TikTok Fenomeni Olmak için Neler Yapılmalı?

TikTok fenomeni nasıl olunur? TikTok fenomeni ne kadar kazanır? Bu soruların yanıtını merak eden içerik üreticileri için çok detaylı bir rehber hazırladık.

TikTok fenomeni nasıl olunur? TikTok fenomeni ne kadar kazanır? Son dönemlerde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan sosyal medya platformunda ünlü olmak için neler yapılması gerektiğini ve fenomenlerin ne kadar para kazandığını merak ediyorsanız hazırladığımız rehberi inceleyebilirsiniz.

İlk olarak Musically olarak ortaya çıkan platform artık en popüler platformlar arasında yerini aldı. TikTok’un bu kadar sevilmesinin nedeni, kullanıcıların eğlenceli zaman geçirmesini sağlamak. TikTok’u kullanacak kişiler için aranan özellik sadece video çekebilmek. Burada yeni yetenekler keşfedilebilir, bambaşka insanlarla tanışılabilir, kısa yoldan ün kazanılabilir.

TikTok Hesabınızı Daha Güvenli Hale Nasıl Getirebilirsiniz?
SOSYAL MEDYA

TikTok Hesabınızı Daha Güvenli Hale Nasıl Getirebilirsiniz?

TikTok hesabını daha güvenli hale getirme yöntemleri neler sorusunun yanıtını merak eden sosyal medya kullanıcıları için bir rehber hazırladık.

Yediden yetmişe herkes tarafından kullanılan TikTok’un kullanıcıları, bu popüler platformu kullanarak bir şekilde fenomen olmak istiyor. TikTok’ta çoğunlukla kalitesiz içerikler üretildiği için uygulamayı kullanmayan kişiler tarafından TikTok hakkında çokça olumsuz eleştiri yapıldı.

Her platformda kalitesiz içeriklerin olabileceğini unutmamamız gerekiyor. TikTok’ta bu kalitesiz içeriklerin sayısı diğer platformlara göre biraz fazla olabilir çünkü başta da belirttiğimiz gibi, TikTok’u yediden yetmişe herkes kullanıyor ve bunun sonucunda kalitesiz içerikler hızla çoğalıyor.

TikTok’ta kötü içeriklerin yanı sıra iyi içeriklerin de olduğu gerçeğini bir kenara itmeyerek, kaliteli işler yürüterek popüler biri hâline gelmeniz mümkün. Bu yazıda, TikTok'ta fenomen olmanın yöntemlerini ve fenomenlerin ne kadar kazandığını sizlerle paylaşacağız.

TikTok Fenomeni Nasıl Olunur?

  • Harika bir profil yaratın.
  • Etiketleri doğru bir şekilde kullanın.
  • İstikrarlı olun.
  • İnsanlarla iletişim kurun.
  • Yüksek takipçisi olan kişilerle video üretin.

Dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan sosyal medya uygulamasında fenomen olmanın sayısız yolu mevcut. Bazen şansınız, bazen yetenekleriniz ve bazen ise zekânız sayesinde başarılı bir fenomen olabilirsiniz.

Talimatlarımızı takip ederek fenomen olma şansınızı artırabilir, içeriklerinizin daha çok kişi tarafından izlenmesini sağlayabilirsiniz. Yukarıda yer alan yöntemlerin detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

1. Harika Bir Profil Yaratın

Sosyal medya uygulamasında popüler hesapların en çok göze çarpan özelliği profilleridir. Bu nedenden dolayı başarılı bir profil oluşturmak oldukça önemli. Harika profil yaratmak birkaç aşamadan oluşuyor.

Kullanıcı adını seçerken kullanıcıların aklında kalabilmesi için basit ve hatırlanabilir, ilgi çekici bir isim olduğundan emin olmanız gerekiyor. Kullanıcı adından sonra en çok önemli olan ikinci şey ise profil fotoğrafı ya da profil videosu eklemek.

Kullanıcı adında dediklerimiz, profil fotoğrafınız veya videonuz için de geçerli. Bu nedenle olabildiğince dikkat çekici, şık ve güzel bir profil fotoğrafı / video seçtiğinizden emin olmalısınız.

2. Etiketleri Doğru Bir Şekilde Kullanın

TikTok’a yüklediğiniz videolar için hemen hemen her sosyal ağ platformunda olduğu gibi bu sosyal ağda da etiketler girebilirsiniz. Etiketlerin önemi oldukça büyük. Daha çok kullanıcıya ulaşmak için ilgili-ilgisiz her türlü etiketi girebilirsiniz ama bunun size yararından çok zararı olur.

Videonuzu etiket sonucunda gören birinin eğer ilgi alanına girmiyorsanız, kişi içerikleriniz ile ilgilenmediğini işaretlerse bir daha hiçbir videonuz o kişinin önüne çıkmaz. Bu yüzden sadece video ile ilişkili etiketler kullanmaya çaba sarf etmelisiniz.

3. İstikrarlı Olun

Uzun aralıklarla paylaşımda bulunuyorsanız bir an önce bu alışkanlığınızdan vazgeçmenizi öneririz. Sizi takip eden insanlar, sizden düzenli bir şekilde paylaşım yapmanızı ister. Yani takipçileriniz iki ayda bir, üç ayda bir içerik paylaşıyorsanız sizi takip etmekten vazgeçebilir.

Dünya genelinde milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan sosyal medya uygulamasında düzenli olarak içerik paylaşmanız gerekiyor. İstikrarlı bir şekilde içerik paylaşarak takipçi sayınızı arttırabilirsiniz. Elbette paylaştığınız içerikler kaliteli olmalı çünkü yayımladığınız içerikler kötüyse mevcut takipçilerinizi de kaybedebilirsiniz.

4. İnsanlarla Etkileşim Kurun

Sosyal medya platformunda fenomen olmak için yapmanız gerekenler arasında insanlar ile etkileşim kurmak da yer alıyor. Hesabınız üzerinden paylaştığınız içeriklere gelen yorumlara olabildiğince yanıt verin. İçeriklerinize yapılan eleştirileri de gözden geçirmeniz gerekiyor.

Takipçileriniz tarafından yapılan değerlendirmelere göre içeriklerinizi şekillendirin. Yapılan eleştirileri dikkate almak ve değerlendirmelere göre içerikleri şekillendirmek içeriklerinizin daha kaliteli olmasını sağlar. Gelişmeniz, daha iyi içerikler üretebilmeniz için insanlardan önerilerde bulunmalarını isteyebilirsiniz.

5. Yüksek Takipçisi Olan Kişilerle Video Üretin

Fenomen olmak için yapabileceğiniz bir diğer yöntem ise yüksek takipçisi olan kişiler ile video üretmek. Bu, hemen hemen her platformda işe yarayan bir yöntem. Instagram, YouTube ve daha nicesinde bu yöntemi kullanarak kısa yoldan ün kazanabilirsiniz. Beraber içerik üreteceğiniz kişilerin imajınıza zarar verecek kişiler olmamasına da dikkat etmelisiniz.

TikTok Fenomeni Ne Kadar Kazanır?

  • Charli D’ Amelio: 17,5 milyon dolar
  • Dixie D’ Amelio: 10 milyon dolar
  • Addison Rae: 8,5 milyon dolar
  • Bella Poarch: 5 milyon dolar
  • Josh Richards: 5 milyon dolar

Yukarıda 2021 yılının en çok kazanan TikTok fenomenleri yer alıyor. Şu anda 138 milyon takipçiye sahip olan Charli D’ Amelio, popüler sosyal medya uygulamasından 17,5 milyon dolar para kazanırken 57 milyon takipçiye sahip olan Dixie D’ Amelio, 10 milyon dolar kazandı.

Her TikTok fenomeni elbette bu kadar yüksek ücretler kazanamıyor. 100 binden fazla takipçisi olan içerik üreticileri, markalar ile yapılan iş birliklerine göre ayda 200 dolar ile 5 bin dolar arasında bir ücret kazanabilir. Sosyal medya uygulamasında bir milyona yakın takipçiniz varsa gönderi başına 20 bin dolar kazanabilme ihtimaliniz mevcut.

Bu yazıda tüm dünyada çok büyük bir popülerliğe sahip olan sosyal medya uygulamasında fenomen olmak için neler yapılması gerektiğini ve fenomenlerin ne kadar para kazandığını açıkladık. Konuya dair düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR