Kullanıcılarının Hayatını Değiştiren 16 Uygulama

Bazı uygulamalar telefonunuza yüklediğiniz andan itibaren öyle farklı tecrübeler sunarlar ki, bunları cihazlarınızdan kaldırmak istemezsiniz. Bu uygulamalar bir müzik, bir fotoğraf, bir ofis ya da motivasyon uygulaması olabilirler. Ancak kesinlikle bildi

kullanicilarinin-hayatini-degistiren-uygulamalar0

Bazı uygulamalar telefonunuza yüklediğiniz andan itibaren öyle farklı tecrübeler sunarlar ki, bunları cihazlarınızdan kaldırmak istemezsiniz. Bu uygulamalar bir müzik, bir fotoğraf, bir ofis ya da motivasyon uygulaması olabilirler. Ancak kesinlikle bildiğimiz çoğu uygulamadan farklıdırlar ve hayat tarzımızı yönlendirebilecek kaliteye sahiptirler.

Bu tip uygulamaları bir sıraya koymak çok mümkün değil, ancak hangi uygulamalar kullanıcılarına farklı tecrübeler sunuyor listelemek mümkün. Aklınıza yatan uygulamaları cihazlarınıza yükleyin bakalım nasıl bir deneyim yaşayacaksınız.

Hayat Değiştiren Uygulamalar

  • Gazetelik 
  • Güncel Gazete
  • Headspace
  • Evernote
  • Brain.fm
  • Waze 
  • Here WeGo
  • Splitwise 
  • Cep Bütçem
  • Instagram

Güncel Yaşam ve Aktüalite İçin Gazetelik ve Güncel Gazete

kullanicilarinin-hayatini-degistiren-uygulamalar1

Elbette her sabah yaptığımız ilk iş gündemi yakalamaya çalışmak. Hatta bunu artık çevrimiçi olanaklar sayesinde gün boyunca yapabiliyoruz. Bunun için kaliteli gündem tarayan uygulamalar kullanmak son derece faydalı oluyor. Hem de farklı kaynaklara anında ulaşabiliyoruz. 

Düşünce ve Davranış Yönetimi İçin Headspace

kullanicilarinin-hayatini-degistiren-uygulamalar2

Şaşıracaksınız ama meditasyon uygulamaları kullanıcıların en çok kullandıkları uygulamalardan biri. Günlük yaşamım stresini atmak, belli durumlarda düşüncenizi farklı kanallara yönlendirebilmek için yardım alabileceğiniz uygulama sayısı oldukça fazla. Headspace’de bunlardan biri. Android için hazırlanmış olan bu uygulama beyninizi spor salonuna göndermek gibi bir şey.

Örneğin uygulama size hayat kalitenizi artırabilmeniz için uygulayabileceğiniz 10 günlük bir program öneriyor ve siz de bu talimatları yerine getirmeye çalışarak mutlu olmayı deniyorsunuz.

Günlük Not Tutma ve Değerlendirme İçin Evernote

kullanicilarinin-hayatini-degistiren-uygulamalar3

Gün içinde dikkatinizi bir şey çekti. Hemen bir görüntüsünü alıp hakkında gerekli notları alabilmek mümkün olsa, hayatınız kolaylaşmaz mı? Bu tip bir düzen kurabilmek için bir uygulamaya ihtiyacınız olabilir tabii. Bu yüzden Evernote uygulamasını size tavsiye ediyoruz. Gerek sesli, gerek videoyla ya da sadece fotoğraflarla her şeyi kaydederek notlar alabileceğiniz ve düzenli takvim altyapısıyla bunlara kolayca ulaşabileceğiniz ve herkesle paylaşabileceğiniz Evernote, adından da anlaşılacağı gibi her şeyi not etmeniz için yardımcı bir uygulama.

Üretim ve Çalışma Motivasyonu İçin Brain.fm

kullanicilarinin-hayatini-degistiren-uygulamalar4

Bazen sadece müzik dinleyerek daha üretken olduğunuzu fark etmişsinizdir. Ancak üretken olabilmek için daha birçok şey yapabilirsiniz. Madem müzik dinleyerek yaptığınız işe yoğunlaşabiliyorsunuz o zaman bu işi görev edinmiş oldukça profesyonel bir web sitesini kullanmanız mümkün. Brain.fm bu konuda size yardımcı olabilir. Yaptığınız işe odaklanmanız, rahatlamanız hatta deliksiz bir uyku çekmenizin hayat kalitenizi artıracağını düşünüyorsanız adres burası. Brain.fm farklı frekanslarda notaları kullanarak üretim ve hayat konsantrasyonunuza katkı sağlayabiliyor.

Trafik ile Başa Çıkmak İçin Waze ile Here WeGo

kullanicilarinin-hayatini-degistiren-uygulamalar5

İşe gidip gelirken yollarda harcadığınız zamanı geri getirebilir misiniz? Bunu geri getirecek bir uygulama da yok zaten, heyecanlanmayın. Ancak bu kaybı ez aza indirecek uygulamalar mevcut. Bu uygulamalar trafik yoğunluğuna göre varacağınız hedefe vakit olarak uzaklığınızı gösterebildikleri gibi, alternatif rotalarda sunabiliyorlar. İstanbul’da köprünün ortasındayken bu uygulamaların bir faydası olabileceğine sanmasak da, “hele bir köprüyü geçin bakalım ne alternatifler varmış” demek bile rahatlatıcı olabiliyor. Bu uygulamaların en çok tavsiye edileni Waze. Ama elbette alternatifleri de yok değil. Bu arada Waze yol üzerinde ihbar edilmiş kazaları da raporlayabiliyor. Buna göre alternatif yol sunabiliyor.

Bütçe ve Ekonomi İçin Splitwise ile Cep Bütçem

kullanicilarinin-hayatini-degistiren-uygulamalar6

Aylık ya da günlük gelir ya da giderlerinizi doğru hesaplamak, kazanç dengesini tutturabilmek için son derece elzem bir durum. Gider dengesini sağlayabilmek için bazı önemli uygulamalar mevcut. Bunlardan en kullanışlısı da Splitwise. Bu uygulama, iOS ve Android kullanıcılarının tanıdıklarıyla aralarındaki para hesabının kaydını da tutabilecekleri ücretsiz kişisel finans araçları arasında gerçekten bir numara. Uygulamanın bir özelliği de etkinlikler üzerinden de çalışabiliyor olması. Bir etkinlik için ödeme yaptığınızda, o etkinliğe katılan tüm diğer kullanıcılar sizin yaptığınız ödeme üzerinden borçlandırılıyorlar ve böylece etkinlikteki diğer kişilerin size yetişmek için ne kadar ödeme yapmaları gerektiği ortaya çıkıyor. Dilerseniz etkinlikler değil bire bir kişiler üzerinden de hesap kitap yapabildiğiniz için kişilerarası muhasebe hususunda da büyük bir destek sağlayabiliyor. Elbette alternatifleri de yok değil.

Sosyal İlişkiler ve Hayat Kalitesi İçin Instagram

kullanicilarinin-hayatini-degistiren-uygulamalar7

Sosyal medya uygulamalarında yıldızı parlayan Instagram yaptığı güncellemelerle de tercih edilebilirliğini artırıyor. Bu yüzden Instagram’ı telefonda bulundurmak oldukça ufkunuzu genişletebiliyor. Siz bir şeyler paylaşmasanız da vizyonu geniş, eğlenceli hesapları takip ederek gerçekten dünyanızı renklendirmeniz mümkün.

Hayatınızı olumlu olarak değiştirecek olan uygulamaları sizler için listeledik. Umuyoruz ki sizler için faydalı olmuştur. Siz bu uygulamalardan hangilerini kullanıyorsunuz? Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir'i takipte kalmayı unutmayın.

YORUMLAR