Tarayıcıya Bulaşan Virüsler Nasıl Temizlenir?

Tarayıcıya bulaşan virüsü temizleme adımları nelerdir? Bu rehberimizde internet tarayıcısına bulaşan kötü amaçlı yazılımları nasıl silebileceğinizi anlattık.

Tarayıcıya bulaşan virüs temizleme işlemi oldukça önemlidir çünkü web tarayıcısına bulaşan kötü amaçlı yazılımlar, kullanıcının izni olmadan bazı değişiklikler yapabilir ve tehlikeli internet sitelerine yönlendirebilir. Bu yazıda web tarayıcınıza bulaşan kötü amaçlı yazılımları temizleyebilmek için uygulayabileceğiniz adımları açıkladık.

Kötü amaçlı yazılımların bir kısmı sistemde yer alan dosyaları hedeflerken bazıları ise internet tarayıcılarını hedef alır. Tarayıcı virüsü silme işlemi için uygulanabilecek çeşitli adımlar yer almaktadır.

Kötü Amaçlı Yazılım (Virüs) Nedir? Türleri Nelerdir?
YAZILIM

Kötü Amaçlı Yazılım (Virüs) Nedir? Türleri Nelerdir?

Çoğu kişi her tür kötü amaçlı yazılımı 'virüs' olarak adlandırır ancak teknik açıdan baktığımızda bu doğru bir kullanım değildir.

İnternette dikkatli bir şekilde gezinerek ve bir anti virüs programı kullanarak internet tarayıcısına kötü amaçlı yazılım bulaşmasını önleyebilirsiniz. Tarayıcınıza virüs bulaştıysa hazırladığımız rehberdeki adımları uygulayabilirsiniz.

Tarayıcıya Bulaşan Virüsü Temizleme Nasıl Yapılır?

  • Bilinmeyen eklentileri kaldırma
  • Tarayıcıyı silip yeniden yükleme
  • Sistemi anti virüs ile tarama

1. Bilinmeyen Eklentileri Kaldırma

  • Ayarlar sayfasını açın.
  • Sol sekmede yer alan "Uzantılar" yazısına tıklayın.
  • Açılan sayfada eklenti silme işlemini yapabilirsiniz.

Tarayıcılara bulaşan virüslerin büyük bir kısmı, yüklediğiniz ya da arka planda gizlice yüklenen eklentilerden kaynaklanır. Bu nedenle onlardan kurtulmak için atmanız gereken ilk adım, bilmediğiniz eklentileri cihazınızdan kaldırmak olacaktır.

2 Tarayıcıyı Silip Yeniden Yükleme

Eğer üstteki adım işe yaramadıysa internet tarayıcınızı kaldırıp yeniden yüklemeyi düşünebilirsiniz. Bu işlemin ardından tarayıcıya ait özel klasörlerin temizlendiğinden de emin olun. Ardından internet tarayıcınızı tekrardan yükleyin ve gerekli kurulumları sağlayın.

3- Sistemi Anti Virüs ile Tarama

Hem internet tarayıcınızı ve hem de bilgisayarınızı güvende tutmak önemlidir. Bu nedenle bir anti virüs programı cihazınıza indirin ve kapsamlı bir tarama başlatın. Ardından tespit edilen kötü amaçlı yazılımları cihazınızdan kaldırın.

Hemen yukarıda da bahsettiğimiz gibi kötü amaçlı yazılımlar bazı önlemler ve bilinçli kullanımlarla birlikte kolayca önlenebilir. Bu noktada cihazınızda her zaman bir anti virüs programının kurulu olduğundan ve bu programın sürekli olarak güncel kaldığından emin olun.

Standart bir anti virüs programı genellikle haftalık periyotlarda güncellenir. Anti virüs yazılımları sizi yalnızca virüslere karşı korumakla kalmaz, aynı zamanda birçok kötü amaçlı yazılım türüne karşı da koruma sağlar. Ayrıca bilinçli internet kullanımı ile de bu riskleri en aza indirgeyebilirsiniz.

Peki siz bu rehberimizde yer alan konular hakkında ne düşünüyorsunuz? Burada yer alan bilgiler işinize yaradı mı ve tarayıcınızda yer alan virüsleri başarılı bir şekilde kaldırabildiniz mi? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin.

YORUMLAR