Tek Komutla Programsız Driver Yedeklemesi Nasıl Yapılır?

Herhangi bir program indirmeye ihtiyaç duymadan, tek bir tıkla sisteminizdeki tüm driver (sürücü)'leri yedeklemenin nasıl yapılacağının detaylı açıklamasını yazımızda bulabilirsiniz.

Driver, Türkçe karşılığı ile sürücüler sisteminizdeki donanımlarımızın en verimli bir şekilde çalışabilmesi adına gerekli olan yazılımlardır. Olası bir formatlama (işlemin sisteminni yeniden yüklenmesi) sonucu sorunsuz çalışan eski driverlara yeniden sahip olmak ve bunları bir çırpıda yüklemek pek çok kullanıcının arzusu olmuştur. Bu yazımızda herhangi bir ilave yazılıma ihtiyaç duymadan sistemimizde yüklü olan tüm sürücü yazılımlarımızı dakikalar içinde nasıl yedekleyebileceğimizi tarif edeceğiz.

Programsız Driver (Sürücü) Yedekleme Nasıl Yapılır?

1. Başlat ikonuna tıklayıp, klavyemizden CMD ifadesini yazdıktan sonra Komut İstemi uygulamasını göreceğiz. Sağ tık yapıp "Yönetici olarak çalıştır" diyoruz.

2. Sihirli komutumuzu girelim.

dism /online /export-driver /destination:C:\Yedekler komutunu yapıştırarak enterlıyoruz. Komut satırının son kısmında yer alan C:\Yedekler kısmını kendinize göre değişebilirsiniz.

Yedeklerimiz yazmış olduğumuz konumda oluşturulmuş olacaktır.

Yedeklenen Driverlar Nasıl Yüklenir?

Normalde driverlarımızı bir setup.exe uygulaması ile yükleriz. Fakat gördüğünüz üzere onlarca klasörden oluşan driver kütüphanemizde çalıştırılabilecek herhangi bir .exe dosyası bulunmuyor. Bu yöntemle elde ettiğimiz driverların farklı bir yüklenme metodu var. Nasıl olduğunu göstermeye çalışalım.

Başlat ikonuna basıp klavyemizden "aygıt yöneticisi" ifadesini girerek aygıt yöneticisini çalıştırıyoruz.

Driver yüklemek istediğiniz aygıta sağ tık yaparak "Sürücü Yazılımını Güncelle" ifadesini tıklayalım. Açılan ekranda "Sürücü yazılımı için bilgisayarımı tara" ifadesini tıklayın.

Driverları nerede arayacağını soracak sistemimiz bize. Yedek aldığımız klasörü seçerek devam ediyoruz.

İşlem bu kadar! Zahmetsizce almış olduğumuz driverlarımızı yine zahmetsizce yüklemiş olduk.

Bilgisayara Nasıl Format Atılır?
YAZILIM

Bilgisayara Nasıl Format Atılır?

Yeni alınan bir bilgisayar başta oldukça hızlı olsa da zamanla yavaşlayabiliyor. Bilgisayarı ne için kullandığınız ve ne kadar süreyle kullandığınız, bilgisayarın ömrü konusunda oldukça etkili oluyor.

WhatsApp Sticker Nasıl Yapılır ve Gönderilir?
NASIL YAPILIR

WhatsApp Sticker Nasıl Yapılır ve Gönderilir?

WhatsApp Sticker nedir, nasıl yapılır, nasıl gönderilir? WhatsApp çıkartma yapma işlemini kolaylaştıracak uygulama arayışında olanlar için hazırlanan bu nasıl yapılır rehberinde sizlere en kısa yoldan nasıl ücretsiz sticker yapabileceğinizi öğretiyoruz.

Gihosoft iPhone Data Recovery ile Silinen Dosyalarınızı Geri Getirin
YAZILIM

Gihosoft iPhone Data Recovery ile Silinen Dosyalarınızı Geri Getirin

iPhone dosya kurtarma uygulaması arıyor ve doğru çalışan bir tane bulamıyorsanız, Gihosoft iPhone Data Recovery isimli programa kesinlikle göz atabilirsiniz.

YORUMLAR