Wattpad Benzeri Uygulamalar - 2024

Wattpad benzeri uygulamalar kullanmak isteyen kişiler için bir liste hazırladık. İşte 2024 yılında kullanılabilecek Wattpad alternatifi uygulamalar!

Wattpad benzeri uygulamalar ile uzun süre boyunca keyifli zaman geçirebilirsiniz. Günümüzde Wattpad yerine kullanılabilecek pek çok uygulama bulunuyor. Peki, hangi alternatif uygulamalar tercih edilebilir? Bu rehberde pek çok kişi tarafından merak edilen soruyu yanıtlayacağız.

Wattpad, okurların amatör yazarların kaleminden çıkan kitapları keşfedebileceği ve kitabını okurlarla buluşturmak isteyen kişilerin e-kitap biçiminde kitap yayınlayabileceği çevrim içi bir servistir. Web, iOS ve Android gibi işletim sistemlerinin tamamı ile uyumlu olduğu için milyonlarca kullanıcısı bulunuyor.

Temmuz ayı içerisinde Wattpad'e Türkiye'de erişim engeli getirildiğinden dolayı farklı bir uygulama kullanmak istiyor olabilirsiniz. İşte 2024 yılında kullanılabilecek Wattpad tarzı uygulamalar!

Wattpad Benzeri Uygulamalar Listesi

  • Penana
  • Çizgi Studio
  • Quotev
  • Miraquill
  • Inkitt

En İyi Online Kitap Okuma Siteleri
İNTERNET

En İyi Online Kitap Okuma Siteleri

Kitap okumanın dijital hali online kitaplar her geçen gün yaygınlaşıyor. En iyi online kitap okuma sitelerini sizler için listeledik.

Wattpad alternatifi uygulamalar listesinde yer alan hizmetlerin detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Penana

Wattpad gibi uygulamalar arasında yer alan Penana, ücretsiz e-kitap servisidir. Uygulama üzerinden ister hikâye yazabilir isterseniz diğer kullanıcıların yazdığı hikâyeleri okuyabilirsiniz.

Çeşitli düzenleme araçlarına sahip olan Penana, hikâyelerin okuma süresi, okurların değerlendirmesi, hikâye tanıtımı gibi temel özellikleri içeriyor. Çevrim dışı desteği sayesinde uygulamayı internet bağlantısı olmadığı zamanlarda da kullanabilirsiniz. 

Çizgi Studio

Ücretsiz olarak kullanılabilen Çizgi Studio'da çok sayıda hikâye ve çizgi roman bulunuyor. Aksiyon, romantik, fantastik, dram, mizah ve bilim kurgu dahil olmak üzere pek çok kategori içeren uygulamada size hitap eden kategorideki içerikleri okuyabilirsiniz.

Başarılı arayüz sayesinde kolay kullanıma sahip olan uygulama ayrıca kullanıcıların kendi hikâyelerini yazma fırsatı da sunuyor. Hikâye karakterleri ile mesajlaşma özelliğinin yer aldığı hizmette sosyal bölümü de mevcut.

Quotev

Wattpad alternatifi uygulama önerileri arasında Quotev de bulunuyor. Hizmet üzerinden hikâye yazabilir ve diğer kullanıcıların paylaştığı hikâyeleri okuyabilirsiniz. Uygulama ayrıca yorum yapma imkânı da sunuyor.

Sade bi arayüze sahip olan uygulamada aksiyondan maceraya fantastikten gizeme tarihten gerilime kadar çeşitli kategoriler mevcut. Size hitap eden bir kategoriyi seçebilir ve içeriklere göz atabilirsiniz.

Miraquill

500 bini aşkın indirme sayısına sahip olan Miraquill, Wattpad gibi hikâye ve şiir yazma fırsatı sunuyor. Yazma becerilerinizi geliştirebileceğiniz hizmette diğer kullanıcıların yazılarını da okuyabilirsiniz. Düzenleme araçları sayesinde yazınızı kolayca düzenleyebilirsiniz.

Inkitt

Çok fazla sayıda hikâyenin yer aldığı Inkitt uygulamasında korku, fantastik, bilim kurgu, aksiyon, gizem, macera ve romantik dahil olmak üzere birçok kategori sunuyor. Hizmette yazı tipinin boyutunu ayarlama dahil çeşitli özelleştirme seçenekleri bulunuyor. Bu seçenekler, daha iyi okuma deneyimi elde edilmesine yardım ediyor.

Bütçenize Uygun En İyi E-Kitap Okuyucuları
TEKNOLOJİ

Bütçenize Uygun En İyi E-Kitap Okuyucuları

Dijitalleşen dünyaya kitap tutkunlarının hayatlarının bir parçası haline gelen en iyi e-kitap okuyucuları nelerdir? İşte detaylar!

Wattpad yerine hangi uygulamayı tercih ediyorsunuz? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.