Ne iOS Ne de Android: Dünyanın En Güvenli Akıllı Telefonu İstanbul'da!

Kaspersky CEO'su Eugene Kaspersky, İstanbul'da katıldığı bir etkinlitke dünyanın en güvenli akıllı telefonunu gösterdi.

Akıllı telefonlar, hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Günümüzde temel iletişimden tutun da finansal işlemlere kadar her alanda bu cihazları kullanıyor, en özel bilgilerimizi onlara emanet ediyoruz. Ancak bu öneme rağmen sahip olduğumuz Android, iOS ve HarmonyOS kullanan telefonlar pek çok güvenlik açığına sahip. 

Ne yazık ki her yıl milyonlarca insan bu açıkların kurbanı oluyor. Daha kötüsü ise bu konuda yapabileceğinzi neredeyse hiçbir şey yok, en azından şimdilik. Dünyaca ünlü siber güvenlik şirketi Kaspersky, dünyanın en güvenli akıllı telefonu ile gelecekte bu sorunu çözmeyi hedefliyor. 

Kaspersky, Gelecekte Dünyanın En Güvenli Akıllı Telefonunu Tanıtabilir! 

Pek çok insanın bir antivirüs programı olarak bildiği Kaspersky, yukarıda da belirttiğimiz gibi dünyanın en önde gelen siber güvenlik şirketlerinden biri. Firma, hem kurumsal hem de bireysel kullanıcılar için pek çok güvenlik çözümüne sahip. Üstelik Kaspersky, bu konuda bilgi birikimini de paylaşmak için oldukça hevesli. 

Bu doğrultuda bugün İstanbul'a gelen şirketin kurucusu ve CEO'su Eugene Kaspersky, Boğaziçi Üniversitesi'nde bir Şeffaflık Merkezi açtı ve açılışta bir konuşma yaptı. Ancak bizim de Tamindir olarak katıldığımız etkinlikte şirketin tek bombası bu olmadı. 

Siber güvenlik devi Kaspersky'nin CEO'su Eugene Kaspersky, basın toplantısında sorulan bir soruyu yanıtlamak için cebinden telefonunu çıkardı ve oldukça özel bir cihazı dünyayla paylaşmış oldu. Kaspersky, konuşmasında bu telefonun Android ya da iOS işletim sistemini kullanmadığını ve bir prototip olduğunu açıkladı.

Şu anda Kaspersky'nin siber güvenlik araştırmalarında ve CEO'sunu korumak için kullandığı özel bir cihaz olan prototip, sadece bu işlevlerle sınırlı kalmayabilir. CEO Eugene Kaspersky, cihazı Tamindir'e gösterirken bunun prototip olduğunu ancak gelecekte satışa çıkabileceğinin altını çizdi.

Kaspersky'nin CEO'sunu korumak için geliştirdiği özel cihazın teknik özellikleri hakkında net bir bilgi bulunmuyor. Telefonun Android'e benzeyen bir arayüze sahip olduğu, arka tarafında iki kamera ve ön tarafında da bir özçekim kamerası olduğunı görebiliyorsun. Navigasyon tuşları yerine ise tek bir altıgen mebcut.

Ancak telefonu özel kılan asıl unsur, kullandığı işletim sistemi. Bu işletim sistemi sadece kısıtlı sayıda uygulamayı destekliyor ve muhtemelen Android veya iOS kadar geniş bir uygulama yelpazesine sahip olmayacak.

En Güvenli Android Telefon Modelleri - 2023
MOBİL

En Güvenli Android Telefon Modelleri - 2023

Teknolojik gelişmelerin sonucunda Android telefon modelleri donanım açısından kullanıcılarının karşısına daha güçlü çıkıyor.

Ancak Kaspersky'nin asıl vurgulayacağı konu zaten "güvenlik" olacak. Elbette ki tüm bunkar şu an için sadece tahminlerden ibaret. Kaspersky'nin bu özel telefonla ilgili ilerleyen adımlarını görmek için beklemekten başka çaremiz yok.