WhatsApp Sticker Nasıl Yapılır ve Gönderilir?

WhatsApp Sticker nedir, nasıl yapılır, nasıl gönderilir sorularını detaylı şekilde yanıtladık. WhatsApp çıkartma oluşturmak istiyorsanız adımları takip edin.

WhatsApp Sticker nedir, nasıl yapılır, nasıl gönderilir? WhatsApp çıkartma yapma işlemini kolaylaştıracak uygulama arayışında olanlar için hazırlanan bu nasıl yapılır rehberinde sizlere en kısa yoldan nasıl ücretsiz sticker yapabileceğinizi öğretiyoruz.

Diğer mesajlaşma uygulamalarında kullanılabilir olan çıkartmalar ya da bilinen diğer adı ile stickerlar, uzun bir süre önce WhatsApp'a da geldi. Sohbet ekranında tek dokunuşla çıkartmalara erişebiliyor ve karşı tarafa gönderebiliyorsunuz.

Ne yazık ki sohbetlere renk katan bu çıkartmaların sayısı bir hayli az ve küçüklere yönelik tasarlanmış çizgi film karakterlerini andıran çizimler gibi duruyor. Neyse ki farklı geliştiricilerin WhatsApp çıkartma paketlerini indirerek çıkartma yelpazesini genişletebiliyorsunuz. Daha da iyisi, kendi WhatsApp çıkartmalarınızı hazırlama şansına sahipsiniz.

Bir Telefonda 2 WhatsApp Hesabı Kullanma Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Bir Telefonda 2 WhatsApp Hesabı Kullanma Nasıl Yapılır?

Bir telefonda 2 WhatsApp hesabı nasıl kullanılır? Aynı telefonda iki hesabı yönetmek, iki farklı hesaba gelen mesajları görüntülemek, iki farklı hesaptan farklı kişilere yazmak istiyorsanız bu yöntemlerden birini tercih edebilirsiniz.

Dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan anlık mesajlaşma uygulamasında yoğun olarak kullanılan çıkartma özelliğine ilişkin bazı soruların yanıtını merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Hazırladığımız rehberi inceleyerek çıkartmalara ilişkin oldukça ayrıntılı bir bilgiye sahip olabilirsiniz.

WhatsApp Sticker Nedir?

Dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan anlık mesajlaşma uygulamasında kullanıcıların duygu ve düşüncelerini ifade etmek için kullanabileceği bir özellik bulunuyor. Sticker yani çıkartma olarak isimlendirilen bu özellik sayesinde bazı duyguları ifade etmek için yazı yazılmasına gerek kalmıyor.

Anlık mesajlaşma uygulamasında yer alan çıkartmalara çok kolay bir şekilde ulaşılabiliyor ve karşı tarafa gönderilebiliyor. Çıkartma, WhatsApp Messenger’ın yoğun ilgi gören özellikleri arasında yer alıyor.

Mesajlaşma hizmetinin ilgi odağı haline gelen özelliğe erişebilmek için bir sohbet penceresini görüntülemeniz gerekiyor. Bu işlemin ardından gülen yüz simgesine dokunun. Açılan pencerenin alt kısmındaki çıkartma simgesine dokunarak özelliğin arayüzüne ulaşabilirsiniz. Arayüze ulaştığınızda karşınıza ilk olarak son kullandığınız sticker’lar çıkacak.

WhatsApp Messenger uygulamasında çeşitli çıkartmalar mevcut fakat çoğu kullanıcı, bu sticker’lardan sıkılmış olabilir. Böyle bir düşünceye sahip olan kullanıcılar, kendi çıkartmalarını oluşturabilir. Peki, popüler anlık mesajlaşma uygulamasında çıkartma nasıl yapılır?

WhatsApp Sticker Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak çıkartma yapacağınız görseli hazırlayın.
  • Sticker Maker ya da Sticker Maker Studio'yu indirin.
  • Çıkartma paketi oluşturmak için "Create a new stickerpack" seçeneğine dokunun.
  • Çıkartma paketiniz için bir isim belirleyin.
  • Create'e dokunarak onaylayın.
  • Çıkartma paket isminin üzerine dokunun.
  • Daha önce indirdiğiniz görselleri kutucuklara dokunarak ekleyin.
  • Düzenleme işlemi bittiğinde "Select All" butonuna dokunun.
  • "Yes, Save Sticker" butonuna basın.
  • Diğer görseller için de aynı işlemi tekrarlayın.
  • Son olarak "Tray Icon" seçeneğine dokunarak kapak görselini seçin.
  • "Add to WhatsApp" butonuna basarak çıkartma paketini WhatsApp'a ekleyin.

WhatsApp için çıkartma oluşturma sayfasında WhatsApp çıkartma yapımına dair oldukça detaylı bir çıkartma rehberi var. Hatta Github üzerinden iOS için Whatsapp çıkartma yapma, Android için WhatsApp çıkartma oluşturma olarak ayrı ayrı paylaşılmış.

Maalesef ki buradaki anlatım fazlasıyla detaylı ve karmaşık. Herkese hitap edecek şekilde yazılmamış. Kullanıcılar da bu nedenle işlerini kolaylaştıracak WhatsApp sticker yapma uygulaması arayışına giriyor.

iOS tarafında Sticker Maker Studio, Android tarafında Sticker Maker da bu uygulamalara örnek olarak verilebilir. Android’de Sticker Maker, iOS’ta Sticker Maker Studio adıyla yer alan WhatsApp için sticker yapma uygulamalarının sadece isimleri farklı.

Çıkartma oluşturma işlemi için ilk olarak Sticker Maker ya da Sticker Maker Studio uygulamasını cihazınıza indirmeniz gerekiyor. Bu uygulamayı cihazınıza yükledikten sonra uygumanız gereken birçok adım mevcut. Bu adımları yukarıda sıraladık fakat anlamayan kullanıcılar için bir de resimli bir şekilde anlatalım.

Uygulamayı telefonunuza indirdikten sonra "Create a new stickerpack" seçeneğine dokunun. Açılan pencrede sticker paketiniz için isim belirleyin. En son "Create" butonuna tıklayarak koymak istediğiniz ismi onaylayın.

Çıkartma paket isminin üzerine dokunun, ardından az önce indirdiğiniz görselleri kutucuklara dokunarak ekleyin.

Görselde kesme, biçme işlemi yapmayacaksanız “Select All”, arka planı yok etme işlemi yapacaksanız Freehand (Serbest Kesim), Cut Square (Kare Kesim), Cut Circle (Yuvarlak Kesim) araçlarından birini seçerek görselin dışına çiziminizi yapın.

Tamamladığınız Select All ardından Yes, Save Sticker’a dokunarak görseli çıkartma paketine ekleyin. Diğer görseller için de bu işlemi tekrarlayın. Son olarak Tray Icon’a dokunarak çıkartma paketinizin kapak görselini seçin.

Add to WhatsApp’a dokunduğunuz çıkartma paketiniz WhatsApp’a eklenecektir.

WhatsApp Sticker Nasıl Gönderilir?

  • WhatsApp Messenger uygulamasını açın.
  • Çıkartma göndermek istediğiniz kişinin sohbet penceresini görüntüleyin.
  • Sticker simgesine dokunun.
  • Göndermek istediğiniz çıkartmanın üzerine dokunun.

Tüm dünyada yoğun ilgi gören çıkartma özelliğini kullanabilmek için uygulamanız gereken yalnızca birkaç adım bulunuyor. Bu adımları uygulayarak ister kendi oluşturduğunuz çıkartmaları ister diğer sticker’ları çok pratik ve kolay bir şekilde gönderebilirsiniz.

Çıkartma gönderme işlemi için ilk olarak akıllı telefonunuzda yüklü olan WhatsApp Messenger’ı açın. Anlık mesajlaşma uygulamasını açtıktan sonra çıkartma göndermek istediğiniz kişinin sohbet penceresini bulun ve üzerine dokunun.

Sohbet penceresinin sol alt köşesinde konumlanan gülen yüz simgesine dokunun. Bu işlemi gerçekleştirdiğiniz takdirde karşınıza emoji listesi çıkacak. Pencerenin alt kısmında bulunan çıkartma simgesine dokunarak sticker’ları görüntüleyebilirsiniz.

Çıkartma simgesine dokunduğunuzda pencerenin üst kısmında bir sekme göreceksiniz. Sekmenin başında yer alan saat simgesi, son kullandığınız sticker’ların listesini gösterir. Arayüze ulaştığınızda ilk bu sekmeyi görürsünüz.

Sekmenin diğer kısımlarında uygulamaya daha önce eklediğiniz sticker paketleri yer alır. Yukarıda yer alan adımları takip ederek oluşturduğunuz çıkartma paketini de bu sekme üzerinden görebilirsiniz. Paketlerde yer alan herhangi bir çıkartmanın üzerine dokunarak gönderme işlemini tamamlayabilirsiniz.

WhatsApp Çıkartma (Sticker) İndirme Nasıl Yapılır?

  • WhatsApp uygulamasını açın.
  • Bir sohbet penceresini görüntüleyin.
  • Emoji simgesine basın.
  • Çıkartma simgesine dokunun.
  • "+" simgesine basın.
  • Beğendiğiniz çıkartma paketinin yanındaki indirme butonuna dokunun.

Sticker gönderme işlemini oldukça basit hale getiren WhatsApp Messenger, pek çok çıkartma paketinin yer aldığı bir mağazaya da sahip. Bu mağazaya erişmek için çıkartma arayüzünde yer alan "+" simgesine dokunmanız gerekiyor. Bu işlemi gerçekleştirmeniz halinde bir sayfa açılacak.

Açılan sayfa üzerinden WhatsApp Messenger tarafından sunulan çıkartma paketlerine ulaşabilirsiniz. Burada hareketsiz ve hareketli olmak üzere iki farklı çıkartma türü mevcut. Çıkartmalara daha yakından bakmak için üzerlerine dokunabilirsiniz.

Beğendiğiniz ve kullanmak istediğiniz bir çıkartma paketi varsa önce paketin üzerine dokunmanız ve ardından "İndir" butonuna basmanız gerekiyor. Yeşil renge sahip olan butonda paketin dosya boyutu da yer alıyor. İndirme işlemi tamamlandıktan sonra çıkartma sekmesine otomatik olarak eklenecek. Söz konusu sekme üzerinden istediğiniz sticker’ı gönderebilirsiniz.

Bu yazıda anlık mesajlaşma uygulamasının popüler özelliğine dair merak edilen soruları yanıtladık. Peki, siz WhatsApp'ta sticker kullanır mısınız? Çok sevdiğiniz bir sticker paketi var mı? Diğer okurlarla paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR