watchOS 7 Beta'dan watchOS 6'ya Nasıl Geri Dönülür?

Apple Watch'ta watchOS 7 Beta'dan watchOS 6'ya nasıl dönülür? Hazırladığımız rehberde watchOS 7 sürüm düşürme hakkında bilinmesi gereken detayları açıkladık.

watchOS 7 Beta'dan watchOS 6'ya dönmek için hangi adımları uygulamak gerekiyor? Bu yazıda Apple Watch isimli akıllı saate sahip olan çoğu kişi tarafından oldukça merak ediliyor. Hazırladığımzı yazıda merak edilen soruyu yanıtlayacağız.

Piyasaya sürdüğü ürünler ile dünya çapında büyük bir popülerlik elde eden teknoloji devi Apple, geçtiğimiz yıllarda watchOS 7 Public Beta sürümünü yayımladı. Peki, beta sürümünü yüklediyseniz ve beğenmediyseniz neler yapabilirsiniz? watchOS 7'den watchOS 6'ya sürüm düşürme mümkün mü?

watchOS 7 Beta'dan watchOS 6'ya Geri Dönme Adımları Neler?

Geçtiğimiz yıllarda kullanıcıların kullanımına sunulan watchOS 7, başta uyku takibi ve çeşitli komplikasyonlar olmak üzere pek çok yenilikle birlikte geldi. Öte taraftan pek çok kullanıcı, adı üstünde 'beta' olan bu sürümün gündelik kullanımda pek performanslı olmadığını düşünerek geri dönmeyi isteyecektir. Buna karşın bazı kötü haberlerimiz var.

Eğer watchOS 7 Public Beta'yı cihazınıza henüz indirmediyseniz bir kez daha düşünmenizde fayda var çünkü diğer ürün gruplarının aksine Apple Watch modellerinde downgrade şansınız bulunmuyor. Bunun en temel nedeni ise bu işlemleri sağlayabilecek bir konnektörün, Apple Watch'larda yer almıyor olması.

Beta sürümleri yüklendiğinde cihazda çeşitli problemler ile karşı karşıya kalınabilir. Dolayısıyla güncellemelerin beta sürümleri, eğer sunulan yenilikler deneyimlenmek isteniyorsa genellikle yedek cihazlara kurulmalıdır. Böylelikle gün içerisinde kullandığınız Apple Watch'ta güncelleme ile oluşabilecek yazılımsal hataları minimuma indirebilirsiniz.

Elbette en iyi seçenek güncellemelerin beta sürümleri yerine tam versiyonunu tercih etmektir. Bu sayede betada karşılaşılabilecek problemlere maruz kalmazsınız. Sonuç olarak burada beta versiyonu yükleyip yüklememek tamamen kullanıcıların tercihine kalmış.

Eğer geri dönüş seçeneğinin olmadığını kabullenip neler yapabileceğimize dönersek sizlere bazı tavsiyelerimiz bulunuyor. Apple, kararlı sürüme geçiş öncesi belirli periyotlarda beta sürüm güncellemeleri yayınlıyor.

Her bir güncelleme hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri ile geldiği için bunları takip etmenizde ve cihazınızı güncel tutmanızda fayda olacaktır. Yeni sürüme geçişin ardından performansla ilgili ciddi sıkıntılar yaşıyorsanız, cihazı fabrika ayarlarına sıfırlamayı deneyin. Yeni bir başlangıç, daha temiz kullanım imkânı sunabilir.

Widget Destekli iOS Uygulamaları
MOBİL

Widget Destekli iOS Uygulamaları

Widget desteğine sahip iOS uygulamaları, bazı işlemlerin çok daha hızlı şekilde gerçekleşmesini sağlayarak genel akıllı telefon kullamını çok daha pratik hâle getiriyor.

Bu yazıda watchOS 7 sürüm düşürme işlemine dair merak edilen bir soruyu cevapladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ayrıca watchOS işletim sistemine sahip olan akıllı saatinizde kullanabileceğiniz uygulama arıyorsanız en iyi Apple Watch uygulamaları listesine de göz atabilirsiniz.

 

YORUMLAR