yazan yere dokunun.
  • Sonrasında Dokunma yazan yere gelin.
  • Alt kısımda “Arkaya Dokun” yazısının yanındaki yerde “Açık” yazması gerekli. Kapalıysa onu açın.
  • Karşınıza çift dokunma ve üç kez dokunma ile alakalı seçenekler gelecek.
  • Çift dokunma ve üç kez dokunma seçeneklerine birer komut atayın.
  • Artık telefonunuzun arkasındaki Apple logosuna iki ya da üç kez dokunduğunuz zaman bu komutları yerine getirmeye başlayacak.

Bu özelliği kullanarak, birkaç dokunma yaparak; Denetim Merkezi'ni açabilir, ekran görüntüsü alabilir, erişilebilirliğe özgü eylemleri tetikleyebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz.

Apple iPhone 16 Serisi Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi
MOBİL

Apple iPhone 16 Serisi Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

iPhone 15 modelleri tanıtıldıktan sonra iPhone 16 serisinin özellikleri merak edilmeye başlandı. Peki, önümüzdeki yıl içerisinde piyasaya sürülmesi beklenen yeni iPhone modelleri donanım konusunda neler sunacak? 12 Eylül 2023 tarihinde düzenlenen Wonderlust etkinliği sırasında

iPhone logosunu gizli düğme olarak kullanma özelliği ile alakalı paylaşacaklarımız bu kadardı. Umuyoruz ki sizler için faydalı olmuştur. iPhone’un bu özelliğini daha önceden biliyor muydunuz? İki ve üç kez dokunma için hangi komutları atadınız? Aşağıda bulunan yorumlar kısmında düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir’i takipte kalmayı unutmayın.

YORUMLAR