WhatsApp Kişi Engelleme ve Engel Kaldırma Nasıl Yapılır?

WhatsApp engelleme ve engel kaldırma nasıl yapılır? Bu sorunun yanıtını merak eden akıllı telefon kullanıcıları için oldukça ayrıntılı bir rehber hazırladık.

WhatsApp, engelleme ve engel kaldırma işlemlerinin çok pratik bir şekilde yapılabilmesine imkân tanıyor. Peki, popüler anlık mesajlaşma uygulamasında söz konusu işlemleri gerçekleştirmek için hangi adımları uygulamak gerekiyor? Bu yazıda çoğu kişinin merak ettiği soruyu yanıtlayacağız.

Bildiğiniz üzere WhatsApp günümüzün en yaygın olan kullanılan iletişim araçlarından biri halinde. İlk olarak mobil anlık mesajlaşma ihtiyaçlarımızı karşılayan WhatsApp sonrasında masaüstü arayüzü ile karşımıza çıktı ve sesli arama özelliğini de kazandı. WhatsApp'ın attığı bu son adımlarla daha da fazla kullanıcıya hitap etmesi bekleniyor.

WhatsApp hemen hemen hepimizin akıllı telefonunda yüklü halde. Hâl böyle olunca birçok istenmeyen mesaj ve yazışmayla da karşılaşabiliyoruz. Neyse ki WhatsApp'ın bu istenmeyen mesaj ve yazışmaları önleyebilmeniz için kendi içerisinde bir engelleme sistemi bulunuyor.

Biz de bu yazımızda ilk olarak dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan anlık mesajlaşma uygulamasında kullanıcıları nasıl engelleyebileceğinizi, sonrasında ise engel kaldırma işleminin nasıl yapılacağını anlatacağız.

WhatsApp Engelleme Adımları Neler?

  • WhatsApp'a girin.
  • Bir sohbet penceresi açın.
  • Sağ üst köşedeki üç nokta simgesine basın.
  • "Diğer" kategorisine girin.
  • "Engelle" butonuna basın.

WhatsApp kişi listenizde yer alan birinin size mesaj göndermesini ve sizi WhatsApp üzerinden aramasını engellemek için ilk öncelikte telefonunuzda WhatsApp uygulamasını açın ve engellemek istediğiniz kişinin sohbet penceresini açın. Resimde sağ üst köşede işaretli olan bölüme dokunarak menüyü açın ve alttaki "Diğer" bölümünün üzerine dokunun.

Diğer bölümünün üzerine dokunduğunuzda karşınıza yeni seçenekler çıkacak. Yeni seçeneklerden "Engelle" seçeneğine dokunduğunuzda o kişiden artık mesaj ve WhatsApp araması almayacaksınız.

WhatsApp Engel Kaldırma Nasıl Yapılır?

  • WhatsApp'ı açın.
  • Bir sohbet penceresi görüntüleyin.
  • Sağ üst köşede bulunan üç nokta simgesine basın.
  • "Diğer" kategorisini açın.
  • "Engellemeyi kaldır" seçeneğini seçin.

WhatsApp üzerinde yanlışlıkla veya isteğinizle engellediğiniz bir kişinin engelini kaldırmak için ise 2 farklı yöntem mevcut. İlk yöntem tıpkı az önceki gibi sohbet penceresi üzerinden yapılıyor. Sağ üst köşedeki bölüme dokunarak açtığınız menüden "Diğer" seçeneğini seçiyorsunuz ve sonrasında "Engellemeyi kaldır" seçeneğini seçiyorsunuz:

Bu yöntem ile kişilerin engelini teker teker kaldırabilirsiniz. Eğer hangi kişileri engellediğinizi toplu olarak görmek ve engelleri toplu olarak kaldırmak isterseniz Ayarlar menüsü altındaki seçenekleri de kullanabilirsiniz.

Daha önce hangi kullanıcıları engellediğinizi toplu olarak görmek ve engelleri toplu bir şekilde kaldırmak için ilk olarak akıllı telefonunuzda yüklü olan WhatsApp Messenger isimli anlık mesajlaşma uygulamasını açın.

WhatsApp Messenger'a girdikten sonra sağ üst köşede yer alan üç nokta simgesinin üzerien dokunun. Bu adımı uyguladığınızda bir pencere açılacak. Açılan pencere üzeirnden Ayarlar menüsünü görüntüleyin. Ayarlar sayfasında yer alan "Hesap" kategorisine girin.

Hesap kategorisinde bulunan "Gizlilik" menüsünü açın. Açılan sayfa üzerinden "Engellenmiş kişiler" bölümünü görüntüleyin. Bu kategoriyi açmanız hâlinde daha önce engellediğiniz kişilerin bir listesi ile karşılaşacaksınız. Engeli kaldırmak istediğiniz kişinin üzerine dokunun ve "Engellemeyi kaldır" seçeneğini seçin. Bu süreçte sorun yaşayan kişiler için adımları resimlerle anlattık.

Öncelikle WhatsApp ana ekranından "Ayarlar" menüsünü açın.

Ayarlar menüsü altından "Hesap" seçeneğini seçiyoruz.

Hesap ayarları altından "Gizlilik" seçeneğini seçiyoruz.

Gizlilik ayarları altında "Engellenmiş kişiler" bölümünü göreceksiniz. Size bu ekranda kaç kişiyi engellediğiniz de gösteriliyor. Eğer bu bölümün üzerine dokunursanız engellediğiniz bütün kişiler listelenecektir.

Engeli kaldırmak istediğiniz kişinin üzerine dokunduğunuzda engellemeyi kaldırmaya onay verip vermediğiniz sorulacak.

Bu yazıda dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından gün içerisinde yoğun bir şekilde kullanılan anlık mesajlaşma uygulamasında engelleme ve engel kaldırma işlemlerinin nasıl yapılacağını detaylı bir şekilde açıkladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın. Ayrıca WhatsApp çevrim içi kapatma yazımıza da göz atabilirsiniz.

Kaçırmamanız Gereken WhatsApp İpuçları ve Hileleri
MOBİL

Kaçırmamanız Gereken WhatsApp İpuçları ve Hileleri

WhatsApp hileleri ve ipuçları, popüler anlık mesajlaşma uygulamasında kullanım deneyimini üst seviyeye çıkaran en önemli faktörlerdir.

YORUMLAR