Nasıl Hacker Olunur Sorusuna Cevap Verecek 6 Web Sitesi

Hacker olma yolunda işe yarar internet siteleri:

Hack yapmayı öğrenmek ister misin? Hack, kullanıcıların bir gecede öğrenebileceği bir konu olmamasına rağmen bu anlamda size yardım edebilecek bazı web siteleri bulunuyor. Profesyonel gibi hacklemek istiyorsanız, bu sitelere göz atın.

Beyaz ve Siyah Şapkalı Hacker

Son yıllarda siber güvenliğin artmasıyla birlikte adını sıkça duyar olduğumuz hackerlardan biri de siz olabilirsiniz. Yalnızca azimle çalışmalı ve sürekli pratik yapmalısınız. Ancak ilk olarak hangi yönde gelişmek istediğinizi belirlemeniz gerekiyor. Eğer beyaz şapkalı bir hacker olmak istiyorsanız internet aleminin güvenliğini sağlayacak ve güvenlik açıklarını kapatacaksınız.

Bununla birlikte, sadece mümkün olduğu kadar istismar etmek için savunmasızlıkları bulan diğer bir hacker topluluğu (siyah şapkalı hackerler) vardır. Bu hackerlar güvenliği kırmak ve sistemlere sızmak konusunda çalışmalar yaparlar. İşte kendinizi hack alanında geliştirebileceğiniz siteler:

1) Hacking Tutorial

 

 

 

Hacking Tutorial'da çeşitli uygulamaları, işletim sistemlerini ve cihazları çökertmek için size bazı derinlemesine püf noktaları öğretecek bir kaynak listesi bulacaksınız. Hack haberleri, teknolojik ipuçları ve kısa kısa makalelerin yer aldığı bu siteden bolca hack bilgisi öğreneceğinizi söyleyebiliriz.

2) Hack a Day

Hackaday genel mimari bakımından mühendisler için hazırlanmış bir blogdur. Kodla korsanlık yapmak ve daha fazla şeye erişebilmek adına ortaya çıkan Hack a Day'in robotik yapılara, teknolojik cihazlara sunduğu püf noktalar da kullanıcıların ilgisini çekiyor. Aynı zamanda site içerisinde kullanıcıların projeleri ve yenilikçi tasarımları bulunuyor.

3) Hack In The Box

Bu web sitesi ise her biri dünyanın dört bir yanındaki bilgisayar korsanlarına hizmet etmek için belirli bir amaca sahip 4 ana alt alandan oluşuyor. Ancak genel olarak güvenlik ve etik teknolojiye odaklanmış olan sitenin haber ve dergi bölümleri, özellikle hackerlar veya hacklemeyi öğrenenler için sıklıkla güncellenen içeriği gösteriyor.  

HITB, uluslararası hack topluluğunun güncel dedikodularına ilgi duyanlar için harika bir kaynaktır.

4) Hack This Site!

Hack This Site'nin yapısı diğerlerinden biraz daha farklı. Genel olarak bu siteyi hacklemenizi isteyen site tasarımcıları, çeşitli görevler sunuyor. Bu görevlerin bazılarında sitenin güvenlik açığını bulmanız isteniyorken, bazı görevlerde ise korsanlık becerileriniz ön plana çıkartılıyor. Ayrıca eksik olduğunuz alanlarda size makale önerisinde bulunuluyor.

5) Cybrary

Beyaz şapka siber güvenliği kariyerine başlamak istiyorsanız, Cybrary mükemmel bir kaynaktır. Burada, Microsoft Server güvenliği, güvenlik değerlendirmeleri, penetrasyon testleri ve CompTIA kursları gibi alanları kapsayan yüzlerce ücretsiz kurs bulacaksınız. Ayrıca site içerisinde forum, uygulama laboratuvarları ve eğitim kaynakları ile aktifliğinizi arttırabilirsiniz.

6) Exploit Database

Öğretici makalelerden daha çok hacker yardımcı araçlarını barındıran bu sitede farklı hackerler tarafından yazılmış olan uygulamaları bulabilirsiniz. Uygulamaları, web servislerini ve daha fazlasını etkileyen en yeni hackler sık sık güncellenir. Geçmiş hacklerin nasıl çalıştığı ve yamalandığı hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, bu site tam size göre.

Udemy Black Friday İndirimlerini Kaçırmayın!

Eğer İngilizce seviyeniz sizler için derlemiş olduğumuz kaynaklar üzerinde yer alan içerikleri anlamaya yetmiyorsa merak etmeyin çünkü sizlere çok güzel bir önerimiz ve haberimiz daha var! Dünya'nın en büyük çevrimiçi videolu eğitim platformu olan Udemy üzerinde gerçekleştirilen Black Friday indirimleri kapsamında Etik Hacker Olma Kursu'na 399,99 TL yerine %94 indirimle 24,99 TL'ye sahip olabilir ve videolu örnekler yardımıyla hacker olma yolunda ilk adımınızı atabilirsiniz. Ayrıca yine Udemy üzerinde yer alan birçok farklı kursa Black Friday indirimleri kapsamında 24,99 TL'ye sahip olabilirsiniz!

iPhone Güvenli midir, Hacklenir mi? Hacklendiğinizi Nasıl Anlarsınız?
MOBİL

iPhone Güvenli midir, Hacklenir mi? Hacklendiğinizi Nasıl Anlarsınız?

iPhone'unuz garip davranıyorsa, hacklenmiş olma olasılığı yüksektir. Ana ekranda aşırı pil tüketimi veya veri kullanımı, yavaş performans ve hatta rastgele uygulamalar fark etmiş olabilirsiniz.

Meltdown ve Spectre Nedir? Güvenlik Açığından Nasıl Korunulur?
GÜVENLİK

Meltdown ve Spectre Nedir? Güvenlik Açığından Nasıl Korunulur?

Meltdown ve Spectre, akıllı telefonlardan PC’ler ve sunuculara her şeyi etkileyen iki önemli güvenlik açığı. Intel, AMD ve ARM tarafından tasarlanan işlemcilerde bulunan hassas verilere (şifreler, bankacılık bilgileri dahil) hacker’lar artık erişilebilir durumda.

USB Type-C'li iPad/iPhone Ne Kadar Gerekli? (Apple'a Para Dökmeyin!)
MOBİL

USB Type-C'li iPad/iPhone Ne Kadar Gerekli? (Apple'a Para Dökmeyin!)

2018 iPad Pro’da Lightning yerine

YORUMLAR