Bazı Eski iPad'ler Bu Yıl iPadOS 17 Güncellemesini Alamayabilir

Apple'ın bu yıl birçok iPad'den iPadOS desteğini kesmeyi planladığı ortaya çıktı. İşte detaylar!

Bazı Eski iPad'ler Bu Yıl iPadOS 17 Güncellemesini Alamayabilir

Yeni gelen raporlara göre bu yıl Apple, birçok iPad'den iPadOS desteğini kesmeyi düşünüyor.

iPadOS, Apple tarafından özellikle iPad cihazlar için tasarlanmış özel bir işletim sistemidir. iPhone'lar için kullanılan işletim sistemi iOS ile aynı temel üzerine inşa edilmiş olsa da iPad'in daha büyük ekran boyutu ve daha güçlü donanımı için optimize edilmiştir. Bununla birlikte, eski iPad'lere sahip kullanıcılar yeni gelen rapordan pek memnun olmayacak gibi görünüyor, öyle ki Apple'ın bu yıl daha fazla iPad'in iPadOS desteğini kesmeyi planladığı bildiriliyor.

İlk Olarak 9.7 inç ve 12.9 inç iPad Pro Modelleri Desteğini Kaybedecek

Bazı Eski iPad'ler Bu Yıl iPadOS 17 Güncellemesini Alamayabilir

iPhoneSoft'un bir raporuna göre ilk 9.7 inç ve 12.9 inç iPad Pro modellerinin sahipleri yaklaşmakta olan iPadOS 17'yi kullanamayacaklar.

Apple'ın yeni işletim sistemleriyle birlikte eski cihaz modellerine olan desteğini sık sık kesmesi gibi, son büyük sürüm de iPad ailesi için aynı şeyi yapıyor gibi görünüyor. Anonim kaynağa göre A9X işlemci ile donatılmış birinci nesil iPad Pro modelleri ve A9 işlemcili beşinci nesil iPad, iPadOS 16'da kalacak. Bu, iPadOS'un artık iOS 16'yı yayınladığında A9 işlemci desteğini de bırakan ve iPhone 6s modellerini geride bırakan iOS ile aynı yolu izleyeceği anlamına geliyor.

Apple genellikle yeni özellikler sunarken modellere verdiği desteği keser ve onları bir önceki nesil sürümle baş başa bırakır. Bu modeller daha yavaş bir oranda da olsa güvenlik güncellemelerini almaya devam ediyor. Her ne kadar iOS 17'nin özelliklerden ziyade kararlılığa odaklanacağı söylense de Apple'ın fikrini değiştirip WWDC 2023 tanıtımlarından önce modelleri desteklemeye devam edip etmeyeceğini göreceğiz.

iPad Mini 7 Çıkış Tarihi Ortaya Çıktı
MOBİL

iPad Mini 7 Çıkış Tarihi Ortaya Çıktı

iPad mini 7 çıkış tarihi gün yüzüne çıktı. Peki, çok sayıda kişi tarafından merak içerisinde beklenen yedinci nesil iPad mini modeli ne zaman çıkacak? Söz konusu tablet modelinin ne zaman satışa sunulacağına dair bir iddia ortaya atıldı.

Artırılmış Gerçeklik Destekli "Apple Gözlüğü"nün Tanıtılacağı Tarih Ortaya Çıktı
TEKNOLOJİ

Artırılmış Gerçeklik Destekli "Apple Gözlüğü"nün Tanıtılacağı Tarih Ortaya Çıktı

Apple endüstri analisti Ming-Chi Kuo'ya göre Apple, yeni metalens teknolojisini tamamlayabildiği takdirde, artırılmış gerçeklik destekli "Apple Gözlüğü"nü en erken 2026 veya 2027'de piyasaya sürmeyi planlıyor.

YORUMLAR