iPhone'da Turuncu / Yeşil Nokta Ne Anlama Geliyor?

Pek çok kullanıcı iPhone'da turuncu / yeşil nokta nedir sorusunun cevabını merak ediyor. Peki iOS telefonlarda turuncu ışık ya da yeşil ışık ne anlama geliyor?

iPhone'da turuncu ve yeşil nokta ne anlama geliyor sorusunun yanıtı, iOS işletim sistemine sahip akıllı telefon kullanan pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Hazırladığımız yazıda iPhone modellerinde yer alan yeşil ve turuncu ışıklarının ne anlama geldiğini açıkladık.

Geçtiğimiz aylarda yayımlanan iOS 16, özellikleri ile adından söz ettirmişti. iOS 16'nın yanı sıra önceki sürümlerde de önemli yenilikler sunulmuştu. Örneğin iOS 14 güncellemesiyle birlikte bildirim panelinde yeşil ve turuncu renge sahip ışıklar konumlanmıştı.

Öncelikle içinizin rahat olmasında fayda var çünkü gördüğünüz bu ışıklar herhangi bir hatadan, sorundan ya da benzeri bir problemden kaynaklanmıyor. Peki tüm bunlar ne anlama geliyor?

iPhone Turuncu Nokta / Işık Ne Anlama Gelir?

iOS 14 ile kullanıcıların hayatına giren turuncu nokta, cihazın o sırada mikrofonu kullanmakta olduğunu gösteriyor. Örneğin bir görüşme sırasında, ses kaydı uygulaması kullanırken ya da benzeri bir işlem gerçekleşirken turuncu nokta bildirim panelinde belirir ve kullanıcıya mikrofonun o an kullanılmakta olduğunu söyler.

Eğer o sırada mikrofonun açık olmasını gerektiren bir işlem yapmıyorsanız ancak turuncu ışık görüyorsanız bu, bir uygulamanın gizlice sizi dinlediğini işaret edebilir. Bu gibi durumlarda hangi uygulamanın bunu yaptığını öğrenmek için ekranın sağ üstünden aşağıya doğru çekerek denetim merkezine göz atabilirsiniz.

iPhone Yeşil Nokta / Işık Ne Anlama Gelir?

Yine iOS 14 ile kullanıcıların hayatına giren yeşil nokta, cihazın o sırada kamerayı kullanmakta olduğunu gösteriyor. Örneğin kamera ile çekimler yaparken, görüntülü görüşmeler gerçekleştirirken ya da Instagram'da filtreleri denerken yeşil nokta bildirim panelinde belirir ve kullanıcıya kameranın o an kullanılmakta olduğunu söyler.

Eğer o sırada kameranın açık olmasını gerektiren bir işlem yapmıyorsanız ancak yeşil ışık görüyorsanız bu, bir uygulamanın gizlice kameranızı kullandığını işaret edebilir. u gibi durumlarda hangi uygulamanın bunu yaptığını öğrenmek için ekranın sağ üstünden aşağıya doğru çekerek denetim merkezine göz atabilirsiniz.

iPhone'da Uygulamanın Mikrofon ve Kamera İznini Kaldırma Adımları

  • Ayarlar menüsüne girin.
  • Gizlilik ve Güvenlik kategorisini açın.
  • Kamera bölümünü görüntüleyin.
  • Kamera izinini kaldırmak istediğiniz uygulamaları seçin.
  • Bir önceki sayfayı görüntüleyin.
  • Mikrofon bölümüne girin.
  • Mikrofon erişimini kaldırmak istediğiniz uygulamaları seçin.

Apple gizliliğe her zaman önem veren bir şirket olarak kullanıcıların, hangi uygulamanın hangi izinlere eriştiğini görmesine olanak sunmuştur. Ayrıca direkt olarak güvenmediğiniz uygulamaların da kamera ya da mikrofon erişimini kapatabilirsiniz. Bunu yapmak ise oldukça basit.

Apple iPhone 15 Özellikleri ve Fiyatları
MOBİL

Apple iPhone 15 Özellikleri ve Fiyatları

iPhone 15 serisi özellikleri ve fiyatı ile dikkat çekiyor. Peki, 2023 yılında piyasaya sürülen telefon serisi dört farklı modelden oluşuyor.

YORUMLAR