WhatsApp Mesajları Ekran Görüntüsü Almanın Dışında Nasıl Kaydedilir?

WhatsApp'ta mesajları ekran görüntüsü almadan, alternatif yöntemlerle kaydedebilirsiniz. Karşı tarafa bildirim gitmesinden endişe duyanlar için detaylar burada!

WhatsApp Messenger, insanların iletişimde kalması için geliştirilen anlık mesajlaşma uygulamasıdır. Yıllardır dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulamalarının arasında önemli bir yere sahiptir.

Yaklaşık olarak 2 milyarın üzerinde aktif kullanıcısı olan WhatsApp, kullanıcılarının ihtiyaçları doğrultusunda geliştirdiği çeşitli özellikleri içeren güncellemeleri yayımlamaya devam ediyor. WhatsApp'ın en iyi özelliklerinden bir tanesi de ekran görüntüsü almaya gerek olmadan bütün mesajları kolaylıkla kaydetme özelliğidir.

WhatsApp kullanıcılarının çoğu bu özelliğin uygulamada olduğunu dahi bilmiyor. Bu özellikten mahrum kalan kullanıcılar, mesajları kaydetmenin çözümünü ekran görüntüsü almakta buluyor.

WhatsApp Mesajları En Hızlı Şekilde Nasıl Kaydedilir?

İnternet kullanıcılarının dikkatini WhatsApp Messenger’ın üzerine vermesi sonucunda, anlık mesajlaşma uygulaması büyük bir popülerlik kazandı. WhatsApp'da sadece metin tabanlı mesajlar atmak zorunda değilsiniz. Metin tabanlı mesajlaşmaların yanı sıra fotoğraf, videolar ve önemli belgeleri de alıcılara iletebilirsiniz.

Facebook, geçtiğimiz yıllarda WhatsApp’ta günlük olarak 65 milyar mesaj gönderildiğini ve bu rakamın giderek arttığını belirtti. Bu mesajları gönderen kullanıcıların bazen mesaj kaydetmeye ihtiyacı olabiliyor. WhatsApp’ta mesajları kaydetmek için genellikle ekran görüntüsü alma yöntemi kullanılır ancak mesajları ekran görüntüsü almadan da kaydedebilirsiniz.

İşte WhatsApp mesajlarını ekran görüntüsü almanın dışında kaydetmek için takip edilmesi gereken adımlar;

1. Android Kullanıcıları WhatsApp Mesajlarını Nasıl Kaydedebilir?

  • İlk olarak uygulamayı açın.
  • Kaydetmek istediğiniz WhatsApp mesajlarının bulunduğu sohbeti açın.
  • Kaydetmek istediğiniz mesajı bulun ve üzerine basılı tutun. Uygulamanın başında seçenekler yer alacaktır. Yıldız butonuna basarak mesajı yer imlerine ekleyin.
  • Sohbetten ayrılıp WhatsApp Messenger’ın ana sayfasına dönün. Sağ üst bölümde yer alan üç noktanın üzerine dokunun. Seçeneklerin içinden “Yıldızlı Mesajlar” yazısını bulun ve üzerine dokunun. Bu bölüm, kaydedilen mesajları size listeleyecektir.

2. iOS Kullanıcıları WhatsApp Mesajlarını Nasıl Kaydedebilir?

  • Uygulamayı açın.
  • Kaydetmek istediğiniz WhatsApp mesajlarının yer aldığı sohbeti açın.
  • Kaydetmek istediğiniz mesajı bulun ve üzerine basılı tutun. Bunu yaptığınızda mesajın üzerinde seçenekler belirecektir. “Yıldız” yazısının üzerine dokunarak mesajı yer imlerine ekleyin.
  • Sohbetten ayrılın. Alt bölümde yer alan “Ayarlar”a dokunun. Ayarlar bölümünde “Yıldızlı Mesajlar”ın üzerine dokunun. Bu bölümde kaydettiğiniz mesajlar listelenecektir.

WhatsApp ''Bir Kez Görüntüle'' Mesajları Nasıl Ekran Görüntüsü Alınır?

WhatsApp yakın zaman içerisinde sohbetlerde gönderilen ''Bir Kez Görüntülü'' medyalarını ekran görüntüsü almayı engelleyecek. Kullanıcılar, bu aşamada nasıl ekran görüntüsü alacaklarına dair yeni yöntemler keşfetmeye başlıyor.

Şu an için cihaz içerisinde yapılabilecek herhangi bir yöntem bulunmadığı için tek seçenek ikinci bir telefon yardımıyla ekranın fotoğrafını çekmek gibi görünüyor. Alternatif olarak medyayı açmadan önce ekran kaydını başlatıp görüntünün kaydedilmeye devam edip etmeyeceği de denenebilir.

Whatsapp Web'e Medyaları Otomatik İndirme Geliyor
İNTERNET

Whatsapp Web'e Medyaları Otomatik İndirme Geliyor

Whatsapp'ın rakiplerine kıyasla en çok öne çıktığı noktalardan biri de hem güvenliği sağlayabildiği gibi hem de çoklu platformu desteklemesi olabilir.

YORUMLAR