Windows 10 Giriş Şifresi Kaldırma

Windows 10 giriş şifresi kaldırma nasıl yapılır? Bu yazımızda Windows 10 giriş şifresi nasıl kaldırılır sorusuna daha yakından göz atacağız.

Windows 10 Giriş Şifresi Kaldırma

Microsoft, Windows 10 sürümünde kullanıcıların veri güvenliği sağlayabilmesi adına çeşitli koruma yöntemleri sunuyor. Bu sayede belirlediğiniz şifre ile bilgisayarınızı açabiliyor ve bu şifreye sahip olmayan kişileri bilgisayarınızdan ve dolayısı ile verilerinizden uzak tutabiliyorsunuz. Peki ama artık gerekli değilse, Windows 10 giriş şifresi nasıl kaldırılır? Öte taraftan bilgisayarınızı yalnızca evde kullanıyorsanız ve ekranı her açtığınızda şifre girmek sizi bıktırdıysa, giriş şifresini nasıl kaldıracağınızı merak ediyor olabilirsiniz. Biz de bu yazımızda sizler için bu işlemi kolay bir şekilde yapabilmenizi sağlayan adımları bir araya getirdik.

Windows 10 Giriş Şifresi Kaldırma Nasıl Yapılır?

  • Win + R tuşuna basın.
  • Açılan Çalıştır penceresine tıklayın.
  • Bu pencereye control userpassword2 ya da netplwiz komutlarından birini yazın.
  • Söz konusu komutlardan birini yazdıktan sonra Enter tuşuna basın.
  • Karşınıza Kullanıcı Hesapları ekranı açılacak.
  • Kullanıcı Bu Bilgisayarı Kullanmak için Bir Ad ve Parola Girilmelidir uyarı yazısının yanındaki tiki kaldırın ve Tamam butonuna basın.
  • Artık Windows 10 sisteminize herhangi bir şifre girmeden rahatlıkla giriş yapabilirsiniz.

Yukarıda yer alan adımları daha da detaylandıracak olursak; Windows 10'da kullandığınız giriş şifresini kaldırmak için öncelikli olarak bilgisayarınızı açın ve ana ekranda iken Win + R tuşlarına aynı anda basın. Bu tuşlara bastıktan sonra hemen sol alttaki tarafta Çalıştır isimli komut penceresi açılacaktır. Bu pencereye control userpassword2 ya da netplwiz komutlarından istediğiniz birisini girin ve ardından Enter butonuna basın. Bu arada her iki komut da aynı ekranı açacağı için ikisi arasından hangisini seçtiğinizin herhangi bir önemi bulunmuyor.

Windows 10 Giriş Şifresi Kaldırma

İşleme devam ettiğinizde, karşınıza Kullanıcı Hesapları isimli bir pencere gelecek. Bu ekranda Kullanıcı Bu Bilgisayarı Kullanmak için Bir Ad ve Parola Girmelidir isimli bir alan göreceksiniz. Bu alanın yanında yer alan tiki kaldırın ve Tamam butonuna basın. Tüm bu adımların ardından bilgisayarınızı açarken artık şifre görmek zorunda kalmayacaksınız. Yapmanız gereken tek şey bilgisayarınızı ilk açtığınızda 'oturum aç' butonuna basmak olacak. Bu sayede herhangi bir parola ya da şifre girmenize gerek kalmadan ana ekrana erişebileceksiniz.

Yine de bilgisayarınız başkalarının da erişebileceği ortak bir alanda yer alıyorsa verilerinizi güvenli bir şekilde saklayabilmek için şifre ya da parola kullanmayı düşünebilirsiniz. Eğer yukarıda yer alan şifre kaldırma yöntemini uygulamakta sorun yaşıyorsanız ikinci bir alternatif yöntemimiz daha var. İlki kadar uzun aşamalardan oluşmayan oldukça basit bir çözüm yolunu oluşturuyor bu yöntem. 

Windows 10 Giriş Şifresi Kaldırma

Microsoft hesabı ile oturum açıyorsanız Başlat Menüsü > Ayarlar > Hesaplar > Bilgileriniz > Bunun Yerine Yerel Hesap ile Oturum Açın > Enter. Son ekranda karşınıza çıkan ekran sizden birkaç bilgi isteyecektir. Bu bilgileri girin ve parola kısmında Enter tuşuna basın. Peki siz hazırladığımız bu rehber hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu rehberde yer alan bilgiler işinize yaradı mı? Verileriniz sizin için değerliyse ve sizden başka cihazınıza erişim sağlayabilecek birileri varsa yakınınızda lütfen şifrenizi kaldırmadan önce iki kez düşünmenizi öneririz.

Windows 10 Ürün Anahtarı Nasıl Öğrenilir?
NASIL YAPILIR

Windows 10 Ürün Anahtarı Nasıl Öğrenilir?

Windows 10 ürün anahtarını öğrenmek için hangi işlemlerin gerçekleştirilmesi gerekiyor? Bu yazıda oldukça büyük bir popülerliğe olan işletim sisteminin lisans anahtarına nasıl erişebileceğinizi açıkladık.

Bu konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR