Netflix Telefondan / Bilgisayardan Televizyona Görüntü Aktarma

Netflix ekran yansıtma yöntemleri ile Netflix telefondan ve bilgisayardan görüntü aktarma işlemleri inanılmaz basit bir hâl alıyor. İşte yapmanız gerekenler!

Netflix ekran yansıtma nasıl yapılır? Netflix telefondan ve bilgisayardan görüntü aktarma işlemlerinin nasıl yapılacağını merak edenler için bu sorudan yola çıkarak sizlere detaylı bir rehber hazırladık.

Dijital yayın platformu Netflix, bilindiği üzere şu anda dizileri ve filmleri ile şu anda en çok takip edilen, izlenen online platform konumunda. Akıllı telefon, tablet, televizyon, oyun konsolunda indirilebilir olan Netflix'e yeni üye olanlar doğal olarak görüntü aktarmanın yollarını araştırıyor.

Arkadaşlarınızla Netflix Party Yapmanın 7 Yolu
İNTERNET

Arkadaşlarınızla Netflix Party Yapmanın 7 Yolu

Netflix Party nedir, nasıl yapılır? Bu soruların yanıtı, popüler dijital yayın hizmetini kullanan kişilerin büyük bir kısmı tarafından oldukça merak ediliyor.

Netflix telefondan televizyona bağlanma ve Netflix telefondan indirip bilgisayara aktarma gibi işlemler için aşağıdaki yöntemler kullanılıyor.

Netflix Ekran Yansıtma Yöntemleri

  • Chromecast kullanma
  • İkinci ekran kullanma
  • HDMI kablosu kullanma
  • Miracast kullanma

Yerli yabancı farklı türde geniş bir film, dizi, tv şov arşivine sahip olan Netflix, legal olarak online film ve dizi izlemek isteyenlerin tercih ettiği bir uygulama.

İçeriği sürekli güncellenen servisin çekici bir yanı da tüm platformlarda yer alması. Akıllı telefon, tablet, akıllı televizyon, TV box, hatta tek amacı oyun oynatmak olan konsollarda bile indirip tüm içeriğe ulaşabiliyor, bir cihazda yarım bıraktığınız içeriğe diğer cihazdan kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz.

Aynı anda 4 ekran üzerinden eş zamanlı izlemeyi desteklemesi de platformun beğenilen yanlarından. Bunlara ek olarak Netflix, mobil cihazdan veya bilgisayardan televizyona görüntü aktarmanın farklı yollarını da sunuyor. Bunları aşağıdan detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

Netflix Telefondan Televizyona Görüntü Aktarma Nasıl Yapılır?

  • Chromecast kullanın.
  • İkinci ekran kullanın.
  • HDMI kablosu ile bağlanın.

Netflix telefondan TV'ye aktarma işlemi için kullanılabilecek üç yöntem mevcut. Bu yöntemlerin nasıl uygulanabileceğini öğrenmek için hepsini tek tek ele alalım.

1. Chromecast ile Telefonu TV Bağlama

Netflix telefondan televizyona görüntü aktarmanın en kolay yolu diyebiliriz. Telefondaki görüntüyü kablosuz olarak televizyona aktarmanızı sağlayan Chromecast, televizyonunuzda bir özellik olarak dahili bulunabileceği gibi ayrıca satın alınabilen bir cihazdır.

iPhone ve iPad’de kablosuz görüntü yansıtma özelliği AirPlay’i kullandıysanız Chromecast de benzer şekilde çalışıyor. Chromecast kurulumunu tamamladıktan sonra tek yapmanız gereken telefondan Netflix’i açıp tepedeki Yayınla simgesine dokunup Chromecast’inizi seçmek.

Televizyonunuzun dahili Chromecast özelliği varsa aynı adımları takip ederek görüntüyü mobilden TV’ye verebilirsiniz. Sadece görüntüyü aktarmakla kalmıyor, ileri geri sarma, duraklatma, ses ve altyazı ayarlarını da değiştirebiliyorsunuz.

2. İkinci Ekranı Kullanma

Akıllı televizyona sahipseniz modeli markası ne olursa olsun yüksek ihtimal Netflix ya yüklü gelmiştir ya da sonradan indirilip yüklenebilir. Akıllı televizyonunuzda ve mobil cihazınızda aynı Netflix hesabıyla oturum açarak mobil cihazınızı bir uzaktan kumanda olarak kullanabilirsiniz.

Mobilde Netflix’i açıp Yayınla simgesine dokunup televizyonunuzu seçmeniz yeterli. Tek dikkat etmeniz gereken, telefonla televizyonun aynı WiFi ağına bağlı olması.

3. HDMI Kablosu Kullanma

iPhone kullanıyorsanız Lightning to HDMI kabloyla, Android telefon kullanıyorsanız micro HDMI kablo ya da USB-C to HDMI kabloyla mobilden televizyona görüntüyü aktarabilirsiniz.

Netflix Bilgisayardan Televizyona Görüntü Aktarma Nasıl Yapılır?

  • HDMI kablo kullanın.
  • Miracast ile görüntü aktarın.
  • Chromecast ile görüntü aktarın.

Netflix bilgisayardan TV'ye görüntü aktarma işlemi için başvurabileceğiniz üç yol var. Bu yöntemleri şimdi tek tek ele alalım.

1. HDMI Kablo ile PC'den TV'ye Görüntü Aktarma

Netflix bilgisayardan televizyona görüntü aktarmanın en kolay yolu HDMI kablodur. HDMI kablosunu televizyona bağladıktan sonra bilgisayarınızda Netflix’i tarayıcı üzerinden açmanız yeterli. Görüntü aynen aktarılacaktır. Ses kaynağını bilgisayar hoparlörleri, TV hoparlörleri veya Bluetooth hoparlörler olarak ayarlayabilirsiniz.

2. Miracast ile TV'ye Görüntü Aktarma

Netflix TV’ye görüntü aktarmanın bir diğer yolu da HDMI’ın kablosuz formatı diyebileceğimiz Miracast. Android telefonunuzda, Windows PC’nizde ve TV’nizde bu teknoloji bulunuyorsa Yayınla butonunu kullanarak hiçbir donanıma ihtiyaç duymadan görüntüyü TV’ye verebilirsiniz.

3. Chromecast Kullanma

Google Chrome tarayıcısının dahili Google Chromecast özelliğini kullanarak da bilgisayardan televizyona görüntüyü aktarabilirsiniz.

Netflix ekran yansıtma nasıl yapılır, Netflix telefondan TV'ye aktarma ve bilgisayardan TV'ye aktarma işlemlerini gerçekleştirmek için hangi adımlar izlenmelidir gibi soruları bu makalede yanıtladık. Cevabını merak ettiğiniz bir soru varsa yorumlar kısmından mutlaka belirtin.

YORUMLAR