Twitter Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

Twitter hesap gizleme nasıl yapılır? Eğer attığınız ya da beğendiğiniz tweetleri yalnızca takipçilerinizin görmesini istiyorsanız, rehberimiz işinize yarayacak!

Twitter hesap gizleme nasıl yapılır? Twitter'ın varsayılan ayarları dahilinde attığınız ya da beğendiğiniz tweetler, dünyanın dört bir yanındaki herhangi bir kullanıcı tarafından görülebilir. Eğer attığınız ya da beğendiğiniz tweetleri yalnızca takipçilerinizin görmesini istiyorsanız yazıyı okumaya devam edin.

Uzun yıllar önce kullanıma sunulan Twitter, günümüzde en popüler sosyal medya platformları arasında yer alıyor. Platforma kayıt olan kullanıcılar, herhangi bir konu hakkında duygu ve düşüncelerini aktarabiliyor, bunun yanı sıra fotoğraf ve video paylaşabiliyor.

Sosyal ağ üzerinden atılan tweet’ler, kişinin profilini görüntüleyen herkes tarafından görüntülenir. Bu durum, bazı kullanıcıların hoşuna gitmeyebilir. Pek çok kullanıcı, attığı tweet’leri herkesin görmesini istemeyebilir. Eğer siz de yaptığınız paylaşımları herkesin görmesini istemiyorsanız bazı adımları uygulamanız gerekiyor.

Twitter Kapak Fotoğrafı Boyutu Nedir?
SOSYAL MEDYA

Twitter Kapak Fotoğrafı Boyutu Nedir?

Twitter kapak fotoğrafı boyutu nedir? Profil fotoğrafı bölümünün hemen üst kısmında bir görsel yer alıyor.

Hazırladığımız rehberde yer alan adımlar sayesinde popüler sosyal medya platformunda yer alan hesabınızı gizleyebilirsiniz. Böylelikle paylaşımlarınızı diğer insanların görmesini önleyebilirsiniz. İşlemi tamamladığınız takdirde tweet’lerinizin görülebilmesi için takipçi olunması gerekir.

Popüler sosyal medya platformunda bir hesabınız bulunmuyorsa endişelenmenize gerek yok. Bu yazı ile Twitter hesabı nasıl açılır sorusunu da yanıtladık. Yazımızda bulunan adımlar, çok kolay bir şekilde sosyal medya hesabı açabilmenize de olanak tanır.

Twitter Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

  • PC’de Twitter hesabı nasıl gizlenir?
  • Android’de Twitter hesabı nasıl gizlenir?
  • iOS'te Twitter hesabı nasıl gizlenir?

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Twitter'da etkinliklerinizin ve attığınız adımların herkesçe görülmesini istemiyorsanız aşağıdaki adımları uygulayarak hesabınızı gizleyebilir, bu sayede paylaşımlarınızın yalnızca takipçileriniz tarafından görülmesini sağlayabilirsiniz.

PC’de Twitter Hesabı Nasıl Gizlenir?

  • Twitter'a giriş yapın.
  • Sağ üstte yer alan profil fotoğrafınıza tıklayın.
  • Ayarlar ve Gizlilik seçeneğine gidin.
  • 'Gizlilik ve Güvenlik' sekmesine tıklayın.
  • Tweet Gizliliği bölümünü bulun.
  • Bu bölümde yer alan 'Tweetlerimi Korumaya Al' seçeneğini aktif hale getirin.
  • Değişiklikleri Kaydet butonuna tıklayın.
  • Değişikliklerin geçerli olması için şifrenizi girin.

Milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan sosyal medya hizmetinde bulunan hesabınız üzerinden paylaştığınız tweet’leri gizlemek istiyorsanız bazı adımları uygulamanız gerekiyor. Bu adımları uygulamanız halinde söz konusu işlemi başarılı bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

İlk olarak bilgisayarınızda yüklü olan internet tarayıcısı üzerinden Twitter’ın resmî web sitesini ziyaret edin. Platforma giriş yaptıktan sonra sağ üst kısımda bulunan profil fotoğrafınıza tıklayın. Ayarlar ve Gizlilik bölümünü görüntüleyin. Bu işlemin hemen ardından Gizlilik ve Güvenlik sekmesine tıklayın.

Tweet Gizliliği kategorisine girin. Açtığınız kategoride konumlanan "Tweetlerimi Korumaya Al" seçeneğini aktif hale getirin. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra "Değişiklikleri Kaydet" butonuna basın. Değişikliklerin geçerli olması şifrenizi girmeniz gerekiyor.

Android’de Twitter hesabı Nasıl Gizlenir?

  • Twitter'a giriş yapın.
  • Sol üstte yer alan profil fotoğrafınıza tıklayın.
  • Ayarlar ve Gizlilik seçeneğine gidin.
  • 'Tweetlerimi Korumaya Al' seçeneğini işaretleyin.

Popüler sosyal medya hizmetinde yer alan hesabınızı gizlemek için ilk önce akıllı telefonunuzda yüklü olan Twitter’ı açın. Sol üst köşede bulunan profil fotoğrafınızın üzerine dokunun. Ayarlar ve Gizlilik kategorisine girin. "Tweetlerimi Korumaya Al" seçeneğini etkinleştirin.

iOS’te Twitter hesabı Nasıl Gizlenir?

  • Twitter'a giriş yapın.
  • Sol üstte yer alan profil fotoğrafınıza tıklayın.
  • Ayarlar ve Gizlilik seçeneğine gidin.
  • 'Tweetlerimi Korumaya Al' seçeneğini işaretleyin.

Akıllı telefonunuzda yüklü olan Twitter isimli sosyal medya uygulamasını açın. Uygulamaya girdikten sonra sol üst köşede yer alan profil fotoğrafınızın üzerine dokunun. "Tweetlerimi Korumaya Al" isimli seçeneği işaretleyin. Bu işlemi gerçekleştirdiğiniz takdirde hesabınız gizlenir.

Listemizde yer alan adımları uygulayarak Twitter hesabınızı birkaç saniyelik birkaç işlemle gizleyebilirsiniz. Bu adımdan sonra paylaştığınız ya da beğendiğiniz tüm içerikleri yalnızca takipçilerinizin görebileceğini, sizi takip etmek isteyen kişilerin de sizin onayınızdan sonra takipçi listesine alınacağını hatırlatalım.

Twitter Hesabı Nasıl Açılır?

  • Web tarayıcısını açın.
  • Twitter’ın internet sitesine girin.
  • "Telefon numarası veya e-posta adresiyle kaydol" butonuna basın.
  • İsim, telefon, doğum tarihi bilgilerini girin.
  • "İleri" butonuna tıklayın.
  • Talimatları izleyin.

Popüler sosyal medya platformunda hesabınız yoksa bu işlemi çok hızlı ve pratik bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bu süreci tamamlamak için elbette bazı adımları uygulamanız gerekiyor. Bu adımları tamamladığınız takdirde artık sizin de bir Twitter hesabınız olacak.

Söz konusu işlemi gerçekleştirmek için ilk önce bilgisayarınızda yüklü olan internet tarayıcısını açın. Tarayıcı üzerinden sosyal medya hizmetinin resmî internet sitesini ziyaret edin. Açılan sayfada yer alan "Telefon numarası veya e-posta adresiyle kaydol" butonuna tıklayın. Bu işlemi gerçekleştirdiğiniz takdirde yeni bir sayfa ile karşılaşacaksınız.

Açılan sayfa üzerinden isim, telefon ve doğum tarihi bilgilerini girmeniz gerekiyor. Tüm gerekli bilgileri girdikten sonra "İleri" butonuna basın. Daha sonra talimatları izleyin. İşlem tamamlandığında hesabınız açılmış olacak. Açtığınız hesap üzerinden tweet atabilmenin yanı sıra tweet beğenme, paylaşma ve yorum yapma gibi işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Yukarıda yazı ile bilgisayar üzerinden Twitter hesabı nasıl açılır sorusunu yanıtladık. Hesap açma işlemi, mobil cihazlar üzerinden de gerçekleştirilebiliyor. Dolayısıyla Android ya da iOS işletim sistemine sahip olan akıllı telefon veya tablet üzerinden söz konusu işlemi çok pratik bir şekilde tamamlayabilmeniz mümkün.

Peki siz hazırladığımız bu rehber hakkında ne düşünüyorsunuz? Burada yer alan bilgiler işinize yaradı mı ve hesabınızı kolayca gizleyebildiniz mi? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR