Yoksa Siz de mi Böylesiniz? Simp Ne Demek? Simp Kime Denir?

Özellikle yabancı forumlarda çok sık görebileceğiniz bir tabir olan simp’in ne demek olduğunu biliyor musunuz? Simp nedir? Gelin sizler için açıklayalım.

simp-ne-demek

Reddit başta olmak üzere pek çok forumda ve sosyal medyada görebileceğiniz bir ifade olan simp son zamanlarda çok fazla kullanılan bir sözcük. Eğer siz de simp nedir, simp ne anlama gelir merak ediyorsanız doğru yerdesiniz.

Simp Ne Demek?

Esasında “simp”, simpleton kelimesinin kısaltılmışıdır. Simpleton; avanak, alık, keriz, aptal, saf gibi anlamlara gelmektedir. Günümüzde, internet jargonunda genellikle daha farklı bir anlam için kullanılır. Genellikle erkekler için kullanılan bu ifade, karşı cins için aşırı çaba gösteren kişilere söylenir.

simp-ne-demek2

Simp Kime Denir?

Kadınlara sürekli ilgisini gösteren, onların dikkatini çekmeye çalışan, karşı cinsi şımartmak için her şeyi yapan erkeğe simp denir. İlgi, şefkat veya cinsellik için erkeklerin aşırı derece fedakar davranışlar göstermesi genellikle simplik olarak ifade edilir.

Özellikle de yabancı forumlarda ve sosyal medyada karşımıza çıkan bu kelime 2010’lu yılların ortalarında türetildi. Twitch ve YouTube gibi platformda canlı yayın yapan kadınlara yüksek miktarda bağış yapan kişilere ve onların her dediğini yapan izleyicilere simp denilmeye başlandı.

Günlük hayat pratiklerinde de sıklıkla karşımıza çıkan simplik, son derece problematik bir hale dönüşebiliyor. Dışarıdan son derece cringe gözüken bu durum her iki taraf için de negatif bir hal alabiliyor. Nadiren olsa da kadınlar için de simplik söz konusu olabiliyor ancak genelde erkeklerin kadınlara karşı yaptığı bir davranıştır diyebiliriz.

simp-ne-demek3

İşte simp davranışlarına bazı örnekler:

  • Kadınlara sürekli iltifat etmek
  • Bir kıza pahalı hediyeler almak
  • Şahsen tanımadığı ünlü kadınları ne yaparsa yapsın savunmak
  • Kadınların tüm isteklerini yerine getirmek
  • Bir kız için kendini feda etmek
  • Ona ilgi göstermeyen bir kadın için yanıp tutuşmak
  • Bir kadın için başkalarını kırmak

Eminiz ki çevrenizde böyle kişiler bulunuyordur. Artık simp nedir bildiğiniz için onları bu şekilde tanımlayabilirsiniz. Genellikle olumsuz bir anlamda kullanılır ancak simp olduğunun bilincinde olan erkekler de vardır. Kendisine simp denildiğinde alınmayabilirler. Bu durumdan memnun olan erkekler de vardır.

Love Bombing Ne Demek?
Yaşam

Love Bombing Ne Demek?

Son zamanlarda ilişkiler ve psikoloji ile alakalı pek çok yeni kavram hayatımıza girdi. Bunlardan biri de love bombing. Özellikle de

Simp nedir, simp ne demek gibi sorulara cevap niteliğinde olan yazımızın sonuna geldik. Umuyoruz ki sizler için faydalı olmuştur. Siz hiç simplik yaptınız mı? Çevrenizde simp var mı? Aşağıda bulunan yorumlar kısmında düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir’i takipte kalmayı unutmayın.

YORUMLAR