Widget Destekli iOS Uygulamaları

Widget desteğine sahip olan en iyi iOS uygulamaları neler sorusunun yanıtını merak eden iPhone kullanıcıları için liste hazırladık. İşte listedeki hizmetler!

Widget desteğine sahip iOS uygulamaları, bazı işlemlerin çok daha hızlı şekilde gerçekleşmesini sağlayarak genel akıllı telefon kullamını çok daha pratik hâle getiriyor. Peki, widget destekleyen en başarılı hizmetler hangileri?

iPhone modelleri için geliştirilen uygulamaların bir kısmında widget desteği bulunuyor. Kullanım deneyimini üst seviyeye taşıyan widget'lar, bazı bilgiler için uygulamalara girilmesine gerek bırakmıyor. Bunun yerine cihazın ana ekranına göz atmak yeterli oluyor.

Widget Desteğine Sahip iOS Uygulamaları Listesi

  • Deezer
  • Spark Mail
  • Streaks
  • Spotify
  • Gmail
  • Meditopia
  • Hepsiburada
  • Investing
  • Calm
  • Flipboard
  • Shazam
  • Headspace
  • Google Maps
  • AnyList
  • HabitMinder
  • MemoWidget
  • Calendars: Planner & Reminders

Yukarıda Widget desteğine sahip iOS uygulamaları bulunuyor. Listede yer alan hizmetlerin detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz. Ayrıca iOS 16 güncellemesi ile beraber gelen özellikleri merak ediyorsanız iOS 16 özellikleri neler sorusunu yanıtladığımız yazıyı inceleyebilirsiniz.

Deezer

Popüler internet tabanlı müzik akışı uygulaması Deezer, iOS 14 ile sunulan Araç Takımları'nı destekleyen uygulamalardan birisi. Kullanıcılar bu araçları kullanarak favori müziklerini takımlarda konumlandırabiliyor ya da ana ekrandan müzik akışını yönetebiliyor.

Spark Mail

Yine Readdle'ın uygulamalarında birisi olan Spark Mail, gelen e-postalarınızı uygulamaya girmeden görüntüleyebilmenize olanak sunan takımlar ile kullanıcıların karşısına çıktı. Bu sayede son birkaç e-postanızı ana ekrandan görüntüleyebilir ve üzerine tıklayarak hızlıca ulaşabilirsiniz.

Streaks

Gündelik hayatınızda belirlediğiniz hedeflere ulaşmanıza yardımcı olan yapılacaklar listesi uygulaması Streaks, hedeflerinizi güncelleyebilmenizi sağlayan Araç Takımları'nı kullanıcılara sunuyor. Bu sayede örneğin 'dişlerini fırçala' hedefini yaptığınızda takımdaki ikona bir kez tıklamanız, hedef güncellemesi için yeterli oluyor.

Spotify

Küresel ölçekteki en popüler müzik akışı servisi olan Spotify, Araç Takımları için destek sunan uygulamalardan birisi olarak öne çıkıyor. Bu sayede favori müziklerinizi ana ekrandan görüntüleyebilir, en son çalınanlara tek bir dokunuşla hızlıca göz atabilirsiniz.

Gmail

Gmail uygulamasının kendine has Araç Takımları ile birlikte gelen kutunuza tek bir dokunuşla göz atabilir, yeni bir e-posta oluşturmak için hızlıca aksiyon alabilirsiniz. Bu noktada uygulamanın Araç Takımları üzerinde gelişmiş özelleştirmeler sunduğunu söyleyebilirim.

Meditopia

Popüler meditasyon uygulaması Meditopia da Araç Takımları üzerine destek sunan uygulamalardan birisi olarak öne çıkıyor. Bu noktada yeni bir meditasyona başlamak için karmaşık aşamalardan geçmek yerine yalnızca tek tıkla işlemleri yerine getirebilirsiniz.

Hepsiburada

Hepsiburada daha ziyade günün kampanyalarına odaklanan bir Araç Takımı sunuyor. Çevrim içi alışveriş platformunun sunduğu fırsatları uygulamaya giriş yapmadan görmek isterseniz, Araç Takımları sekmesini ziyaret ederek ekrana yerleştirme yapabilirsiniz.

Investing

Yatırımla yakından ilgileniyorsanız ve son dakikalarda gerçekleşen hareketleri anlık olarak izlemek istiyorsanız, Investing tarafından sunulan Araç Takımları tam da aradığınız şey olabilir. Kendi listenizi oluşturarak bu listedeki değerlerin ana ekranınızda görünmesini sağlayabilirsiniz.

Calm

En iyi meditasyon uygulamaları arasında yer alan Calm, rahatlatıcı sesler ve sakinleştirici müzikler içeriyor. Başarılı bir arayüze sahip olan ve bu sayede basit bir kullanım sunan uygulama, stres ve kaygı seviyesinin azalmasına yardım ediyor. 

Flipboard

Dünya çapında çok büyük bir popülerliğe sahip olan Flipboard, en iyi haber uygulamaları arasında bulunuyor. Gün içerisindeki haberleri takip etmenize imkân tanıyan uygulamada çeşitli haber kategorileri bulunuyor. 500 milyonu aşkın indirme sayısı ile dikkat çeken Flipboard'da bildirim sistemi de mevcut.

Shazam

Yıllardır popülerliğini devam ettirerek büyük bir başarının altına imza atan Shazam, bir ortamda çalan şarkının ismini çok hızlı ve pratik bir şekilde öğrenebilmenize imkân tanıyor. Widget desteğine sahip iOS uygulamaları listesinde yer alan Shazam'ın widget'ı ise şarkı bulma işlemini çok daha kolay hâle getiriyor.

Headspace

Hayata daha pozitif bir şekilde bakılabilmesine olanak tanıyan Headspace, stres düzeyinin azalmasına yardımcı oluyor. Meditasyonun temellerini öğrenmenizi sağlayan uygulamada stres ve endişe gibi konuları için 500'ü aşkın meditasyon mevcut.

Google Maps

Yazılım devi Google tarafından geliştirilen ve yayımlanan Google Maps, dünyanın en popüler navigasyon uygulamalarından bir tanesidir. Kullanıcı dostu arayüzüne sahip olan hizmet, sunduğu gelişmiş özellikler ile dikkat çekiyor. Uygulamanın widget desteği de kullanım deneyimini üst seviyeye taşıyor.

AnyList

Çok kolay bir kullanıma sahip olan AnyList üzerinden yapılacaklar listesi hazırlayabilirsiniz. Sade arayüzü ile dikkat çeken uygulamada widget desteği bulunuyor. Widget sayesinde listenizde nelerin yer aldığına pratik bir şekilde erişebilirsiniz.

HabitMinder

Düzenli olarak yürüme, su içme, egzersiz yapma gibi aktiviteleri içeren HabitMinder, sağlıklı alışkanlıklar oluşturmanıza yardımcı olan bir uygulamadır. Android, iPhone ve iPad'in yanı sıra Apple Watch desteğine de sahip olan uygulamada sade bir arayüz mevcut.

MemoWidget

MemoWidget, yapılacaklar listesi oluşturabilmenize ve oluşturduğunuz listeye ana ekrandan kolayca eirşebilmenize imkân tanıyan bir uygulamadır. Widget desteğine sahip iOS uygulamaları listesinde yer alan hizmette yapılacaklar listesi hazırlarken arka plana görsel ekleyebilme imkânına da sahipsiniz.

Calendars: Planner & Reminders

Readdle'ın popüler takvim uygulaması da Araç Takımları sunan uygulamalardan birisi olarak öne çıkıyor. Kullanıcılar randevularını ve takvimi ana ekrana yerleştirdikleri takımlardan görüntüleyebilir ve bu sayede uygulamaya girmeden hızlı bir şekilde bilgi sahibi olabilir.

iOS 14 ve iPadOS 14 Yayınlandı!

iPhone Ana Ekrana Widget Ekleme Nasıl Yapılır?

iPhone'ın ana ekranına widget ekleme işlemi oldukça basit bir şekilde yapılabiliyor. Öncelikle bir hatırlatma olması adına her uygulamanın Araç Takımları desteğini sunmadığını belirtelim. Yani yalnızca destekli uygulamaların takımlarını ana ekrana ekleyebilirsiniz.

  • iPhone'unuzun ana ekranına basılı tutun.
  • Ana ekranı düzenleme moduna geçiş yaptığınızda sol üst tarafta yer alan '+' işaretine tıklayın.
  • Burada aşağı kaydırarak çeşitli Araç Takımları'nı görüntüleyebilirsiniz.
  • İstediğiniz araç takımını seçtikten sonra üzerine bir defa tıklayın.
  • Eğer varsa çeşitli boyutlandırma seçeneklerini göreceksiniz. Bunların arasından bir seçim yapın.
  • Seçtikten sonra hemen altta yer alan 'Araç Takımı Ekle' butonuna dokunun.
  • Widget'ı istediğiniz herhangi bir yere yerleştirin.
  • Sağ üst köşede yer alan 'Bitti' butonuna dokunun.

Apple iPhone 15 Özellikleri ve Fiyatları
MOBİL

Apple iPhone 15 Özellikleri ve Fiyatları

iPhone 15 serisi özellikleri ve fiyatı ile dikkat çekiyor. Peki, 2023 yılında piyasaya sürülen telefon serisi dört farklı modelden oluşuyor.

Bu yazıda iPhone'da widget eklemenin yanı sıra widget desteğine sahip iOS uygulamaları listesi de hazırladık. Peki, sizce en başarılı uygulama hangisi? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ayrıca iOS işletim sistemine sahip olan cihazda yedekleme işleminin nasıl yapılacağını merak ediyorsanız iPhone'da yedekleme nasıl yapılır sorusunu yanıtladığımız yazıya göz atabilirsiniz.

YORUMLAR