Photoscape ile Fotoğraf Birleştirme Nasıl Yapılır?

Photoscape, fotoğraf birleştirme işleminin çok kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmesine olanak tanıyor. Peki, PhotoScape'te fotoğraflar nasıl birleştirilir?

Photoscape, fotoğraf birleştirme işleminin yapılabilmesine imkân tanıyor. Ücretsiz olarak sunulan fotoğraf düzenleme programını kullanarak birden fazla fotoğrafı çok kolay ve pratik bir şekilde birleştirebilirsiniz. Peki, bu işlemi gerçekleştirmek için PhotoScape üzerinden hangi adımları uygulamak gerekiyor?

En başarılı ücretsiz fotoğraf düzenleme programı olarak nitelendirilebilecek yazılımlardan biri olan PhotoScape sunduğu kullanışlı araçlar ile birçok noktada yardımımıza koşuyor.

Fotoğraf Bulanıklaştırma Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Fotoğraf Bulanıklaştırma Nasıl Yapılır?

Çektiğiniz fotoğrafları farklı efektlerle özelleştirmek istiyorsanız ve bunlardan birisi bulanıklaştırma ise, bunun nasıl yapılacağını merak ediyor olabilirsiniz.

Resim boyutlandırma, resim kırpma, kırmızı göz düzeltme, resim mozaikleme gibi resim düzenleme araçları fotoğraflarımızı dilediğimiz gibi şekillendirmemize imkan verirken programın fotoğraf birleştirme özelliği farklı fotoğraflarımızı yan yana, alt alta ya da bir çerçeve içerisinde döşeme imkanı sunmakta. Peki söz konusu özelliği nasıl kullanabiliriz?

PhotoScape Fotoğraf Birleştirme Adımları Neler?

  • PhotoScape programını indirip yükleyin.
  • Programı açın.
  • "Birleştirme" seçeneğini seçin.
  • Sol üst köşeden birleştirmek istediğiniz fotoğrafların bulunduğu klasörü seçin.
  • Fotoğrafları sağdaki alana doğru sürükleyip bırakın.
  • Fotoğrafların sıralamasını ayarlayın.
  • Sağ taraftaki araç çubuğundan fotoğrafları düzenleyin.

Dünyanın en popüler fotoğraf düzenleme programlarından bir tanesi olan PhotoScape'te çeşitli araçlar yer alıyor. Bu araçlar çierisinde birleştirme aracı da bulunuyor. Bu araç sayesinde birden fazla fotoğrafı birleştirebilirsiniz. Böylece fotoğraf kolajı oluşturabilirsiniz.

Ücretsiz olarak sunulan fotoğraf düzenleme programı üzerinden birden fazla fotoğrafı birleştirebilmek için çeşitli adımları uygulamanız gerekiyor. Bu adımları uygulamanız halinde bilgisayarınızda yer alan fotoğraflar birleşecektir. Programda çeşitli ayarlamalar da mevcut. Bu sayede fotoğraflar düzenleyebilirsiniz.

Fotoğrafları birleştirebilmek için ilk olarak ilk olarak PhotoScape isimli fotoğraf düzenleme programını indirip yüklemeniz gerekiyor. Eğer fotoğraf birleştirme işlemi için PhotoScape programını kullanmaya karar verdiyseniz öncelikle aşağıda yer alan bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Bağlantıya tıkladıktan sonra yeni bir sayfa çaılacak. Açılan sayfa üzerinden "İndir" butonuna tıklayın. Bu işlemi gerçekleştirmeniz halinde indirme işlemi başlayacak. İndirme işlemi tamamlandıktan sonra yükleme aşamasına geçin. Yükleme işlemini gerçekleştirdikten sonra programı açın.

Programı açtığınızda karşınıza çeşitli seçenekler çıkacak. Bu seçenekler arasından "Birleşetirme" aracını seçin. Daha sonra programın sol üst köşesinde yer alan bölüm üzerinden birleştirmek istediğiniz fotoğrafların bulunduğu klasörü seçin.

Klasörü seçtikten sonra hemen alt kısımda fotoğraflar listelenecek. Bu fotoğrafları sağdaki alana doğru sürükleyip bırakın. Daha sonra fotoğrafların sıralamasını ayarlayın. Son olarak sağ taraftaki araç çubuğu üzerinden fotoğrafları düzenleyin. Bu süreçte sorun yaşayan kişiler için resimlerle daha detaylı şekilde anlattık.

Programı indirdikten sonra PhotoScape programını açıyoruz ve bir sonraki sayfada göreceğiniz resimli talimatları takip ediyoruz.

İlk olarak PhotoScape programı açıldıktan sonra sağ taraftaki "Birleştirme" seçeneğine tıklıyoruz.

İkinci adımda yeşil kare içeresindeki dosya gezgininden birleştirmek istediğimiz fotoğrafların bulunduğu klasörü seçiyoruz. Yeşil kare içerisine alınmış alanın hemen altındaki bölümde birleştirmek istediğimiz fotoğraflarımız listelenecek.

Buradan birleştireceğimiz fotoğrafın üzerine tıklayarak kırmızı ok yönüne doğru sürüklüyoruz ve burada boş alana bırakıyoruz. Dilediğimiz sayıda fotoğrafı buraya ekleyerek birleştirmek için hazırlayabiliriz.

Üstteki resimde 2 adet fotoğrafı yanyana eklenmiş olarak görebiliyoruz. PhotoScape fotoğraflarımızı birbirleri ile uyumlu olmaları için otomatik olarak ölçeklendirmektedir. Büyük olan fotoğraf küçültülerek küçük olan ile uyumlu hale getiriliyor.

Eğer eklediğimiz fotoğrafların sıralamasını değiştirmek istersek bunu da şu şekilde yapabiliriz:

Birleştirme önizlemesinin üst tarafında birleştirilecek fotoğrafların bulunduğu kısım üzerinde yerini değiştirmek istediğimiz fotoğrafı seçiyoruz ve ok yönüne doğru sürükleyip bırakıyoruz. Sonuç şu şekilde olmakta:

Gördüğünüz gibi siyah-beyaz resim ile renkli resim yer değiştirmiş durumda.

PhotoScape fotoğraflarımızı sadece yan yana birleştirmenin yanında alt alta yerleştirebilmekte veya bir çerçeve içerisine döşeyebilmektedir. Bu ayarları yapmak için PhotoScape'in sağ tarafındaki araç çubuğunu kullanacağız.

Kırmızı dikdörtgen içerisindeki alandan tercih edeceğimiz birleştirme seçeneğini seçebiliriz ve bu yolla yatay veya dikey fotoğraf şeridi oluşturma işlemini gerçekleştirebiliriz.

"Döşe" seçeneğini seçerek çerçeve içinde birkaç fotoğrafı birleştirdiğimizde de aşağıdaki gibi bir sonuç ortaya çıkacak.

Bu yazıda dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan fotoğraf düzenleme programı olan PhotoScape üzerinden fotoğrafları nasıl birleştirebileceğinizi açıkladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR