WhatsApp, Spam Bildirme Özelliği İle Tacizlere Son Verecek!

Popüler mesajlaşma ve arama uygulaması WhatsApp'ta artık tanımadığınız numaraları spam olarak bildirebileceksiniz.

WhatsApp, Spam Bildirme Özelliği İle Tacizlere Son Verecek!

Aylık 800 milyon aktif kullanıcısı bulunan popüler anlık mesajlaşma ve arama servisi WhatsApp’ın Android sürümü güncellendi ve kişileri spam olarak işaretleyebilme özelliği geldi. Güncellemeyi alan şanslı WhatsApp kullanıcılarından biriyseniz artık kişi listenizde bulunmayan, kısa mesajları ile sizleri rahatsız eden kişileri spam olarak işaretleyebilecek yani kara listeye alabileceksiniz.

Sevdiklerinizle mesajlamak için mobil cihazınızın varsayılan sms uygulaması yerine WhatsApp’ı kullanıyor ancak tanımadığınız kişilerden gelen fotoğraflardan, web site linklerinden veyahut reklamlardan sıkıldıysanız sizin için güzel bir haberimiz var. Android kullanıcı iseniz artık bu kişileri tek dokunuşla spam olarak bildirebilecek ve engellenenler listenize dahil edebileceksiniz.

WhatsApp’ın 2.12.5 sürümünden sonraki sürümlerde rastlanılan bu yeni özelliğin kullanımı ise oldukça basit. Tek yapmanız gereken sohbet ekranında “Spam Olarak Bildir ve Engelle” butonuna dokunmak ve ardından emin olduğunuzu belirtmek. Tanınmayan bir numaradan aldığınız rahatsız edici mesajı bu kadar kolay bir şekilde WhatsApp’a bildirebileceksiniz. Bu noktada tanınmayan numaranın bir yakınınıza ait olma ihtimali de var. Bunun için de “Spam Olarak Bildir”in hemen altına kişiyi ekleyebilmeniz için bir seçenek konulmuş.

Güncellenen WhatsApp uygulamasında kişileri sadece engelleme seçeneği ise ekranın sağ üstüne konumlandırılmış açılır menüden erişilebilen Diğer menüsünün içerisinde yer alıyor. Ancak burada tanınmayan numarayı kaydetme seçeneği henüz mevcut değil.

WhatsApp’ta mesajlaşırken tanınmayan numaralar canınızı sıkıyorsa, son sürümü aşağıdaki bağlantıda indirebilir ve yeni özellikleri kullanmaya başlayabilirsiniz:

Eğer WhatsApp Kullanmıyorsanız Hemen Kullanmanız İçin 5 Neden

YORUMLAR