Microsoft Office 2016 Nasıl Kurulur?

Microsoft Office 2016 nasıl indirilir ve kurulur? Hazırladığımız rehber ile bilgisayar kullanıcıları tarafından en fazla merak edilen soruları yanıtlayacağız.

Microsoft Office 2016 nasıl indirilir ve kurulur? Bu yazıda Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım devi Microsoft tarafından sunulan Office 2016 programını indirme ve kurulum işlemlerini nasıl yapabileceğinizi açıkladık. Hazırladığımız rehberi inceleyerek popüler kelime işlemci programını indirebilir ve yükleyebilirsiniz.

Microsoft Office Ücretsiz Kullanma Nasıl Yapılır?
YAZILIM

Microsoft Office Ücretsiz Kullanma Nasıl Yapılır?

Uzun yıllar boyunca hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen, eski adıyla Microsoft Office olarak bildiğimiz Microsoft 365, öğrencilerden çalışanlara kadar oldukça geniş bir kitleye hitap ediyor.

Microsoft Office 2016 Önizleme Sürümü sonunda tüm kullanıcılara açıldı ancak kurulum konusunda biraz daha destek isteyenler için Office 2016 nasıl kurulur rehberimizi yayınlamazsak da olmazdı. Dilerseniz lafı çok uzatmadan hemen Microsoft Office 2016 kurulum işlemlerine geçiş yapalım.

Microsoft Office 2016 Nasıl İndirilir?

  • Aşağıda yer alan bağlantıya tıklayın.
  • Bir sayfa açılacak.
  • Açılan sayfadaki "İndir" butonuna basın.

Yazılım devi Microsoft tarafından sunulan popüler kelime işlemci programını indirebilmek için yukarıda yer alan bağlantıya tıklayabilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirdikten hemen sonra bir sayfa açılacak. Açılan sayfa üzerinden "İndir" butonuna basın.

Programı bilgisayarınıza indirdikten sonra kurulum sürecine geçmeniz gerekiyor. Bu işlemi sadece birkaç adımı uygulayarak tamamlayabilirsiniz. Yazımızın devamında yer alan adımlar sayesinde programı bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz.

Microsoft Office 2016 Nasıl Kurulur?

  • Kurulum dosyasının üzerine çift tıklayın.
  • Kurulumun tamamlanmasını bekleyin.
  • İşlem tamamlandıktan sonra arama kısmına "Word" yazın.
  • "Word 2016 Preview" programını çalıştırın.
  • "Bunun yerine bir ürün anahtarı girin" butonuna tıklayın.
  • NKGG6-WBPCC-HXWMY-6DQGJ-CPQVG anahtarını girin.
  • "Kabul et" seçeneğini seçin.

Dünya genelinde çok popüler bir program olan Office 2016'yı bilgisayarınıza indirdikten sonra kuruluma geçmek isteyebilirsiniz. Programı bilgisayarınıza yükleyebilmek için bazı adımları uygulamanız gerekiyor. Bu kapsamda öncelikle kurulum dosyasının üzerine çift tıklayın.

Kurulum dosyasının üzerine çift tıklamanız halinde bir pencere açılacak. Açılan pencere ile beraber yükleme işlemi başlayacak. İşlem tamamlandıktan sonra arama kısmına "Word" yazın. Arama sonuçları üzerinden "Word 2016 Preview" yazısına tıklayarak söz konusu programı çalıştırabilirsiniz.

Programı ilk kez çalıştırdığınızda bir pencere ile karşılaşacaksınız. Bu pencerede yer alan "Bunun yerine bir ürün anahtarı girin" butonuna tıklayın. Daha sonra NKGG6-WBPCC-HXWMY-6DQGJ-CPQVG anahtarını girin. Bu işlemin ardından "Kabul et" seçeneğini seçin. Bu süreçte sorun yaşayan kişiler için görsellerle daha detaylı bir şekilde anlattık.

İndirdiğiniz dosyayı açtığınızda ilk olarak karşınıza aşağıdaki ekran gelecektir ve burada biraz beklemeniz gerekiyor.

Bekleme sürecinin ardından bu defa ofis paketinin tümünün indirilmesi süreci başlayacaktır. Bu süreç internet hızınıza bağlı olarak bir saati bile bulabiliyor ve bu nedenle arada başka etkinlikler yapabilir veya internette dolanabilirsiniz.

Yükleme işlemi bittiğinde herhangi bir işlem yapmanız gerekmiyor ve Office 2016 bilgisayarınıza yüklenmiş oluyor. Ancak herhangi bir yere ikon eklenmediği için önce onu bulmamız gerekiyor.

Bu nedenle başlat ekranını açtıktan sonra klavyenizden "Word" yazmanız ve arama sorgusu yapmanız gerekiyor. Aramanın sonucunda çıkan aşağıdaki gibi "Word 2016 Preview" programını çalıştırabilirsiniz.

Programı ilk çalıştırdığınızda sizden bir e-posta adresi isteyecektir ancak bunun yerine hemen aşağıda bulunan "Bunun yerine bir ürün anahtarı girin" butonuna tıklıyoruz.

Butona tıkladığınızda karşınıza çıkan lisans anahtarı girme kısmına NKGG6-WBPCC-HXWMY-6DQGJ-CPQVG anahtarını giriyor ve "Yükle" butonuna basıyoruz.

Bir sonraki ekranda aslında yazıların olması gerekiyor ancak önizleme sürümünde bu sayfa boş geliyor ve "Kabul et" diyerek devam ediyoruz.

Artık Office 2016 paketimiz kullanıma hazır. Diğer Office programlarını açmak için tek yapmanız gereken başlat menüsünden "Excel, PowerPoint, vb..." aramalarda bulunmak. Word 2016'nın ekran görüntüsünü aşağıda görebilirsiniz.

Programı bilgisayarınıza indirerek hemen Office 2016 Önizleme Sürümüne geçiş yapmayı unutmayın!

Not: Önizleme sürümünün sadece 180 gün boyunca kullanılır olduğunu unutmayın. Daha sonra maalesef programı satın almanız gerekiyor.

YORUMLAR