iPhone'da Uygulama İçi Satın Alımları Kapatma

Aniden kabaran telefon faturalarından ve kredi kartı ekstrelerinden korunmak için iPhone'da uygulama içi satın alımları nasıl kapatılır?

iPhone Uygulama İçi Satın Alımları Kapatma

Bu rehberimizde iPhone'da uygulama içi satın alımları kapatma işleminin nasıl yapılacağına daha yakından göz atacağız. Peki ama iPhone'da uygulama içi satın alımlar nasıl kapatılır ve bunun için hangi ayarları yapmanız gerekiyor? İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar!

iPhone Hafızası Nasıl Yükseltilir?
MOBİL

iPhone Hafızası Nasıl Yükseltilir?

Kullandığınız iPhone'un depolama kapasitesi artık yetersiz kalıyorsa ve yeni bir modele geçmeden bu sorunun üstesinden gelmenin bir yolunu arıyorsanız, iPhone hafızası nasıl yükseltilir sorunu soruyor olabilirsiniz.

Yakın zamanda bir uygulama ya da oyun indirdiyseniz, muhtemelen pek çok özellik için uygulama içi satın alım seçeneğinin sunulduğunu görmüşsünüzdür. Çoğumuz bu satın alımlara karşı direnebiliyor olsak da, söz konusu kişiler çocuklar olduğunda durum çok daha farklı.

Üstelik iCloud hesabınızda tanımlı olan mobil ödeme ya da kredi kartı bilgisi varsa, işler çok daha tehlikeli bir duruma geliyor. Neyse ki uygulama içi satın alımları önlemenin kolay ve kesin bir yöntemi bulunuyor. Bunu nasıl yapabileceğinizi hemen aşağıda sizlere aktarıyoruz.

iPhone'da Uygulama İçi Satın Alımları Kapatma

  • Ayarlar uygulamasına girin.
  • Ekran Süresi sekmesine dokunun.
  • Hemen aşağıdan İçerik ve Gizlilik Sınırlamaları menüsüne tıklayın.
  • En üstte yer alan İçerik ve Gizlilik Sınırlamaları kutucuğunu aktif hale getirin.
  • Ardından iTunes ve App Store Satın Alımları sekmesine basın.
  • Gelen ekrandan Uygulama İçi Satın Alım butonuna tıklayın.
  • Ardından İzin Verme kutucuğunu işaretleyin.

En Sık Karşılaşılan iPhone Kamera Sorunları ve Çözümleri
MOBİL

En Sık Karşılaşılan iPhone Kamera Sorunları ve Çözümleri

Bazı kullancılar iPhone modellerinde bazen kamera sorunları ile karşı karşıya kalabiliyor. Eğer kullandığınız iPhone'da çeşitli kamera problemlerinden muzdaripseniz doğru yerdesiniz.

Hemen yukarıdaki adımları takip ederek tüm uygulamalardaki ve oyunlardaki uygulama içi satın alımları önleyebilirsiniz. Aynı menüden Uygulama Yükleme ve Uygulama Silme ayarlarını da yönetmeniz mümkün. Eğer her şeyi eski haline getirmek isterseniz yapmanız gereken şey yine bu alandan İzin Ver seçeneğini işaretlemek olacaktır.

Bu adımları tamamladıktan sonra ne siz, ne de başka bir kişi uygulama içi satın alım yapamayacak. Uygulama içi satın alımları tamamen devre dışı bırakmak istemiyorsanız, bunun yerine bir şifre sorulmasını da isteyebilirsiniz. Parolanızı kimse bilmiyorsa, bu da etkili bir korunma yöntemidir.

Peki siz bu rehberimizde yer verdiğimiz konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Burada yer alan bilgiler işinize yaradı mı ve aradığınız şeye ulaşabildiniz mi? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

YORUMLAR