Telefonun İnternetini Hızlandırma Yöntemleri

Eğer akıllı telefonunuzda kullandığınız internetin yavaşlığından şikayetçi iseniz telefonun internetini hızlandırma yöntemleri ile karşınızdayız.

Telefonun İnternetini Hızlandırma Yöntemleri

Telefonun İnternetini Hızlandırma Yöntemleri - 5G'lerin konuşulduğu şu günlerde hiçbirimizin yavaş bir internete tahammülünün olmadığını söyleyebiliriz. Peki eğer siz, akıllı telefonunuzdaki internetin fazlası ile yavaş olmasından şikayetçi iseniz neler yapabilirsiniz?

Telefonun İnternetini Hızlandırma Nasıl Yapılır?

  • Cihazınızı Yeniden Başlatın
  • Bulunduğunuz Konumu Değiştirin
  • Uygulamaları Kontrol Edin
  • VPN Kullanmayın
  • Fiziki Sorunları Kontrol Edin

Telefonun İnternetini Hızlandırma Yöntemleri Neler?

Herkes daha hızlı internet bir internet bağlantısı ister. Deneyebileceğiniz birçok potansiyel çözüm var ve hepsinin işe yaraması pek mümkün değil. Bazı ipuçları tamamen sahtedir ve diğerleri ise gerçekten teknik bilgi isterler. İnternetinizi teknik bilgiye gerek kalmadan hızlandırmanıza yardımcı olmak için buradayız. Temel olarak söylememiz gereken şey şu ki, yavaş bir internet bağlantısının altında yatan pek çok farklı sebep bulunabilir. Bu yazımızda sizdeki sorunun neden kaynaklanıyor olabileceğine ve bunun üstesinden nasıl gelebileceğinize daha yakından göz atacağız.

1- Yeniden Başlatın

Kulağa basit bir çözüm gibi geliyor olabilir, ancak çoğu durumda akıllı telefonunuzu yeniden başlatmak, eğer sistematik bir sorun yok ise, sorunların üstesinden gelecektir. Eğer telefonu güç düğmesinden kapatıp açmak ile uğraşmak istemezseniz, uçuş modunu etkin hale getirip geri kapatmayı da tercih edebilirsiniz. Buna ek olarak telefonunuzun ağ ayarları internetinizin yavaş olmasından sorumlu olabilir. Bazen, bu ayarlar karışabilir ve bu, hala çalışıyorsa, mobil internetinizi çok daha yavaş kalmasına neden olacaktır. Telefonunuzun bağlantısını hızlandırmak için ağ ayarlarınızı sıfırlamanızı öneririz.

Bazen telefonunuzun ağ ayarları karışabilir ve internet bağlantınızı olumsuz etkileyebilir. Telefonunuz 4G özellikliyse ancak 3G hatta 2G'de takılı kalmış gibi görünüyorsa, sorunlarınızın nedeni bu olabilir. Alternatif olarak, çok kalabalık bir alanda bir 4G ağındaysanız, bağlantı bazen tüm trafiği idare etmekte zorlanabilir. Bu gibi durumlarda, daha az meşgul bir 3G ağına geçmek aslında işleri hızlandırabilir. Ağ ayarlarınızı sıfırlamak, telefonunuzun internet yapılandırmalarını varsayılan durumlarına döndürerek telefonunuzun "sıfırdan başlamasına" olanak tanır - ardından durumunuza göre 4G veya 3G'yi seçebilirsiniz.

Ancak, kayıtlı Wi-Fi şifrelerinizi ve diğer kayıtlı bilgileri yeniden girmeye hazır olun, çünkü bunların tümü sıfırlamanın bir parçası olarak silinecektir.

2- Konum Değiştirin

Temel olarak bir akıllı telefondaki internet hızını belirleyen en önemli faktörlerden birisi, hiç şüphesiz ki bulunduğunuz konumdur. Eğer merkezi bir yerdeyseniz internet hızınız genellikle iyi, merkeze uzak bir yerde iseniz internet hızınız da uzaklığınızla doğru orantılı şekilde kötü olacaktır. Bu nedenle akıllı telefonunuzun yeterli sinyal alabildiği bir yerde olduğundan emin olun.

3- Uygulamaları Kontrol Edin

Akıllı telefonunuzda kullandığınız uygulamaların bazıları arka planda sürekli çalışarak internet bağlantınızı katlanılmaz bir hale getiriyor olabilir. Bunu anlamak için ayarlardaki veri kullanımı sekmesine gidin ve hangi uygulamaların arka planda fazla internet tükettiğini gözlemleyin. Bu uygulamaları kaldırmak ya da arka planda çalışmalarını engellemek sorununuza deva olabilir. Veri bağlantınız üzerinde çok fazla talep olması, kart genelinde hızın düşmesine neden olur. En hızlı mobil veri planları bile düzinelerce sekmeye ve arka plan uygulamasına ayak uyduramaz. 4G'niz yavaşsa, nedeni bu olabilir.

4- VPN Kullanmayın

VPN'leri genellikle trafiğimizin gizli kalmasını istediğimizde kullanırız ancak bu servisler internet hızınızı sandığınızdan çok daha ciddi bir oranda yavaşlatıyor olabilir. Bu nedenle ihtiyacınız olmadığı durumlarda kesinlikle ama kesinlikle VPN kullanmayın. Ayrıca tarayıcınız, sık ziyaret ettiğiniz web sitelerini hızlı bir şekilde yükleyebilmesi için verileri bir önbellekte saklar. Bunun internet deneyiminizi hızlandırması gerekirken, dolu bir önbellek çok dolduğunda telefonunuzu yavaşlatabilir.

5- Fiziki Sorunlara Odaklanın

Eğer bölgenizde sizinle aynı operatörü kullanan diğer kişiler sizden çok daha yüksek hızlar alıyorlarsa, bu durumda akıllı telefonunuzdan ya da SIM kartınızdan şüphelenmeniz gerekebilir. Sorun sürekli bir şekilde devam ediyorsa önce operatörünüz sonrasında ise akıllı telefonunuzla ilgilenen yetkili servis ile iletişim kurun. Kötü bağlantı, mobil veri hizmetinize bağlanırken zorlanmanıza sebebiyet verir. Ve eğer güvenli olmayan bir genel Wi-Fi ağındaysanız, bant genişliği için diğer birçok insanla rekabet ediyor olabilirsiniz. 

Reklam engelleyiciler, internet deneyiminizi birden fazla şekilde iyileştirir. Ziyaret ettiğiniz web sitelerinin reklam göstermesini engelleyerek, kendinizi bu siteler arasında slalom yapmak zorunda kalmaktan kurtarırsınız. Ayrıca, tüketmek için orada olduğunuz gerçek içerikle birlikte reklam yüklemeleri gerekmediğinde sitelerin daha hızlı yüklenme eğiliminde olduğunu da görebilirsiniz.

Çevrimiçi arama yapmak için birkaç dakika ayırın; iOS ve Android için kullanılabilen çok çeşitli reklam engelleyicileri göreceksiniz. Cihazınıza herhangi bir üçüncü taraf yazılımı yüklemeden önce hem profesyonel hem de kullanıcı incelemelerine bakın. Ayrıca, varsayılan olarak reklamları engelleyen bir web tarayıcısı da bulabilirsiniz. Aslında, Avast Secure Browser ile hem gizliliğinizi hem de güvenliğinizi artıran çeşitli özelliklerle birlikte reklam engellemenin keyfini çıkarabilirsiniz. Söz konusu uygulamayı hemen aşağıdan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar sekmesi üzerinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR