Red Dead Redemption 2 (RDR 2) Sistem Gereksinimleri

RDR 2 sistem gereksinimleri neler? Red Dead Redemption 2 kaç GB? Bu ve buna benzer soruların yanıtını merak eden kişiler için detaylı bir rehber hazırladık.

RDR 2 sistem gereksinimleri, dünya genelinde çok büyük bir popülerliğe sahip olan açık dünya oyununun sorunsuz bir şekilde oynanabilmesi için hangi donanım bileşenlerinin lazım olduğunu gösteriyor. Bu yazıda başarılı yapımın minimum ve önerilen gereksinimleri açıkladık.

Rockstar Games tarafından RAGE oyun motoru ile geliştirilen ve yayımlanan RDR 2, ilk olarak 26 Ekim 2018 tarihinde PlayStation 4 ve Xbox One platformlarına çıkışını gerçekleştirdi. Konsol oyuncuları tarafından oldukça beğenilen yapım, 2019 yılının kasım ayında PC platformuna da çıktı.

Birinci ve üçüncü şahıs bakış açıları ile oynanabilen Red Dead Redemption 2, yıllardır popülerliğini devam ettirerek büyük bir başarının altına imza attı. Vahşi Batı temasını çok başarılı bir şekilde yansıtan oyunu henüz oynamadıysanız hangi donanıma ihtiyaç duyulduğunu merak ediyor olabilirsiniz.

Bu yazıda Red Dead Redemption 2 sistem gereksinimleri dahil olmak üzere merak edilen çeşitli konuları açıkladık. Hazırladığımız rehbere göz atabilir ve kafanızda oluşan soru işaretlerinin yanıtını bulabilirsiniz.

RDR 2 Sistem Gereksinimleri Neler?

Açık dünya türündeki popüler video oyununu oynayabilmek için bilgisayarın hangi donanım bileşenlerine sahip olması gerekiyor? Oyunu minimum ya da önerilen ayarlarda oynayabilmek için iki farklı gereksinim bulunuyor.

Minimum sistem gereksinimleri, oyunun düşük ayarlarda oynanabilmesi için PC'nin hangi donanıma sahip olması gerektiğini gösterir. Önerilen sistem gereksinimleri ise video oyununun yüksek ayarlarda herhangi donma ve kasma sorunu yaşamadan oynanabilmesi için gerekli olan donanım bileşenlerini gözler önüne serer.

RDR 2 Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 7 - Service Pack 1 (6.1.7601)
  • İşlemci: Intel Core i5-2500K ya da AMD FX-6300
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX 770 2 GB veya AMD Radeon R9 280 3 GB
  • Ağ: Genişbant İnternet bağlantısı
  • Depolama: 150 GB kullanılabilir alan
  • Ses Kartı: DirectX uyumlu

Milyonlarca oyuncu tarafından oldukça beğenilen açık dünya oyununun düşük ayarlarda oynanabilmesi için en az Intel Core i5-2500K ya da AMD FX-6300 işlemcisine ihtiyaç duyuluyor. Çevrim içi mod için genişbant internet bağlantısı isteyen yapımda ayrıca 8 GB RAM'e de ihtiyaç var.

Ekran kartı tarafında en az Nvidia GeForce GTX 770 2 GB veya AMD Radeon R9 280 3 GB isteniyor. Oyunu bilgisayarınıza kurabilmeniz için depolama tarafında 150 GB kullanılabilir alanın olması gerekiyor.

Eğer PC'nizin depolama alanında yeterli miktarda boş alan yoksa oynamadığınız video oyunlarını silebilirsiniz çünkü günümüzde oyunların boyutu oldukça yüksek hâle geldi. Silme işlemi için Windows'un sunduğu aracı kullanmak istemiyorsanız program kaldırma araçları listemize göz atabilirsiniz.

RDR 2 Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: 64 bit Windows 10 – Nisan 2018 Güncellemesi (v1803)
  • İşlemci: Intel Core i7-4770K veya AMD Ryzen 5 1500X
  • Bellek: 12 GB RAM
  • Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX 1060 6 GB ya da AMD Radeon RX 480 4 GB
  • Ağ: Genişbant İnternet bağlantısı
  • Depolama Alanı: 150 GB kullanılabilir alan
  • Ses Kartı: DirectX uyumlu

Tüm dünyada çok büyük bir beğeni toplayan video oyununun önerilen sistem gereksinimlerine baktığımızda tıpkı minimum gereksinimlerdeki gibi Nisan 2018 güncellemesi (v1803) yapılmış 64 bit Windows 10 işletim sisteminin istendiğini görüyoruz.

Başarılı yapımın düşük ayarlarda oynanabilmesi için en az Intel Core i7-4770K ya da AMD Ryzen 5 1500X işlemcisine ihtiyaç duyuluyor. Çevrim içi mod için genişbant internet bağlantısı isteyen yapımda ayrıca 12 GB RAM'e de ihtiyaç var.

Ekran kartı tarafında en az Nvidia GeForce GTX 1060 6 GB veya AMD Radeon RX 480 4 GB isteniyor. Peki, Red Dead Redemption 2 kaç GB?

Red Dead Redemption 2 Kaç GB?

Açık dünya türünün en başarılı örneklerinden biri olan Red Dead Redemption 2'yi oynayabilmek için PC'nizin depolama tarafında en az 150 GB kullanılabilir alanın olması gerekiyor. Eğer bu miktardan daha az boş alan varsa söz konusu yapımı bilgisayarınıza yükleyemezsiniz.

Red Dead Redemption 2 Hikayesi

1899 yılında geçen Red Dead Redemption 2'de Van Der Linde isimli çetenin üyesi olan Artur Morgan'ın hikâyesine tanık oluyoruz. Muhteşem manzaralara ev sahipliği yapan oyunda ister görevleri yapabilir isterseniz harita üzerinde amaçsız bir şekilde gezebilirsiniz.

Red Dead Redemption 2 Fiyatı Ne Kadar?

  • PlayStation Store: 469,00 TL
  • Xbox Store: 469,00 TL
  • Steam: 299,00 TL
  • Epic Games Store: 149,50 TL

Rockstar Games'in başarılı oyununu PlayStation Store ve Xbox Store üzerinden 469 TL ücret karşılığında satın alabilirsiniz. Popüler yapım Steam'de 299 TL fiyat etiketine sahipken Epic Games Store'da ise kısa süreliğine 299 TL'den 149,50 TL'ye indi. Bu kampanyanın 4 Ekim 2022 tarihinde sona ereceğini belirtelim.

Beklenen GTA 6 Ne Zaman Çıkacak?
OYUN

Beklenen GTA 6 Ne Zaman Çıkacak?

GTA 6 ne zaman çıkacak sorusunun yanıtı, dünya genelinde milyonlarca oyuncu tarafından oldukça uzun bir süredir merak ediliyordu.

Bu yazıda Red Dead Redemption 2 sistem gereksinimleri dahil olmak üzere birçok konuyu açıkladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın. Ayrıca en iyi açık dünya oyunları listemize de göz atabilirsiniz.

YORUMLAR