Snapchat ST Ne Demek? ST Nasıl Yapılır?

Snapchat ST ne demek? Bu ve buna benzer soruların yanıtını merak eden sosyal medya kullanıcıları için rehber hazırladık. İşte merak edilen soruların cevabı!

Snapchat ST ne demek sorusunun cevabı, dünya çapında oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan sosyal medya platformunu kullanan kişilerin büyük bir kısmı tarafından merak ediliyor. Bu yazıda sosyal medya kullanıcıları tarafından merak edilen bazı soruları yanıtlayacağız. Hazırladığımız yazıya göz atarak konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

ST olarak kısaltılan Snap Streak ifadesi, Snapchat isimli popüler sosyal medya platformu ile kullanıldı. Söz konusu kısaltma, daha sonra birçok sosyal medya hizmetinde de tercih edilmeye başlandı. Peki, bazı sosyal medya hizmetlerinde kullanılan ST tam olarak ne işe yarar?

Sosyal medya platformlarını kullanmaya yeni başlayan pek çok kişi, hizmetlerde kullanılan kavramların anlamlarını merak edebiliyor. Hazırladığımız yazıda Snapchat'te kullanılan ST kavramına dair merak edilen birçok soruyu cevapladık. Peki, Snapchat ST nedir?

Snapchat ST Ne Demek?

Streak'in kısaltması olan ST,  3 gün boyunca aralıksız şekilde kullanıcıların karşılıklı etkileşimini ifade ediyor. Snachat isimli popüler sosyal medya platformunun algoritması düzenli kullanıma çok önem verir. Bundan dolayı Snap Streak diğer bir deyişle ST kısaltması ortaya çıkmıştır.

Bir Snapchat profili düzenli aralıklarla platformuna girip kullanırsa ST yapmış oluyor. Streak (ST) ilk olarak Snapchat platformu sayesinde ortaya çıkmıştır. Bu nedenle Snapchat ST olarak ifade edilir.

Sosyal Medyada ST Ne Demek?

Yukarıda da bahsettiğimiz üzere ST kavramı ilk olarak Snapchat ile beraber ortaya çıktı ve daha sonra bazı sosyal medya platformlarında da kullanılmaya başlandı. Snapchat haricinde kullanılan hizmetler arasında Instagram da bulunuyor. Görüntü tabanlı sosyal medya hizmetinde iki kullanıcının üç gün boyunca etkileşimde olmasına denir. 

Snapchat ST Nasıl Yapılır?

Snapchat Streak ne demek sorusunun yanıtını öğrendikten sonra bu aktivitenin nasıl gerçekleştirildiğini merak edebilirsiniz. Snapchat uygulamasında iki kullanıcı, 24 saatten fazla ara vermeden 3 gün boyunca birbirlerine video ve fotoğraf göndererek Streak yapabilir.  

Kullanıcılar karşılıklı olarak birbirleriyle etkileşime girerek streak eylemini gerçekleştirmiş olur. Streak yapan kişinin kullanıcı adı yanında ara vermeden konuşulan gün sayısıyla alev emojisi yer almaya başlar.

Snap Streak Emoji Anlamları Neler?

  • 100 Emojisi
  • Ateş Emojisi
  • Dağ Emojisi
  • Kum Saati Emojisi

Çok fazla sayıda kişi tarafından tercih edilen sosyal medya platformunda çeşitli emojiler yer alıyor. ST özelliği için bazı emojiler kullanılıyor. Bu emojilerin her biri farklı anlamlara geliyor. Dolayısıyla eğer söz konusu aktiviteyi gerçekleştirecekseniz kullanılan emojilerin ne anlama geldiğini öğrenmenizde fayda var.

100 Emojisi

Kullanıcının 100 gündür ara vermeden ST özelliğinden yararlandığı belirtilir.

Ateş Emojisi

Snapchat profilinin bir arkadaşıyla ST yaptığını vurgulayan simgedir.

Dağ Emojisi

Uzun zamandır bir arkadaşıyla Snapchat’te Streak yapanlar dağ emojisini görür.

Kum Saati Emojisi

Snapstreak süresinin biteceğini ifade eder. Eğer kullanıcı 4 saat içerisinde video veya fotoğraf göndermezse Streak işlemi

ST Atmak Ne Demek?

Sosyal medya platformunda Snap Streak atmak, iki kullanıcının 3 gün boyunca 24 saatten fazla ara vermeden birbirlerine görsel ve video göndermesine denir. Bu işlem gerçekleştirildiği takdirde iki sosyal medya kullanıcısı ST atmış olur. Bu işlemi gerçekleştirirken bazı hususlara dikkat etmeniz gerekiyor. Peki, bu hususlar neler?

Snapchat ST Nasıl Artırılır?

Snapchat ST emojilerini artırmak için bazı noktalara dikkat etmeniz gerekir. Bu noktaları şöyle sıralayabiliriz:

  • Bir Snapchat kullanıcısıyla en az 3 gün boyunca karşılıklı video, fotoğraf ya da metin gönderimi yapılmalıdır,
  • 3 gün boyunca her 24 saatlik zaman diliminde aynı kişiyle sohbet edilmelidir,
  • Yukarıda sıraladığımız 2 adımı gerçekleştiren profiller rozet kazanır,
  • Snapchat ST yapmaya devam eden kullanıcının rozetleri artar. Streak’in elde edildiği kullanıcıyla karşılıklı snapleşme sona erdiğinde rozetler azalmaya başlar. Kullanıcı Snapchat ST yapmadığı için en son profilindeki rozetleri de kaybeder.

Snapchat ST (Streak) Geri Getirme Nasıl Yapılır?

Dünyanın en popüler sosyal medya hizmetlerinden bir tanesi olan Snapchat'te streak'i geri getirebilmek için uygulayabileceğiniz bir yöntem mevcut. Bunun için sosyal medya platformu Snapchat'in destek sayfasına başvurabilirsiniz. 

Popüler hizmetin destek sayfasında "I lost my Snapstreak" seçeneğini seçin. Bu seçeneğini seçmeniz hâlinde bir form çıkacak. Formda yer alan kullanıcı adı, e-posta adresi gibi bilgileri girin ve ardından "Send" butonuna basarak formu destek ekibine iletin.

Snapchat Konum Ekleme Nasıl Yapılır?
SOSYAL MEDYA

Snapchat Konum Ekleme Nasıl Yapılır?

Snapchat konum ekleme işleminin yapılabilmesine olanak tanıyor. Üstelik bu işlem çok kolay bir şekilde tamamlanabiliyor.

Bu yazıda Snapchat Streak ne demek sorusu dahil olmak üzere birçok soruyu cevapladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın. Ayrıca Snapchat sohbet kaydetme nasıl yapılır sorusunu yanıtladığımız yazıya da göz atabilirsiniz.

YORUMLAR