Windows 10 ISO Dosyası Nasıl İndirilir?

Windows 10 ISO dosyası indirme nasıl yapılır? Bu rehberde temiz kurulum yapmak için ihtiyaç duyulan ISO dosyasının nasıl indirildiğini açıkladık.

Windows 10 yüklü bilgisayarınızda temiz bir başlangıç yapabilmek adına format atmak istiyorsanız Windows 10'un temel kurulum dosyalarına sahip olmanız gerekiyor. Peki, Windows 10 ISO dosyası indirme işlemi nasıl yapılır?

Bu rehberde popüler işletim sistemi Windows 10'un ISO dosyasının nasıl indirilebileceğini açıkladık. Bu adımlara geçmeden önce söz konusu dosyanın tam olarak ne işe yaradığına bakalım.

Windows 10 ISO Dosyası Nedir?

Windows, ilk olarak ISO dosyalarını Windows 8 ile tanımaya başladı. Windows 10’da da doğal olarak bu destek devam ediyor. Disk görüntüsü de denilen ISO dosyası, bir veri CD’si veya DVD’sinin bütün içeriğini aynen içeren tek bir dosya olarak tanımlanabilir.

ISO dosyasından CD veya DVD yazdığınızda bu yeni diskte, orijinal diskteki aynı klasör, dosya ve özellikler sunar. ISO formatındaki bir dosyayı ‘Sanal bir DVD’ olarak kabul edebilirsiniz.

Windows 10 Ürün Anahtarı Nasıl Öğrenilir?
NASIL YAPILIR

Windows 10 Ürün Anahtarı Nasıl Öğrenilir?

Windows 10 ürün anahtarını öğrenmek için hangi işlemlerin gerçekleştirilmesi gerekiyor? Bu yazıda oldukça büyük bir popülerliğe olan işletim sisteminin lisans anahtarına nasıl erişebileceğinizi açıkladık.

Windows 10 ISO Dosyası Ne İşe Yarar?

CD ve DVD içerisindeki dosyaların Image kalıp halindeki dosya formatına verilen isim olan ISO dosyası, CD ve DVD sürücülerin tek dosya şeklinde taşınabilir halidir. Üçüncü taraf sanal sürücü oluşturma parogramları ile çalışan ISO dosyaları, CD ve DVD medyaların yaygınlaştığı dönemlerde ortaya çıktı.

Artık eskisi kadar kullanılmasa da USB’ler ve harici sürücülerin kullanımı arttığından ISO dosya formatı da popüler bir hâle geldi. Peki, Windows 10 ISO dosyası nasıl indirilir?

Windows 10 ISO Dosyası İndirme Adımları

  • Yukarıda bulunan İndir butonuna tıklayın.
  • Bir sonraki ekranda, bilgisayarınızda Medya Oluşturma Aracı indirme Konumunu seçin.
  • "Kaydet" seçeneğine tıklayın.
  • İndirilen MediaCreationTool.exe dosyasının üzerine çift tıklayın.
  • "Kabul Et" seçeneğine tıklayın.
  • "Başka bir bilgisayar için yükleme medyası (USB flash sürücü, DVD veya ISO) oluştur" seçeneğini seçin.
  • "İleri" butonuna basın.
  • Dil, mimari ve Windows versiyonunu belirleyin.
  • "İleri" seçeneğini seçin.
  • "ISO Dosyası" seçeneğine tıklayın.
  • "İleri" butonuna basın.
  • ISO dosyasını PC'nizde veya farklı bir bilgisayarda kullanabilirsiniz.

Windows 10'da DNS Ayarları Nasıl Değiştirilir?
NASIL YAPILIR

Windows 10'da DNS Ayarları Nasıl Değiştirilir?

Windows 10'da DNS ayarları nasıl değiştirilir? Bu sorunun yanıtını merak eden internet kullanıcılar için rehber hazırladık.

Bu rehberde Windows 10 ISO dosyası indirme işleminin nasıl yapıldığını açıkladık. Ayrıca popüler işletim sisteminin ISO dosyasının tam olarak ne işe yaradığını açıkladık. Rehberimizde yer alan adımları uygulayarak söz konusu işlemi kolayca tamamlayabilirsiniz.

YORUMLAR