Yandex Disk Kurulumu ile 10 GB Dosya Depolama Alanına Sahip Olun

Yandex Disk nedir, kurulumu nasıl yapılır? Bu soruların yanıtını merak eden internet kullanıcıları için oldukça ayrıntılı bir rehber hazırladık. İşte detaylar!

Yandex Disk nedir, kurulumu nasıl yapılır? Bu yazıda dünyanın en popüler hizmetlerinden biri olan Yandex Disk hakkında merak edilen bazı soruları yanıtlayacağız. Hazırladığımız yazıya göz atabilir ve popüler servis hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Çok büyük bir kullanım kolaylığı sağlayan bulut depolama servisleri, tüm cihazlar üzerinden istenen zamanda dosyalara erişebilme imkânı sunuyor. Günümüzde pek çok bulut depolama hizmeti yer alıyor. Bazı servisler sağladığı avantajlar ile ön plana çıkıyor.

İlk olarak 2012 yılında sunulan Yandex Disk, yıllardır popülerliğini devam ettiriyor. Çoğu kişi, Yandex tarafından sunulan popüler hizmetin ne işe yaradığını ve nasıl kullanılacağını oldukça merak ediyor.

Yandex Disk Nedir?

Yandex Disk günümüzde popülerliğini arttıran bulut dosya depolama servislerinden bir tanesidir. Yandex Disk ile internete bağlanabileceğiniz tüm cihazlar üzerinden dosyalarınıza ulaşabileceğiniz gibi isterseniz önemli dosyalarınızı saklayabileceğiniz ücretsiz bir servistir.

Her türlü video, resim, döküman ve kişisel bilgilerinizi saklayabileceğiniz Yandex Disk ile bilgisayarınız bozulsa bile dosyalarınıza kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Bunun dışında diskinizde bulunan dosyalara nerede olursanız olun sadece bir internet bağlantısı ile ulaşmak da sizin elinizde olacak.

Bu saydığımız özelliklerin dışında Yandex Disk üzerinde barındırdığınız dosyaları istediğiniz zaman sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Sadece dosyalarınıza erişmesini istediğiniz insanları belirlemeniz yeterli olacaktır.

Yandex Disk'in bir diğer güzel özelliği de yine Yandex Posta servisi ile aldığınız ve gönderdiğiniz e-postalar üzerinde bulunan ekli dosyaları tek bir klasör altında depolayabilmenizdir.

Yandex Disk tüm bu güzel özellikleri kullanıcılarına ücretsiz olarak sunmanın dışında, kullanıcılarına üç kolay adımda kolayca ulaşabilecekleri 10 GB'lık disk alanını da ücretsiz olarak sunuyor. Peki Yandex Disk'i nasıl kuracağız ve 10 GB'lık disk alanına nasıl sahip olacağız?

Yandex Disk Kurulumu Nasıl Yapılır?

  • Yandex e-posta hesabı oluşturun.
  • Yandex Disk'e giriş yapın.
  • Yandex Disk programını indirin.
  • Programdaki "Yandex Disk klasörünü aç" butonuna basın.
  • Dosya seçip yükleyin.
  • "Arkadaşlarınıza davetiye gönderin" butonuna tıklayın.
  • İşlemi tamamlayın.
  • Bunların sonucunda 10 GB depolama alanı sunulacak.

Yandex Disk'i kullanabilmek için öncelikle bir Yandex hesabına sahip olmalıyız, Eğer bir Yandex hesabına sahip değilsek, öncelikle Yandex Disk adresi üzerinden kendimize bir hesap oluşturmamız gerekmekte veya daha önceki yazımızda anlattığımız şekilde bir Yandex E-Posta hesabı oluşturarak, hesabımızı Yandex Disk ile entegre bir şekilde kullanabiliriz.

Hesabımızı oluşturduktan sonra Yandex Disk'e ulaşabilmek için ya e-posta hesabımıza giriş yaparak üst menüden dosyalar bölümünü seçebilirsiniz.

İsterseniz de Yandex Disk sitesi üzerinden varolan Yandex kullanıcı adı ve parolamız ile giriş yapabiliriz.

Yandex Disk hesabımıza ilk kez giriyorsak karşımıza üç basit adımda 10 GB dosya saklama alanına sahip olabileceğimizle ilgili bir uyarı gelecektir. Şu an için 3 GB olan dosya saklama alanımızı, üç basit adımda nasıl 10 GB'a yükseltebileceğimize hep birlikte göz atalım.

Ek olarak 3 GB'lık bir dosya saklama alanı kazanmak için ilk yapmamız gereken şey Yandex Disk programını bilgisayarımıza veya mobil cihazımıza indirmek olacak. Bu işlemi karşımıza gelen sayfa üzerinden "Windows için Yandex Disk Kur" butonuna tıklayarak başlatabiliriz.

Dosyanın indirme işlemi bittikten sonra, gerekli uygulamayı bilgisayarımıza kurup hesabımıza giriş yaparak ikinci adıma geçebiliriz.

Yandex Disk uygulamasını kurarak ilk adımı tamamlamış olduk ve görüldüğü üzere dosya depolama alanımızı 3 GB daha arttırarak 6 GB'lık bir dosya depolama alanına sahip olduk. Şimdi sıra geldi 2 GB'lık ek depolama alanına daha sahip olabilmek için uygulamayı kullanarak Yandex Disk üzerine bir iki dosya yüklemeye.

Bunun için sistem tepsisinde çalışan Yandex Disk uygulamasına tıklayarak "Yandex Disk klasörünü aç" butonuna tıklıyoruz ve açılan klasör üzerine yedeklemek istediğimiz bir kaç dosyamızı atıyoruz.

Bu adımı da gerçekleştirdiğimize göre artık 8 GB'lık bir depolama alanına sahibiz demektir. Şimdi sırada 2 GB'lık ekstra depolama alanına daha sahip olabileceğimiz üçüncü adım olan "Arkadaşlarınıza davet yollayın" kısmına geldik.

Bu adımı gerçekleştirebilmek için Yandex Disk hesabımız üzerinden "Arkadaşlarınıza davetiye gönderin" butonuna tıklamak ve açılan pencere yardımıyla sosyal ağlar üzerinde paylaşmak.

Yandex Disk'i sosyal ağlar üzerinde arkadaşlarımızla paylaşarak son adım olan üçüncü adımı da tamamlamış olduk. Artık Yandex Disk üzerinde 10 GB'lık depolama alanına sahipsiniz. Güle güle kullanın.

Yandex Browser'ı da bilgisayarınıza indirirseniz internet performansınızdaki yükselmeyi farkedebilirsiniz. Yandex Browser sayfamızdan tarayıcıya ulaşmayı unutmamanızı öneriyoruz.

En İyi Bulut Dosya Depolama Servisleri Neler?
YAZILIM

En İyi Bulut Dosya Depolama Servisleri Neler?

En iyi bulut depolama hizmetleri nelerdir? Eskiden bilgisayarlarımızda, disketlerde ve CD/DVD'lerde sakladığımız tüm dosyalarımızı zamanla harici hard disklere taşımaya daha sonra ise flash bellekler ile her yere taşımaya başladık.

Bu yazıda dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan Yandex Disk isimli bulut depolama servisi hakkında merak edilen soruları cevapladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR