Elon Musk ve Brezilya Arasındaki Gerilim Artıyor: Olaylar Starlink Hizmetine Kadar Sıçradı!

Elon Musk, X'teki hesapların ifade özgürlüğünün kısıtlanarak kapatılmasına karşı çıktı Musk'a başlatılan soruşturmadan yeni detaylar geliyor. İşte detaylar!

Pazartesi günü, Brezilya Yüksek Mahkeme yargıcı, kendileri tarafından yasaklanan X hesaplarının Musk tarafından tekrar aktif hale getireceğini öğrenmesi ile birlikte platformun CEO'suna soruşturma başlattı.

Soruştumanın açılması, Elon Musk ile Brezilya hükümeti arasındaki gerginliği üst seviyeye taşımakla kalmadı, aynı zamanda ülke genelinde X kullanımına yönelik kritik bir karara varıldı.

Soruşturmaya dair gelen yeni detaylar da gelmeye devam ediyor. Brezilya hükümeti, Starlink ile olan tüm sözleşmeleri askıya aldığını duyurdu. Bu duyurudan sonra Elon Musk da cevapsız kalmadı.

Starlink Uydularının Zararları Neler?
TEKNOLOJİ

Starlink Uydularının Zararları Neler?

Elon Musk’a ait uzay taşımacılığı yapan SpaceX şirketi, Starlink projesi geliştirdi. Bu proje, dünya genelinde kesintisiz ve hızlı internet bağlantısı sağlamak amacıyla geliştirildi.

Okullara Ücretsiz Starlink İnternet Bağlantısı Sundu

X'teki hesapların kapatılmasına yönelik görülen davada, Elon Musk'a para cezası verileceğinin açıklanması hükümet tarafından pek yeterli görülmemiş olmalı ki, ülke genelinde Starlink internet bağlantısının kesilmesine karar verildi.

Sözleşmelerin askıya alındığını bildiren hükümete, Musk'tan cevap gecikmedi. Verilen karar sonrasında Elon Musk, Brezilya'daki tüm okullara ücretsiz starlink internet bağlantısı sunmaya başladı.

Elon Musk'a Yüklü Miktarda Para Cezası Verildi

X'teki her bir kullanıcının ifade özgürlüğüne sahip olduğunu söyleyen ve bunu her ülke için savunan Elon Musk, belirli hesapların bu konuda kapatılma emrine karşı çıktı. Anayasaya aykırı olan bu kararı veren yargıç için de istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Musk da Brezilya'daki yetkililer de hangi hesapların engelleneceğine dair bir bilgi paylaşmadı. Ancak Elon Musk, Cumartesi günü X'te bir paylaşım yaptı ve yargıç Moraes'i ülkenin anayasasına ve halkına "yüzsüzce ve defalarca" ihanet ettiğini söyledi.

Musk aynı zamanda paylaşımlarında şunları da söyledi: "Bu yargıç çok büyük para cezaları uyguladı, çalışanlarımızı tutuklamakla tehdit etti ve Brezilya'da X'e erişimi kesti. Sonuç olarak, muhtemelen Brezilya'daki tüm gelirimizi kaybedeceğiz ve oradaki ofisimizi kapatmak zorunda kalacağız. Ancak ilkeler kârdan daha önemlidir."

Ünlü milyarder, X hesaplarının engellenmesine yönelik verilen karara da itiraz edeceğine dair söz verdi. Ancak soruşturma kapsamında bu hesapların kapatılmaması durumunda da günlük 19.740 dolar değerinde bir para cezası uygulanacağı da belirtildi.

En İyi X (Twitter) Benzeri Uygulamalar
SOSYAL MEDYA

En İyi X (Twitter) Benzeri Uygulamalar

Popüler sosyal medya platformunda yaşanan gelişmeler sonucunda çoğu kişi, X (Twitter) benzeri uygulamalar aramaya başladı. Peki, X yerine kullanılabilecek hizmetler neler? Bu sorunun yanıtını merak eden kişiler için bir liste hazırladık.

Moraes de verdiği karara yönelik şunları söyledi: "X, bu Yüksek Mahkeme tarafından engellenen herhangi bir profilin yeniden etkinleştirilmesi de dahil olmak üzere, halihazırda verilmiş olan herhangi bir mahkeme kararına itaatsizlik etmekten kaçınacaktır."

YORUMLAR