Microsoft Office Uygulamalarında Varsayılan Kayıt Yeri Nasıl Değiştirilir?

Microsoft Office, varsayılan kayıt yeri değiştirme işleminin gerçekleştirilmesine imkân tanır. Peki, söz konusu işlem için hangi adımları uygulamak gerekiyor?

Microsoft Office uygulamalarında varsayılan kayıt yeri değiştirme nasıl yapılır? Yazılım devi Microsoft tarafından sunulan programlarda kayıt yerini değiştirmek istiyorsanız bazı adımları uygulamanız gerekiyor. Bu adımları uygulamanız halinde kayıt yerini değiştirebilirsiniz.

Uzun yıllar önce kullanıma sunulan Microsoft Office isimli yazılım paketinde Word, Excel ve PowerPoint gibi programlar bulunuyor. Bu programlar üzerinden yazı yazabilir, elektronik tablo oluşturabilir ve sunum hazırlayabilirsiniz. Office programlarında oluşturduğunuz belgeler, varsayılan olarak belirli bir konuma kaydedilir.

Microsoft Office'e Alternatif Olarak Kullanabileceğiniz Ücretsiz Programlar
YAZILIM

Microsoft Office'e Alternatif Olarak Kullanabileceğiniz Ücretsiz Programlar

Microsoft Office benzeri program seti olarak ne kullanabilirim? Bu sorudan yola çıkarak bir arada topladığımız ücretsiz ofis programları, masaüstü ve mobil ortamda yazma ve grafik oluşturma, tablo oluşturma, düzenleme ve paylaşma ihtiyaçlarınızı ziyadesiyle karşılayabilecek programlardan oluşuyor.

Bazı kullanıcılar, söz konusu programlar üzerinden oluşturulan belgelerin farklı yere kaydedilmesini isteyebilir. Böyle bir durumda programın içerisinde yer alan ayarlar sayfasından bazı adımları sırası ile uygulamanız gerekir. Bu işlemi tamamladığınız takdirde oluşturduğunuz belgeler, artık belirlediğiniz klasörde yer alır.

Office programlarında varsayılan kayıt yerinin nasıl değiştirileceğini merak ediyor olabilirsiniz. Bu yazıda söz konusu programlardaki varsayılan kayıt yerinin nasıl değiştirileceğini detaylı bir şekilde açıkladık. Eğer bu işlemi gerçekleştirmek istiyorsanız, rehberimizde yer alan adımları sırası ile uygulayabilirsiniz.

Microsoft Office Varsayılan Kayıt Yeri Değiştirme Adımları Neler?

  • Programı açın.
  • Dosya sekmesine tıklayın.
  • Seçenekler bölümüne girin.
  • Kaydet sekmesini seçin.
  • "Varsayılan dosya konumu" bölümündeki "Gözat" butonuna basın.
  • Klasör seçin.
  • Değişikliği kaydedin.

Microsoft Office uygulamalarında her program için farklı bir kayıt yeri belirleyebiliyorsunuz. Hazırladığınız belgelerin varsayılan kayıt yerine kaydedilmesini istemiyor, bunun yerine kendi belirleyeceğiniz klasöre kaydedilmesini istiyorsanız yapmanız gerekenleri makalemizin devamında bulabilirsiniz.

Dünya çapında oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan Office programlarında kayıt yerini değiştirebilmek mümkün. Bu işlem için yalnızca bazı adımları uygulayarak süreci kolay bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Söz konusu işlem için ilk olarak programı açın. Programın üst kısmında yer alan Dosya sekmesine tıklayın.

Dosya sekmesine tıkladıktan sonra bir pencere açılacak. Daha sonra Seçenekler bölümüne girin. Bu işlemin ardından Kaydet sekmesini seçin. "Varsayılan dosya konumu" bölümündeki "Gözat" butonuna basın. Bu aşamada yeni kayıt yerini belirlemeniz için bir klasör seçmeniz gerekiyor. Bu işlemi yaptıktan sonra değişikliği kaydedin. Bu adımları uygularken sorun yaşayan kişiler için resimlerle anlattık.

Varsayılan kayıt yerini değiştirmek istediğiniz MS Office uygulamasını açın. Yukarıdaki menüden Dosya > Seçenekler adımlarını izleyin.

Açılan pencerede sol taraftaki Kaydet sekmesine geçin ve Varsayılan dosya konumu bölümündeki Gözat butonuna basarak, konum belirleyin. Bilgisayarınızın herhangi bir bölümünde belgeleriniz için ayrı bir klasör oluşturarak bu konumu seçebilirsiniz.

Biz örnek olarak D:\Belgeler konumunu seçtik. Ayarları kaydettikten sonra, hazırladığınız belgeleri Dosya > Kaydet bölümünden ya da Ctrl + S kısayolunu kullanarak kaydettiğinizde yeni kayıt yerini görebilirsiniz.

Not: Word, Excel, PowerPoint ve diğer Office uygulamalarının varsayılan kayıt yerini değiştirmek istiyorsanız, bunu her biri için ayrı ayrı gerçekleştirmeniz gerekiyor.

Bu yazıda dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından kullanılan Office programlarında varsayılan kayıt yerinin nasıl değiştirileceğini görseller ile çok detaylı bir şekilde anlattık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR