Windows 10 Yükleme Medyası Oluşturma

Windows 10 yükleme medyası oluşturma adımları neler sorusunun yanıtını merak eden bilgisayar kullanıcıları için oldukça ayrıntılı bir rehber hazırladık.

Windows 10 yükleme medyası oluşturma nasıl yapılır? Bu yazıda çok sayıda bilgisayar kullanıcısı tarafından oldukça merak edilen soruyu yanıtlayacağız. Dolayısıyla hazırladığımız yazıya göz atabilir ve söz konusu işlem için hangi adımların uygulanması gerektiğini öğrenebilirsiniz.

Windows 10’u yükselttikten sonra bilgisayarınıza veya başka bilgisayara yükleyebilmeniz için bir yükleme medyasına ihtiyacınız olacak. Bu noktada Microsoft’un medya oluşturma aracını kullanarak ister USB kurulum diskinizi oluşturabilir, isterseniz de ISO formatında kurulum dosyası elde edebilirsiniz. Rehber yazımızda söz konusu işlemi nasıl yapabileceğinizi adım adım anlatacağız.

Microsoft’un resmi sitesi üzerinden yayınladığı medya kurulum aracını Windows 7/8.1 bilgisayarınızı Windows 10’a yükseltmek için kullanabildiğiniz gibi yükleme medyası oluşturmak için de kullanabiliyorsunuz.

Lafı fazla uzatmadan başka bir bilgisayarınıza veya mevcut bilgisayarınıza sonradan Windows 10’u kurmak için ihtiyaç duyacağınız USB kurulum diskinizi veya DVD’nizi nasıl hazırlayacağınıza geçmek istiyorum.

Windows 10 Yükleme Medyası Oluşturma Adımları Neler?

  • Windows 10'u indirin.
  • İndirdiğiniz dosyayı açın.
  • "Başka bir bilgisayar için yükleme medyası oluştur"u seçin.
  • "İleri" butonuna basın.
  • Dil, sürüm ve mimariyi belirleyin.
  • "İleri" butonuna tıklayın.
  • "USB Flash sürücü" veya "ISO dosyası" seçeneğini seçin.
  • "İleri" butonuna basın.

Windows 10 işletim sistemi için yükleme medyası oluşturabilmek için bazı adımları uygulamanız gerekiyor. Bu adımları sırası ile uygulamanız hâlinde söz konusu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Peki, bu adımlar neler?

Söz konusu işlem için ilk olarak Windows 10 işletim sisteminin dosyasını indirmeniz gerekiyor. Daha sonra indirdiğiniz dosyayı açın. Bu işlemin ardından bir penceere açılacak. Açılan pencere üzerinden "Başka bir bilgisayar için yükleme medyası oluştur"u seçin ve hemen ardından "İleri" butonuna basın.

Bir sonraki aşamada dil, sürüm ve mimariyi belirlemeniz gerekiyor. Bu aşamadan sonra tekrar "İleri" butonuna tıklayın. Ardından "USB Flash sürücü" veya "ISO dosyası" seçeneğini seçin. Daha sonra "İleri" butonuna tıklayın. Bu adımı uyguladığınızda yükleme medyası oluşturma süreci başlayacak. Bu süreçte sorun yaşayan kişiler için adımları görsellerle anlattık.

Medya oluşturma aracını yukarıda yer alan bağlantıdan bilgisayarınıza indiriyorsunuz ve açtığınızda iki seçenek karşınıza çıkıyor.

USB kurulum diski veya DVD hazırlamak için ikinci seçenek olan “Başka bir bilgisayar için yükleme medyası oluştur”u seçiyorsunuz.

Dili Türkçe, sürümü Windows 10 Home/Pro (Önceki Windows’unuz hangi sürümse onu seçmenizi öneririm. Örneğin; Windows 8.1/10 Pro kullanıcısı iseniz Windows 10 Pro’yu seçmeniz lisans sorunu yaşamamanız açısından doğru olacaktır.) olarak seçiyorsunuz. Mimari seçimi ise size kalmış.

Dil, sürüm ve mimari seçiminden sonra medya oluşturma ekranı geliyor. Eğer USB kurulum diski hazırlayacaksanız USB flash sürücüyü seçiyorsunuz. Windows 10 kurulum DVD'm olsun diyorsanız ISO dosyasını seçiyorsunuz.

Bu aşamadan sonra USB flash sürücüyü seçtiyseniz Windows 10 indiriliyor ve USB sürücünüze yazdırılıyor. ISO dosyasını seçtiyseniz Windows 10 ISO formatında bilgisayarınızda belirlediğiniz konuma indiriliyor. Sonradan DVD'ye veya USB yazdırmak size kalmış.

Rezerve ettiğiniz halde hala Windos 10 yükseltmesini yapamadıysanız, sorun yaşıyorsanız meyda oluşturma aracı bu noktada da işinize yarayacak. Bu sefer ilk ekranda “Bu bilgisayarı şimdi yükselt”i seçiyorsunuz.

Bu yazıda Windows 10 işletim sistemi için medya dosyası oluşturulabilmesi için uygulanması gereken adımları detaylı bir şekilde anlattık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın. Ayrıca Windows 10 giriş şifresi kaldırma yazımıza göz atabilirsiniz.

Windows 10 Microsoft Edge Kaldırma
NASIL YAPILIR

Windows 10 Microsoft Edge Kaldırma

Windows 10 Microsoft Edge kaldırma nasıl yapılır? Microsoft'un kullanıcılara ücretsiz olarak sunduğu Edge'i kullanmaktan hoşlanmayanlar, Microsoft'un işletim sistemi ile gelen web tarayıcısının nasıl kaldırılacağını merak etmektedir.

YORUMLAR