Türkiye'de 2016'nın En Popüler Mesleği Siber Paralı Askerlik Olacak

Kaspersky Labs’a göre çevrimiçi saldırılar arttıkça siber paralı askerlerin sayısı da artacak.

Türkiye'de 2016'nın En Popüler Mesleği Siber Paralı Askerlik Olacak

Paralı siber askerlerin, para verebilecek durumda olan herkese saldırı uzmanlığı sunacağı bu meslek dalı hızla yayılıyor. Yani bilgisayar programcılığınız iyi ise, üst düzey problem çözebilme yeteneğine sahipseniz çok fazla para kazanabilirsiniz.

Uzmanlar fidye yazılımları, bankacılık Trojan'ları gibi saldırıların daha artacağını söylüyorlar. Bu nedenle karlı hedeflere ek olarak mobil ve Nesnelerin İnterneti gibi alanların da tehdit altında olduğunu ifade ediyorlar. Uzmanlara göre, siber suçlular, durmadan kurbanların paralarını çalmanın yeni yollarını arayacaklar. Bu nedenle ApplePay ve AndroidPay gibi alternatif ödeme sistemlerinin yanı sıra, borsaların finansal siber saldırılara daha fazla hedef olacağını da ön görebiliyorlar.

Kaspersky’e göre bunun için alınacak önlem çok karmaşık değil. Ancak mutlaka alınması gerekiyor. Şirketler var olan personellerini siber güvenlik konusunda eğitmek, fazladan koruyucu katmanla çok katmanlı koruma uygulamak zorundalar. Kurumsa altyapının tüm unsurlarını korumak, mobil olan her şeye özen göstermek ve haberleşme ve hassas verilere şifreleme uygulamak için ise siber askerler yetiştirmek, 2016’nın yeni iş fırsatını yaratacak. 

Türkiye Siber Savaşçılar Yetiştirmeye Başladı

Türkiye'de Siber Suçlular Ellerini Kollarını Sallayarak Dolaşıyorlar

YORUMLAR